Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΤΑ RAFALE ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

 

Ενώ λοιπόν ο αργόσχολος και άεργος όχλος σφάζεται στα κοινωνικά δίκτυα για την Ιωάννα Τούνη και τη διαφήμιση της Pantene, ένα πραγματικά καλό νέο είναι η παράδοση των πρώτων έξι Rafale στη χώρα μας.

Επειδή ο παραλογισμός καλά κρατεί, θέλω να επισημάνω μερικά στοιχειώδη, της κοινής λογικής, από αυτά που δεν αρέσουν στην αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα.

1.    Καλά έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έβγαλε σποτάκι. Γιατί αύτη έκλεισε την εξαιρετικά καλή συμφωνία για τη χώρα μας εκμεταλλευόμενη τις διεθνείς συνθήκες και εξασφάλισε την ταχύτατη παράδοση τους. Κάτι που κατάφερε ο Μητσοτάκης, γιατί θα πρέπει να το μοιραστεί με τους άλλους;; Δική του απόφαση, δικό του deal, δική του και η παραλαβή.  

2.    Ο Τσίπρας γιατί κλαίγεται ότι δεν τον κάλεσαν; Μισή καλή κουβέντα δεν έχει πει. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα το καταψήφισε. Τι θέλει, μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας να τη μαγαρίσει;

3.    Αυτά τα χαζοχαρούμενα τύπου ο κόσμος πεινάει και εμείς παίρνουμε όπλα, πραγματικά τη βαριέμαι. Πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα πεινάει. Αν θέλουμε ανάπτυξη, υγεία, παιδεία και οικονομία, συγγνώμη κορίτσια που σας το χαλάω αλλά όλα όσα περιλαμβάνουν τον τρόπο ζωής μας στηρίζονται στην ελευθερία και στην ασφάλεια της χώρας μας. Και αυτή κοστίζει.

4.    Δεν συνορεύουμε ούτε με το Γιβραλτάρ, ούτε με το Λουξεμβούργο, ούτε με το Μονακό. Βαρβάρους έχουμε στη γειτονιά μας. Από τη μια ο γείτονας της καρδιάς του Ρετσέπ, από την άλλη οι Σκοπιανοί  και στην Ανατολή μας απειλούν καθημερινά. Αν κάποιοι προτιμούν τα Ίμια του 1996, εγώ προτιμώ την επακούμβηση του αντιπλοίαρχου Γιάννη Σαλιάρη που κακώς δεν τόλμησε η Ελληνική Πολιτεία να τον τιμήσει τον άνθρωπο.

5.    Είμαστε μια μικρή χώρα, με τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, εθνολογικά αλλοιωμένη, με μια κοινωνία σε σήψη και παρακμή. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι επιβεβλημένο, όσο και αν κοστίζει.

6.    Στο ομιχλώδες του μυαλού μου, μετά την ενίσχυση στον αέρα και στη θάλασσα απομένουν δύο βήματα. Το ένα είναι η προμήθεια αντιdrone συστήματος γιατί όντως εκεί η Τουρκία έχει κάνει τεράστια άλματα και εξάγει κιόλας. Το δεύτερο και πολύ φιλόδοξο, το ομολογώ, θα ήταν να αγοράσουμε εμείς τα 8 υποβρύχια που ήθελαν να αγοράσουν οι Τούρκοι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περιμένεις από τους Γερμανούς να ακυρώσουν τόσο μεγάλη παραγγελία.  Μπορούμε να τα αγοράσουμε εμείς και αυτά που έχουμε να τα πουλήσουμε εξοικονομώντας ένα μεγάλο μέρος του κόστους. Θα μπορούσε πχ να πάρει μερικά η Κύπρος και να τους υποσχεθούμε την ες αεί συντήρηση. Η οικονομία τους είναι ακμάζουσα, ας αγοράσουν και αυτοί κάτι μια φορά για την άμυνα τους. Μην περιμένουν μια ζωή να καθαρίσουν οι άλλοι για αυτούς. Λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, μερικές ευκολίες πληρωμής και στη θάλασσα είμαστε καλυμμένοι για τα επόμενα 30 χρόνια.

7.    Ο Τούρκος είναι θρασύδειλος. Όταν ξέρει ότι έχουμε όπλα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και τη συμφωνία συνδρομής με τη Γαλλία μπορεί να γαβγίζει αλλά θα κάτσει στα αυγά του. Αυτό μας συμφέρει μέχρι να ξανασταθούμε γερά στα πόδια μας.

Η πτήση των Rafale πάνω από τον Παρθενώνα είναι μια στιγμή αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και εγγύησης για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Όσο και αν θέλουν κάποιοι να μας βαφτίσουν εθνικιστές ή φασίστες γιατί έτσι τους βολεύει, αγαπάμε την πατρίδα μας χωρίς να επιθυμούμε τη σφαγή των υπολοίπων.

Θέλουμε όμως να διατηρήσουμε και να μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα ισχυρή και ακμαία. Για αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αν δεχθούμε επίθεση, να μπορούμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια