Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ

 

Ομολογουμένως σε αυτές τις εκλογές, ο Αχιλλέας Μπέος έκλεψε την παράσταση. Μαζί με τον Κασσελάκη μονοπώλησαν το τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Θέλω να σταθώ σε τέσσερα σημεία.

ΛΑΟΣ

Όλους όσους γνωρίζω που να μένουν στον Βόλο, όλοι λένε τα καλύτερα για τον Δήμαρχο κύριο Μπέο. Ποτέ δεν άκουσα κάτι αρνητικό. Η πόλη έγινε πιο όμορφη, ο άνθρωπος είναι από πάνω, ασχολείται και άσε τι γράφω εγώ. Το 2014 νίκησε στον δεύτερο γύρο. Το 2019, νίκησε από τον πρώτο γύρο με 57% και την προηγούμενη Κυριακή πάλι το καθάρισε από τον πρώτο γύρο με 55%.

Για να καταλάβεις τη διαφορά, ο Μπακογιάννης στην Αθήνα με έργο και χωρίς αντίπαλο, μετά βίας έφτασε το 41%. Άρα ότι και να λέμε γύρω γύρω, ο Αχιλλέας Μπέος έχει 3 συνεχόμενες νίκες και είναι Δήμαρχος από το 2014. Άρα οι Βολιώτες κάτι ξέρουν. Μάλλον κάτι καλό κάνει.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Όλοι ξέρουμε τι καταστροφή υπέστη ο Βόλος από τις πλημμύρες. Αυτό που βλέπαμε όλοι στην τηλεόραση είναι πως ο Αχιλλέας δεν κρύφτηκε. Ήταν συνεχώς έξω, στο δρόμο, με τους ανθρώπους, φάνηκε ότι προσπάθησε πάρα πολύ. Μοίρασε τρόφιμα, νερά, επιθεωρούσε συνεχώς τα συνεργεία και ήταν πάνω από το πρόβλημα. Αυτό οι πολίτες το είδαν και το εκτίμησαν. Παρά την καταστροφή, του έδωσαν 55% που είναι επίτευγμα.  

ΣΦΑΛΙΑΡΑ

Πρέπει σε αυτή την άχρηστη χώρα να μάθουμε κάποια στιγμή ότι μαζί με το δικαίωμα, πάει και η υποχρέωση. Μαζί με τη Δημοκρατία είναι ο Νόμος και η Τάξη. Μαζί με την ελευθερία έκφρασης, πάνε και οι συνέπειες. Ο Μπέος πήγε να ανοίξει έναν δρόμο. Δεν πήγε να κλέψει, ούτε για τσίπουρα. Εμφανίζεται ο πιτσιρικάς και του βρίζει τη μάνα και τον στολίζει. Όλως τυχαίως, από καθαρή σύμπτωση δηλαδή, μια γκόμενα τραβάει βίντεο από ένα ανάχωμα για να μη φαίνεται. Μόλις ο Αχιλλέας Μπέος ρίχνει τη σφαλιάρα, χαρούμενη η γκόμενα για το τρόπαιο της, φωνάζει πως εδώ σε έχω και τη συνέχεια την ξέρεις. Δηλαδή είναι πολύ εύκολο να στηθεί μια παγίδα σε ένα οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο. Ένας τραβάει βίντεο από κάπου που δεν φαίνεται. Ένας άλλος βρίζει χυδαία και σιχαμένα, επιτίθεται, προπηλακίζει και σε όλα τα ενδεχόμενα είναι κερδισμένος.

Αν το δημόσιο πρόσωπο αντιδράσει, είναι τραμπούκος, φασίστας, ούγκανος.

Αν το δημόσιο πρόσωπο δεν αντιδράσει, «οργή λαού» και «πλήρης αποδοκιμασία από τους πολίτες» γράφουν την άλλη μέρα οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι και οι άεργοι ηλεκτρονικοί σχολιαστές.

Ο πιτσιρικάς δεν ήταν και τόσο γενναίος καθώς μόλις έπεσε σύρμα πως ο Μπέος δεν είναι κανένας χλέμπουρας να του βρίζεις τη μάνα, ειδικά όταν του βγαίνει το λάδι για να τρέχει να σώσει ότι σώζεται, και μπορεί να στείλει ένα συνεργείο καθαρισμού, έσπευσε στο Δημαρχείο για μεταμέλεια. Ο μουτζαχεντίν της Δευτέρας έγινε ερίφιον την Τρίτη.

Καλά έκανε ο Μπέος και τον σφαλιάρωσε. Η στημένη αλητεία πρέπει να πάρει μια απάντηση. Πήγε να ανοίξει τον δρόμο, έχει να αντιμετωπίσει μια ανυπολόγιστη καταστροφή και θα πρέπει να ανεχθεί έναν χουλιγκάνο που έβαλε μια γκόμενα να τραβάει βίντεο. Για να δείξει την επόμενη στα σόσιαλ πόσο μάγκας είναι που έβριζε τον Μπέο;

Δεν είδα έναν άνθρωπο να έχει αντίρρηση για τη διάνοιξη του δρόμου και να εκφράζει ένα επιχείρημα. Είδα έναν αλήτη να βρίζει χυδαία και αισχρά.

Το είδα και εγώ, το είδαν και οι Βολιώτες και 55% ο Αχιλλεύς.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Αφαιρώ τη λέξη «πούστηδες» για λόγους αισθητικής και την αντικαθιστώ με τη λέξη γκέι. Είμαστε εντάξει τώρα;

Να πάμε και λίγο στην ουσία;

Στην άχρηστη και υποκριτική χώρα μας, δεν μας πείραξαν το «θέλω δύο αγόρια». Δεν μας πείραξε «η παρένθετη μητέρα»; Αν αυτά σύμφωνα με την αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα, δεν είναι ρατσιστικά, τι στο καλό είναι; Κανέναν δεν ενοχλεί η υπερπροβολή σε σημείο επιβολής της «διαφορετικότητας;»

Προσωπικά πάντως, προτιμώ έναν Δήμαρχο με προσπάθεια, δίπλα στον πολίτη και έργο, και ας τα λέει χοντροκομμένα, και ας σφαλιαρώνει έναν αλήτη, πάρα την ξύλινη γλώσσα της ψευτοευπρέπειας και των μηδενικών πράξεων.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια