Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ MARKETPLACE

 

Το marketplace είναι ένα εργαλείο που έχω χρησιμοποιήσει και εγώ με 100% επιτυχία. Ότι έχω ανεβάσει έχει πουληθεί. Επειδή όλοι το χρησιμοποιούν, έμαθα δύο παγίδες και σου τις αναφέρω για να έχεις το νου σου.

Α) Αν σου στείλουν μήνυμα πως θα σου έρθει μήνυμα στο viber ή στο whatsapp που θα επιβεβαιώνει την κατάθεση που σου έχουν κάνει, μήτε που να το ανοίξεις! Αν κάνεις το λάθος, μπαίνεις σε περιβάλλον τραπεζικό που είναι ακριβώς το ίδιο με την τράπεζα σου, σου γράφει ότι έχει γίνει κατάθεση, βάζεις βλακωδώς το username και το password και τα θερμά μου συγχαρητήρια. Μόλις έδωσες τα κρίσιμα προσωπικά σου στοιχεία σε έναν απατεώνα και ότι είχες στον λογαριασμό σου, πέταξε σε μια απάνεμη παραλία στην Καραϊβική.

 B) Αυτή η περίπτωση μου φάνηκε πολύ τραβηγμένη, αλλά την καταθέτω για λόγους εγκυκλοπαιδικούς. Ο Α πουλάει έναν καναπέ. Ο Β τον καλεί και τον παρακαλεί να του δώσει το iban της τράπεζας του για να του κάνει την κατάθεση αλλά επειδή σε 2 μέρες περιμένει χρήματα στον λογαριασμό του, του ζητά να του το κρατήσει και να μην το δώσει αλλού. Παράλληλα ο Β τσιμπάει την αγγελία και παρουσιάζει τον καναπέ ως δικό του που τον πουλάει αυτός! Ο Γ βλέπει την αγγελία του Β και τον καλεί για να κάνει την αγορά. Ο Β του δίνει το iban του Α και παράλληλα πηγαίνει στον Α και παραλαμβάνει. Ο Α παραδίδει το προϊόν αφού πήρε τα λεφτά, ο Β παίρνει τον καναπέ δωρεάν και ο Γ παίρνει από τα τρία το ευμέγεθες. Πληρώνει και προϊόν δεν βλέπει ποτέ. Αν δε, ο Γ κάνει καταγγελία στην Τράπεζα, ο Α μπορεί να μπλέξει με μπλοκάρισμα λογαριασμού, ανάκριση αν είναι εγκληματική οργάνωση με τον Β και χαρήκαμε για τη γνωριμία.

Οι καλύτεροι τρόποι για να μη φάτε έμπλαστρο είναι αφενός  τα μετρητά αφετέρου αντικαταβολή με μεταφορική.

Σε ότι αφορά την παράδοση, όχι τα βράδια, ποτέ μόνοι και πάντα σε δημόσιο χώρο σε σημείο ευρείας κυκλοφορίας. Το καλύτερο είναι σε μια καφετέρια που ο μαγαζάτορας και το προσωπικό σας ξέρουν.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια