Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Το ακούω πολύ συχνά. Είναι βέβαιο. Θα πεθάνετε όλοι. Η Ελλάδα θα ρίξει λουκέτο.

Θυμάμαι όταν ο βραζιλιάνος προσωπικός μου ποτοαναμείκτης, μου έλεγε : «Μικρέ, ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθείς άσχημα είναι να κάνεις ζοφερές σκέψεις για το μέλλον».

Θυμάσαι πότε σταμάτησε το sms και ήρθησαν τα μέτρα της καραντίνας;

Από τις 4 Μαΐου !

Σήμερα μπήκαμε στον Ιούλιο !

Σε αυτούς λοιπόν τους δύο μήνες είδαμε :

Συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, πάρτι, μπουλούκια στους δρόμους, στις πλατείες, στις καφετέριες.

Συνέβη τίποτα;

Τίποτε απολύτως !

Λίγοι είναι αυτοί που διατηρούν τα μέτρα ασφαλείας και οι περισσότεροι τα έχουμε σιωπηρά καταργήσει. Πιστεύω λοιπόν ότι ο Θεός αποφάσισε η Ελλαδίτσα μας να τη γλιτώσει. Μετά τα επιτυχημένα κυβερνητικά μέτρα, κάναμε ως κλασικοί Έλληνες τα δικά μας και δεν κουνήθηκε φύλο.

Μα θα μου πεις, θα έρθουν οι τουρίστες. Σιγά! Πόσοι νομίζεις ότι θα έρθουν; 20 εκατομμύρια;

Προσωπικά δεν περιμένω κανένα δεύτερο κύμα πανδημίας για τους παρακάτω λόγους :

1.    Είμαστε πολύ πιο εκπαιδευμένοι σε σχέση με τον Μάρτιο που δεν ξέραμε τι είναι και νομίζαμε πως αφορά μόνο την πάρα πολύ μακρινή Κίνα

2.    Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύ πιο έτοιμο. Έχουμε τις διπλάσιες ΜΕΘ, νοσοκομεία μόνο για τον κορωνοϊο και πολλά κενά καλύφθηκαν με προσλήψεις

3.    Παρά την κλασική ελληνική μαγκιά, δεν συνέβη τίποτα

4.    Όλος ο πλανήτης έχει επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας για το εμβόλιο. Μην ακούς τις συνωμοσιολογίες ότι το φάρμακο είναι έτοιμο και το κρατάνε στο συρτάρι. Όποια εταιρεία το βγάλει πρώτη στην αγορά, θα μαζέψει τρισεκατομμύρια!

 

Ακόμα και αν συμβεί μια έξαρση, τώρα πια είμαστε πιο σοφοί.

Θα μπορούμε να επιβάλλουμε sms μόνο στις ευπαθείς ομάδες όπως στους ηλικιωμένους και οι υπόλοιποι να φορούν υποχρεωτική μάσκα μετά προστίμου.

Θα μπορούμε να επιβάλλουμε τοπική καραντίνα 10 ημερών σε περιοχές και όχι σε όλη την επικράτεια.

 

Η χώρα μας δεύτερο lock down δεν σηκώνει. Δεν το αντέχει. Εξυπακούεται πως δεν θα κάνουμε βουτιά στο γκρεμό για να διαπιστώσουμε αν θα τη γλιτώσουμε.

 

Επειδή δεν μπορώ να μην κάνω μια αναφορά στην αγαπημένη μου αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα, να πω ότι κοινώνησα εδώ και 1,5 μήνα. Τίποτα δεν έπαθα.

 

Μη φοβάστε τίποτα. Ακόμα και αν σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων, δεν είμαστε ούτε ανοχύρωτοι, ούτε πάμε στο λάκκο με τα φίδια, ούτε θα παραλύσει η οικονομία για δεύτερη φορά.

 

Ας έχουμε το νου μας, με τις αποστάσεις και να προσέχουμε τι αγγίζουμε, αλλά αυτή η κατάθλιψη και κλάψα τύπου «καλά τα πήγαμε αλλά κάτσε να δεις τι κακό έρχεται» πραγματικά δεν αντέχεται.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια