Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΤΣΟΣ

 

Χθες είχαμε την επέτειο από το Μάτι.

Ο δικός μου φόρος τιμής είναι για τον ΚΥΡΙΟ Δημήτρη Λιότσο.

 

Αυτός που πέρασε στα ψιλά, που απειλήθηκε με πολλούς τρόπους, που του έκαναν δολιοφθορά στη μηχανή και τη γλίτωσε,  αυτός που δεν θα τιμηθεί ποτέ από κανέναν φορέα ή κράτος και στη συλλογική συνείδηση, το όνομα του δεν θα λέει τίποτα σε κανέναν.

 

Ο άφθονος ελληνικός φθόνος απέναντι σε κάθε τι καλό, έχει εύκολη την απάντηση. «Τη δουλειά του έκανε».

 

Αν κάναμε όλοι μας τη δουλειά μας, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όταν σε απειλεί ο ανώτερος σου και βλέπεις ενέργειες εναντίον σου; Ο Δημήτρης Λιότσος το έκανε. Είχε το ανάστημα και το κατάφερε.  

 

 

Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, διορισμένος πραγματογνώμονας για την τραγωδία. Είχε το σθένος να γράψει στο πόρισμα του ότι ακριβώς έγινε. Όλες τις παραλείψεις, τις αμέλειες, τις σκοπιμότητες.

 

Χάρη σε αυτόν, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλος έφαγε 30 μήνες φυλακή για αυτές τις απειλές και δεν απέφυγε να δικαστεί για το Μάτι.

 

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει αφενός στον Σπουδαίο Ανακριτή ΚΥΡΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΝΕΡΗ που χωρίς αυτόν η υπόθεση θα είχε θαφτεί με συνοπτικές διαδικασίες. Αφετέρου  στον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, τον ΚΥΡΙΟ ΗΛΙΑ ΖΑΓΟΡΑΙΟ ο οποίος στήριξε τον εμπειρογνώμονα και δεν έκανε πως κοιμόταν.

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΤΣΟΣ είναι η αιτία που γίνεται δίκη για το έγκλημα στο Μάτι.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια