Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 - ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Ο μόνος λόγος που γράφω το παρόν είναι γιατί βαρέθηκα να ακούω διάφορα βλακώδη σχόλια στα μαζικά μέσα επιρροής.

 

Καταλαβαίνω πως ως κομματικό στέλεχος πρέπει να πεις συγκεκριμένα πράγματα αλλά είναι αδιανόητο να κοροϊδεύεις τους ανθρώπους.

Αμ οι δημοσιογράφοι;

 

Είμαι πολύ χαρούμενος για χθες. Τους χρειαζόταν. Σε όλους. Υπάρχουν και μελανά σημεία ως προς τη σταυροδοσία αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Έχω και άλλη μια χαρά καθώς στα προγνωστικά που έκανα πριν από μια εβδομάδα, στη συντριπτική πλειοψηφία έπεσα τελείως μέσα και επιμένω να μην ασχολούμαι με το στοίχημα.

 

Η πρώτη μεγάλη συζήτηση ήταν αν θα πρέπει να γίνει σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές ή με τις εθνικές.

Φαινομενικά συγκρίνεις ίδιες διαδικασίες αλλά η πολιτική δεν είναι μουντιάλ και ολυμπιακοί αγώνες. Οι προηγούμενες ευρωεκλογές ήταν πριν από 5 χρόνια.

Επομένως δεν μπορείς να αγνοήσεις την τελευταία – περσινή – κάλπη. Μετράει και αυτή ως προς την τάση και τις αλλαγές του εκλογικού σώματος. Για αυτό και σε άλλες χώρες πάνε σε εκλογές αμέσως. Ο Μακρόν δεν είπε "α, είναι ευρωεκλογές, μια χαρά είμαστε". Θυμίζω πως το 2019, ο Τσίπρας όταν έχασε, επέσπευσε τις Εθνικές εκλογές. Άρα, κάθε κάλπη έχει τη σημασία της. 

Προφανώς και είναι πιο χαλαρή η ψήφος. Προφανώς και μια εκτεταμένη αποχή πρωτίστως επηρεάζει τα μεγάλα κόμματα γιατί οι μειοψηφίες ανέκαθεν έχουν μεγάλη συσπείρωση. Όμως το που πάει το έργο είναι ξεκάθαρο.

 

Η αποχή και η ψήφος για τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη ροχάλα των πολιτών. Αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιον αρέσει. Ούτε η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να πανηγυρίζει, ούτε ο Σύριζα, ούτε το ΠΑΣΟΚ.

 

Το ΠΑΣΟΚ ήθελε τη δεύτερη θέση. Δεν την πήρε και δεν καρπώθηκε την πτώση των άλλων.

 

Ο Σύριζα εξακολουθεί να πέφτει. Ο Στέφανος τάραξε τα νερά αλλά εκτός από το τικ τοκ, έχει να μας πει κάτι άλλο; Έχει πρόταση, άποψη, ιδέα;  Η σκηνή του να πηγαίνει χθες στα γραφεία του κόμματος του, να τον περιμένουν οι άνθρωποι για μια δήλωση, εκείνος επιδεικτικά να πηγαίνει τη Φάρλι για κατούρημα! Το παιδί είναι ηλίθιο! Δώσε τη στον Τάιλερ να την πάει! Να τον ακολουθούν οι κάμερες στην πλατεία, είναι σουρεάλ!

 

Η Νέα Δημοκρατία την αλαζονεία δεν την είπε. Την έδειξε. Όταν θεωρεί τους ανθρώπους δεδομένους και για να κερδίσει τους αριστερούς ξέχασε δομικά στοιχεία της ταυτότητας της, πήρε ένα μάθημα σήμερα, μια σφαλιάρα αύριο.

 

Πρώτη μεν, κυρίαρχος ο Κυριάκος αλλά ας έχει και το νου του. Ο νόμος και η τάξη που δεν υπάρχει, η καταναγκαστική επιβολή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που πάει πακέτο με τη woke κουλτούρα, η τυραννία – ασυδοσία – ασυλία μειοψηφιών που συνεχίζεται ( λάθρο, ρομά, συνδικαλιστές, χουλιγκάνοι, αναρχομπάχαλοι ) οι σφαλιάρες που τρώμε στα εθνικά θέματα, η ανάπτυξη που φρέναρε, η ακρίβεια που συνεχίζεται ανεξαρτήτως διεθνών συνθηκών είναι στοιχεία που φέρνουν στους ανθρώπους προβληματισμό και απογοήτευση. Επίσης δεν υπάρχουν δικαιολογίες. 5 χρόνια κυβερνάς.

 

Οι ευρωεκλογές έχουν και άλλους χαμένους.

 

Ελπίζω να ξεμπλέξαμε με τον Βαρουφάκη. Ούτε τώρα, άστο Γιανημ, δεν πειράζει. Καλύτερα για όλους μας.  Η Νέα Αριστερά παρά την τηλεοπτική προβολή δεν έχει κανένα έρεισμα στην κοινωνία. Ο κοσμάκης δεν γουστάρει άλλα πειράματα με κομματίδια τύπου Λοβέρδου και Κόκκαλη. Φτάνει. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ικανή να κάνει θόρυβο αλλά δεν είναι ο εναλλακτικός πόλος που μπορεί να βρει καταφύγιο ο αριστερός. Μπήκε με το ζόρι και αν στις χαλαρές ευρωεκλογές είναι στο κάτι λίγο παραπάνω από το 3%, στις εθνικές που θα βγουν μαχαίρια, δεν τη βλέπω καλά τη Ζωή. Αν δεν μαζέψει τώρα δυσαρεστημένους αριστερούς, πότε θα το κάνει;;;

 

Η βραδιά είχε και κερδισμένους

 

Το ΚΚΕ έχει μια σταθερότητα. Οι ατάκες του Κουτσούμπα και οι καθαρές του θέσεις του δίνουν μια διαρκή άνοδο.

 

Ο Βελόπουλος είναι ο δημαγωγός που χαίρεται στην αναμπουμπούλα. Δεν τον φοβάμαι όμως γιατί ο Κυριάκος είναι ένας επιτυχημένος έμπορος. Ξέρει πότε θα πουλήσει.

 

Τσίμπησε και η Νίκη. Ο Νατσιός κερδίζει ποντάκια με την αξιοπρέπεια του. Μάζευε και ας είναι και ρόγες.

 

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Χάρηκα γιατί την ψήφισα κιόλας και μια Φωνή Λογικής χρειάζεται.

 

Μια άλλη γελοία συζήτηση που κυριάρχησε στο δημόσιο διάλογο είναι λέει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

 

Αυτοί που το λένε δεν έχουν ιδέα. Ούτε για το τι λένε, ούτε από πολιτική.

Δομικό στοιχείο της ακροδεξιάς είναι η απέχθεια της απέναντι στο πολίτευμα και στη Δημοκρατία.

 

Ούτε ο Βελόπουλος, ούτε ο Νατσιός, ούτε η Λατινοπούλου έχουν αυτές τις θέσεις. Ποια ακροδεξιά;

 

Δύο στοιχεία που αξίζει να σταθούμε είναι τα εξής :

 

6-7 κόμματα είπαν το ίδιο πράγμα και όλα σε σχέση με τις προηγούμενες επιδόσεις τους κατέγραψαν άνοδο. Πατρίς θρησκεία οικογένεια. Αυτό δείχνει μια στροφή της κοινωνίας και μια απενοχοποίηση του εν λόγω συνθήματος. Ο κόσμος βλέπει. Δοκιμάσαμε πλείστα όσα, είδαμε την προκοπή, καταλάβαμε πόσο άχρηστες και επικίνδυνες είναι οι προτάσεις αντικατάστασης οπότε η επιστροφή στις ρίζες είναι η μόνη οδός. Elementaty Dear Watson. Όταν βλέπεις τη μαυρίλα, ξεκολλάς τις άθλιες ταμπέλες και βλέπεις την αλήθεια.

 

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι η Ξάνθη και η Ροδόπη. Κοιμόμαστε όρθιοι και οι Τούρκοι θα μπουν χωρίς μια ντουφεκιά για δείγμα.

 

Η απογοήτευση είναι στους σταυρούς. Εκεί οι πολίτες έκαναν την πλάκα τους.

Οι Νεοδημοκράτες επέλεξαν για τις 7 θέσεις που τους αναλογούσαν, 2 τηλεοπτικά πρόσωπα, 3 δεινόσαυρους της πολιτικής που δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν προσφέρει στην Ελλάδα, τον Φρέντι Μπελέρη – πάλι καλά – και έναν κύριο που τον επέβαλλε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς αδυνατώ να σκεφτώ έστω κάτι αξιοσημείωτο, κάτι που να θυμάμαι για τον κατά τα άλλα συμπαθή κ. Τσιόδρα.

 

Οι Συριζαίοι έβαλαν τον Αρβανίτη που ψήφιζε και το χαιρόταν δημόσια εναντίον της Ελλάδας, έναν πρώην παίκτη του μπάσκετ με συμπεριφορά που δεν την έλεγες ακριβώς και πολιτισμένη, την Κουντουρά που δεν ήταν ποτέ της αριστερή και τον Φαραντούρη που είναι η συριζαϊκή έκδοση της Λιάνας Κανέλη. Φωνάζει και δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει. Κλασικός αριστερός τηλεχουλιγκάνος.

 

Στην Ελληνική Λύση ψηφίστηκε ο Βελόπουλος 1 και ο Βελόπουλος 2, στη Νίκη έβγαλαν έναν συμπαθέστατο και καλό παιδί ηθοποιό και τελικά αν είναι κάποιος να κάνει κάτι, μάλλον η Λατινοπούλου απομένει να είναι.

 

Τέλος, καλές οι πλατφόρμες και η περίφημη ψηφιοποίηση του κράτους αλλά ας ενημερωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι επιτέλους! Δεν μπορεί να έχεις εκλογικό σώμα περίπου 7 εκατομμύρια νοματαίους και στα χαρτιά 10 !

 

Ευτυχώς για 3 χρόνια δεν θα έχουμε άλλες εκλογές. Φτάνει. Πράξεις θέλουμε. Όχι άλλες προεκλογικές εκστρατείες.

ΥΓ. Γύρω μας γίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Στην Κύπρο έβγαλαν εναν youtuber. Στη Γαλλία πάνε σε εθνικές εκλογές. Στη Γερμανία γίνονται μπάχαλο. Η στροφή στα Δεξιά γίνεται γιατί ο ευρωπαίος πολίτης νοιώθει οτι απειλείται ο τρόπος ζωής του. Στην Ελλάδα Κυριάκο μου, δεν τα είδαμε ακόμα αυτά αλλά αν δεν σοβαρευτείς, θα έρθουν και εδώ και δεν θα σε σώσουν ούτε οι ΛΟΑΤΚΙ, ούτε οι Ρομά, ούτε οι Λάθρο. 



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια