Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ


Προχθές συνάντησα  έναν γνωστό από τους επονομαζόμενους κοψοχέρηδες. ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, βασικό αριστερό χαφ  στην κάτω πλατεία των αγανακτισμένων , Σύριζα δαγκωτό σε τέσσερεις εκλογικές αναμετρήσεις και σήμερα δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο και παρακαλάει βρίζοντας για να φύγουν οι Συριζανέλ μια ώρα αρχύτερα.

Κι όμως του λέω, φίλε μου ήταν ιστορικά αναγκαίο να έρθει ο Τσίπρας. 
Δεν το περίμενε. 
Γούρλωσε τα μάτια και απόρησε.

Για δύο λόγους.

Ο κοσμάκης είχε αποτρελαθεί. Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε και πίστευε ότι κυκλοφορούσε στο facebook. Άρχισε να ακολουθεί τον Σώρρα με τα 600 δις, δυνάμωνε κινήματα τύπου δεν πληρώνω και τους αγανακτισμένους, θύμωσε με το μαύρο στην ΕΡΤ και ήμασταν πολύ κοντά στο να χυθεί αίμα. Ακόμα και αν ολοκλήρωνε τη θετική πορεία της η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα πίστευε ότι ήταν μια στημένη ιστορία για να εξαθλιωθεί η Ελλάδα και η όποια βελτίωση θα θεωρείτο παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα. Οι πολίτες άκουγαν με δέος ιστορίες με brokers και δάκρυζαν για τις «χιλιάδες» αυτοκτονίες, τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έτρωγαν από τα σκουπίδια. Αν δεν έγινε εξέγερση στην Ελλάδα, οφείλεται εν πολλοίς στα εκκλησιαστικά συσσίτια που τάισαν και ταΐζουν πάρα πολύ κόσμο.

Χάρη στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα σταμάτησαν στην Ελλάδα τα παραμύθια. Κανείς δεν περιμένει χρήματα από τους Ρώσους και τους Κινέζους. Ο Ισημερινός είναι στη θέση του και δεν τον επικαλείται κανείς. Οι λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Λιχτενστάιν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Η πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής πέτυχαν τόσο όσο και η Βραζιλία στα δύο τελευταία μουντιάλ. Ευτυχώς σταμάτησε και η κουβέντα γα τη δραχμή, ένας δρόμος εξαιρετικά επικίνδυνος.

Το πρώτο μεγάλο κέρδος της μακροβιότερης μνημονιακής κυβέρνησης, αυτής του Αλέξη Τσίπρα φίλε μου, είναι ότι λιγόστεψαν τα κορόιδα. Δεν εξαφανίστηκαν αλλά η κοινωνική έκρηξη που φοβόμασταν το 2012-2014, έσβησε.

Η δεύτερη μεγάλη προσφορά του Τσίπρα στην Ελλάδα είναι ότι ξηλώθηκε και γκρεμίστηκε η Αριστερά. Ως ιδεολογία και ως πρόταση διακυβέρνησης.

Με διέκοψε.

Μα, δεν είναι αυτή Αριστερή κυβέρνηση !

Έτσι προσπαθούν να σε πείσουν, του απάντησα. Να σε ρωτήσω όμως.

Στην οικονομία όταν δεν έχουν φέρει ούτε μια επένδυση για δείγμα και σε αυτές που υπάρχουν βγάζουν μονίμως εμπόδια, αριστερά δεν είναι αυτό;

Η υπερφορολόγηση αριστερά δεν είναι;

Τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου που αυξάνονται γεωμετρικά, αριστερά δεν είναι;

Στην λαθρομετανάστευση, αριστερά δεν πράττουν;

Στην εγκληματικότητα με το νόμο Παρασκευόπουλου, τις άδειες Κουφοντίνα και τα δικά τους παρακρατικά παιδιά, τους Ρουβίκωνες, αριστερά δεν είναι αυτό;

Με τους διορισμούς κολλητών και φίλων, αριστερά δεν είναι αυτό;

Με το καθεστώς που πήγαν να κάνουν με τα τηλεοπτικά κανάλια, αριστερά δεν είναι αυτό;

Στην Παιδεία,   με το άσυλο, τα μαθήματα που αφαιρούν και την αριστεία που είναι ρετσινιά, αριστερά δεν είναι αυτό;

Στην εξωτερική πολιτική με τη Μακεδονία μας και οσονούπω την Αλβανία, αριστερά δεν είναι αυτό;

Άρα φίλε μου, μια χαρά Αριστερά είναι και ευτυχώς μας έδωσαν το δικαίωμα να βροντοφωνάξουμε ότι είμαστε περήφανοι Δεξιοί γιατί οι δικές μας ιδέες είναι απείρως καλύτερες και φάνηκε όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη.

Τα πραγματικά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία είναι μόλις δύο.

Δεν είναι απλώς να κερδίσει στις εκλογές. Αυτό είναι το προφανές. Η ΝΔ πρέπει να στοχεύσει στους 180 βουλευτές. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή τη λαίλαπα και σοφότεροι να υλοποίησουμε χωρίς χρονοτριβή  τις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Αν τώρα η ΝΔ – έτσι όπως τα έχει κάνει ο Αλέξης – δεν προσπαθήσει να κυριαρχήσει, πότε θα το κάνει;;

Το δεύτερο θέμα για να έρθουν οι 180 βουλευτές είναι να απαντήσει στον κοσμάκη σε ένα μόνο ερώτημα.

Γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι από αυτούς και γιατί θα τα κάνουμε καλύτερα.

Το τελευταίο επιχείρημα των απογοητευμένων που ψήφισαν για ετερόκλητους λόγους τον Σύριζα και με βαριά καρδία μπορεί να ξαναψηφίσουν ή να απέχουν είναι το «Έλα μωρέ τώρα, σάμπως οι άλλοι καλύτερα θα τα έκαναν;»

Τώρα λοιπόν που τέλειωσαν τα παραμύθια, τώρα που τα κορόιδα λιγόστεψαν, τώρα που πέρασε η «περήφανη διαπραγμάτευση», τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να βγει δυναμικά η ΝΔ να πείσει και να σαρώσει.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια