Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Έλαβα μερικά μηνύματα για το τι εκτιμώ πως θα συμβεί, σχετικά με τους διαγραφέντες από τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

Ο Δημητρής Καμμένος πιστεύω πως θα ενταχθεί σε λίγους μήνες στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό θα συμβεί για δύο λόγους :

Α) Μπορεί πριν από τις εθνικές εκλογές να είπε διάφορες πίπες αλλά η συμπεριφορά του ως προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκτοτε, ήταν αξιοπρεπής χωρίς κορώνες, τσιτάτα και χυδαιότητα όπως ο ομόσταβλος του, Παπαχριστόπουλος. Κύριος.

Β) Εδώ και αρκετό καιρό, ο Δημήτρης Καμμένος όρθωνε το ανάστημα του, ο μόνος από τους ΑΝΕΛ, και επεσήμαινε τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου εκτέθηκε πάρα πολύ. Είπε μπόλικες τερατολογίες, ήταν επιθετική, εριστική και συχνά πυκνά βάφτιζε τον ελέφαντα πιγκουίνο.

Η περίπτωση της αυτή τη στιγμή ανήκει στην κατηγορία «ούτε μια στο εκατομμύριο». Όμως δύο μήνες πριν από τις εκλογές θα εκτιμηθεί το διάστημα της πιθανής αποχής της και ίσως τεθεί υποψήφια λόγω της ομορφιάς της. Όλο και κάποιοι λιγούρηδες θα την ψηφίσουν. Το θέμα με την πολιτική είναι πως γλυκαίνει. Είναι πολύ δύσκολο από το μεγαλείο, τα λούσα, τα προνόμια και την προβολή από τα ΜΜΕ ξαφνικά να πας στο σπίτι σου και να μη σε θυμάται άνθρωπος. Αν κάτσει στα αυγά της, μπορεί να ενταχθεί στη ΝΔ. Αν θελήσει να κόβει βόλτες σε διάφορα πολιτικά σχήματα θα καταλήξει σαν τη Ραχήλ Μακρή. Μια μακρινή ανάμνηση…

Ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ηλίθιος. Μπορεί κανείς να του προσάψει πολλά. Για μενα είναι ένας καλλιτέχνης της πολιτικής επιβίωσης καθώς το  συνονθύλευμα ψεκασμένων που δημιούργησε, βρίσκεται στη βουλή και στην κυβέρνηση για 6 συνεχόμενα χρόνια.

Αρνούμαι να δεχθώ ότι αυτά που λέει πως πρεσβεύει εδώ και 30 χρόνια, ήταν υποκρισία και ψέμμα. Όσο καλός ηθοποιός και αν είσαι, αργά ή γρήγορα θα φανεί.

Αρνούμαι να δεχθώ ότι ειδικά στο θέμα της Μακεδονίας, προτίμησε την καρέκλα του Υπουργού. Αυτή είναι μια επιφανειακή ανάγνωση. Ξέρει πως αυτή η υπογραφή, παρά την προπαγάνδα των προσκείμενων ΜΜΕ στην κυβέρνηση, είναι η πολιτική ταφόπλακα στο κόμμα του.

Είμαι σίγουρος πως προχθές ο Πάνος Καμμένος ήταν ράκος. Όσο απεχθής και αν είναι, η σφαλιάρα ήταν πάρα πολύ ηχηρή.

Το νοσηρό μυαλό μου υποθέτει ότι ο Τσίπρας με κάτι τον κρατάει. Να είναι η υπόθεση των βλημάτων; Να είναι κάτι άλλο;

Η συμφωνία είναι σαφής. Θα σε καλύψω αλλά δεν θα σταθείς εμπόδιο στις αποφάσεις μου.

Διάγουμε μια μεταβατική περίοδο. Είναι η εποχή που οι πάσης λογής απίθανοι τύποι που τρέλαναν τον κόσμο την περίοδο 2012-2014 να μπουν στο περιθώριο και στη λήθη.

Ήδη ο Καρατζαφέρης είναι εκτός μάχης. Διάφοροι σχηματισμοί τύπου Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος, Καπερνάρος, έσβησαν χωρίς καν να ανάψουν. Ο Σώρρας συνελήφθη. Η εξαφάνιση των ΑΝΕΛ είναι προ των πυλών και αυτό θα είναι ένα ισχυρό χτύπημα απέναντι στον δημαγωγικό λαϊκισμό που έπεισε μερικούς εξοργισμένους συμπολίτες μας.

Ψάχνω να βρω έναν ψηφοφόρο των ΑΝΕΛ που έτρεχε σε συλλαλητήρια, που έφαγε το παραμύθι  της αρκούδας, που στα δίκτυα αισθανόταν ως φυσικός διάδοχος του Κολοκοτρώνη και ξιφομαχούσε με τον οποιονδήποτε χωρίς ειρμό και ίχνος λογικής. Θέλω να του κάνω μια ερώτηση μετά από την επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια.

Μόνο μια :

Πόσο μαλάκας αισθάνεσαι τώρα ρε φίλε;;;



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια