Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Την εποχή που ο κοσμάκης έχει το μυαλό του στις παραλίες και στις φωτιές με ολίγη από Ολυμπιακούς Αγώνες, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την παραπομπή του πατρός Αντωνίου σε δίκη. Για ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων.

 

Θέτω μερικά σχόλια στην κρίση σου:

 

1.   Μόνο δύο παιδιά πείραξε; Τόσα χρόνια ασχολείται με παιδιά ο π. Αντώνιος. 100 θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευθεί.

2.   Δεν σου κάνει εντύπωση πως αφότου τον πέταξαν έξω από την Κιβωτό του Κόσμου σε ένα βράδυ, δεν ξανακούσαμε τίποτα για την Κιβωτό; Τι γίνεται εκεί; Έμαθες κάτι; Τι απέμεινε; Από πόρους, από παιδιά, από το έργο που άφησε ο π. Αντώνιος….

3.    Η περιουσία της Κιβωτού τι απέγινε άραγε;

4.   Δηλαδή ο π. Αντώνιος Παπανικολάου ήταν ένας παιδεραστής που τόσα χρόνια δίπλα σε παιδιά ασέλγησε μόνο σε δύο; Πλάκα κάνετε;

5.   Αν ο π. Αντώνιος αθωωθεί, θα του επιστραφεί η διοίκηση και διαχείριση της Κιβωτού; Θα του ζητήσει συγγνώμη η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου;

6.   Η οποία κυρία Μιχαηλίδου βεβαίως βεβαίως είχε βάλει στο σημάδι και το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά ο Γιαννόπουλος είναι τσακάλι και το είχε κλειδώσει από δέκα μεριές. Ο ιερέας ήταν εύκολος στόχος γιατί ήταν αφελής. Η Δόμνα είχε αναγγείλει διώξεις και για το Χαμόγελο, αλλά δεν έγινε τίποτα απολύτως.

7.   Πόσα χρόνια θα τραβιέται ο άνθρωπος στα δικαστήρια για να αποδείξει την αθωότητα του; Αν και όποτε τα καταφέρει / τον αφήσουν,  τι θα απογίνει μετά;

8.   Με τόσο βαριές κατηγορίες, αν ήταν αλήθεια, δεν θα ήταν ήδη προφυλακισμένος;; Τον Μίχο για παράδειγμα, αμέσως τον έχωσαν μέσα. Δεν τον άφηναν να κυκλοφορεί ελεύθερος.

9.   Μετά από το αρχικό σούσουρο, αν θυμάσαι, ακολούθησε ο γάμος των ΛΟΑΤΚΙ και καταλαβαίνεις τι έπεται: Τι να τα κάνουμε τα άθλια ιδρύματα που κακοποιούν τα παιδιά; Ο Λάκης και ο Σάκης που είναι παντρεμένοι, ας υιοθετήσουν ένα ντε! Με τις ευχές μας!

10. Το μήνυμα που παίρνουμε ως κοινωνία και για τους επόμενους ιερείς που κάνουν σπουδαίο έργο: Μήπως τελικά τα μεγάλα ποσά που αποκόμισε από τις δωρεές - δεν τα έκλεψε από κανέναν, ο κοσμάκης του τα προσέφερε - θα έπρεπε να τα μοιράσει διαφορετικά….; Για να μην έχει προβλήματα….

 

Μετά τη δόξα και τη δημοφιλία, πολύ μεγάλη δοκιμασία περνά ο άνθρωπος με την οικογένεια του.

 

Ας του δίνει δύναμη ο Θεός….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια