Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ


Διάβασα πρόσφατα μια, δύο, τρεις συνεντεύξεις του Λάκη Λαζόπουλου που κόπι πάστε  - που θα έλεγε και ένας μυστακοφόρος που αντί για πόρτα σε παραλιακό μαγαζί επελέγη για υπουργός – ήταν η επιτομή της μεμψιμοιρίας. Κλάψα που λέμε και στα νέα ελληνικά.

Και τι δεν μας είπε. Ότι ζει λέει σε 40 τετραγωνικά. Ότι ήταν ένας απλός σατιρικός καλλιτέχνης. Ότι έκανε κωμωδία. Ότι είναι θλιμμένος. Αδικημένος από Θεό και ανθρώπους.

Προσπαθεί να ξαναβγεί στον αφρό, να συγκινήσει αλλά εις μάτην.

Ας τα δούμε ένα – ένα.
Ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος την περίοδο της βασιλείας του 51% ένας σατιρικός καλλιτέχνης;
Όχι βέβαια! Η σάτιρα γίνεται προς όλους και όχι μονόπατα. Σάτιρα έκανα οι ΑΜΑΝ. Σάτιρα κάνει ο Μητσικώστας που στο πρώτο του επεισόδιο στην ΕΡΤ πριν από λίγες ημέρες, διακωμώδησε την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τη δοξολογία στην κυβέρνηση του αγλαού Αλέξη. Μέσα στο άντρο της ΕΡΤ !

Σάτιρα δεν είναι το ακατάσχετο υβρεολόγιο εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη και όταν ο τρελοκερκυραίος έκανε την κίνηση ματ να πάει έξω από το θέατρο του και να ζητήσει το λόγο on camera, ο Λάκης σφύριξε τη λήξη της εκπομπής. Τόσο γενναίος.

Άλλο το σκάκι και άλλο το ουισκάκι. Άλλο η σάτιρα και άλλο η προπαγάνδα. Αυτό έκανε ο Λαζόπουλος και πήρε τον κόσμο στο λαιμό του. Χρησιμοποίησε το τεράστιο ταλέντο που του χάρισε ο Θεός και την τότε δημοφιλία του και έφτασε σε σημείο να κάνει και ευθεία παρέμβαση στο πολίτευμα και στη δημοκρατία.

Θυμάσαι το αισχρό πανηγυράκι που βγήκε ο Χαϊκάλης και ο Καμμένος σε συνέντευξη τύπου και έλεγαν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δοκίμασε να δωροδοκήσει βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε να μην πάμε σε εθνικές εκλογές;

Θυμάσαι που ο Χαϊκάλης έλεγε πως κατέφυγε στη βοήθεια του Λαζόπουλου για την επεξεργασία του βίντεο ( μοντάζ και ήχος ) και ο αδέκαστος Λάκης επιβεβαίωνε τα ανωτέρω; Αλήθεια, τι απέγινε αυτή η υπόθεση; Φυσικά και τέθηκε στο αρχείο καθώς δεν υπήρχε τίποτα. Η δουλειά όμως είχε γίνει.

Όποιος τολμούσε να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα, θα τον σταύρωναν πως τα έπιασε.

Για την ιστορία,  ακολούθησε η Ξουλίδου με έναν ταλαίπωρο ηλικιωμένο που την φλέρταρε μέσω facebook, της έγραψε μια παπάντζα για να πιάσει κουβέντα και τελικά βρέθηκε πρώτη φίρμα στα κανάλια. Σκέψου σήμερα που είναι και η Ξουλίδου και ο Χαϊκάλης. Ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι που μας πήγαν στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και φτάσαμε να χρεωθούμε κατά Νταϊσελμπλουμ 100 δις και κατά Βίζερ 200 δις.

Όταν μαθεύτηκε πως ο επαναστάτης Λάκης Λαζόπουλος είχε 3 εκατομμύρια σε καταθέσεις στο εξωτερικό, δικαιολογήθηκε πως τα διαθέτει με αυτόν τον τρόπο ώστε να χρηματοδοτήσει κινηματογραφικές παραγωγές. Λες και αν τα είχε στην Εθνική Τράπεζα δεν θα μπορούσε να κάνει web transfer. Μη μπερδεύεσαι. Ήταν εφικτό τότε. Δεν μας είχε βάλει ο «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» Γιάνης στα capital controls. Εκτός και αν ο Λάκης το ήξερε και έκανε τα κουμάντα του.
Πως ένας πάμπλουτος τύπος με 3 μύρια στο εξωτερικό ζει σε 40 τετραγωνικά;

Το 51% τηλεθέαση δεν πιστεύω πως έχει επιφέρει μόνο 3 εκατομμύρια. Καριέρα ο Λαζόπουλος με πολύ μεγάλες επιτυχίες, κάνει επί σειρά ετών και το πάμπτωχο προφίλ που θέλει να περάσει  θα το πίστευα μόνο αν είχε φάει τα λεφτά του στο τζόγο. Θεωρώ ότι με τις αλλαγές στο μιντιακό σύστημα, ο Λαζόπουλος θα βρεθεί σε κάποιο ….συμμαχικό κανάλι. Το θέμα όμως είναι ότι η δημοφιλία του είναι πια στο ναδίρ και εγκλωβίστηκε. Ως Συριζοπροπαγανδιστής, αν ασκήσει κριτική στον Τσίπρα θα γελοιοποιηθεί. Αν συνεχίσει το λιβανιστήρι δεν θα τον βλέπει άνθρωπος.

Θυμάμαι στην επίσκεψη του Ολάντ που ο Τσίπρας ήταν αγκαζέ με τον Λάκη επί των πολιτιστικών. Θυμάμαι τα περίφημα βίντεο που έδειχναν πως οι γνωστοί άγνωστοι ήταν στημένοι από την αστυνομία. Τότε αφού εξελέγη ο Σύριζα αυτά τα φαινόμενα θα έπρεπε να εξαφανιστούν έτσι δεν είναι; Αντιθέτως, κάναμε τα περιπολικά ταξί των Ρουβικώνων.

Ωραία είναι όταν νοιώθεις παντοδύναμος. Όταν βρίζεις εμμονικά τον Σαμαρά, τον Άδωνι, τη Ντενίση, τη Σαρρή, έρχεται και η δική σου σειρά κάποια στιγμή. Για φαντάσου. Ο Λαζόπουλος εκτός τηλεόρασης. Ποιος να το έλεγε…

Η ύβρις και η τήση…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια