Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS



Όχι, δεν είναι πλάκα. 

Όχι, δεν είναι το κλασικό ψεμματάκι ένεκα της ημέρας. 

Αυτή την Κυριακή, 2 Απριλίου, θα είμαι ο DJ στο Orient Express, Λεωφόρος Δεκελείας 92, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Θα είμαι εκεί από νωρίς κατά τις 8-8.30 ώστε να έρθεις για ένα ποτάκι και μετά να πας να δεις το Survivor



Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ




Με μεγάλη μου τιμή και χαρά, την προηγούμενη Παρασκευή. μου έδωσε στη ραδιοφωνική μου εκπομπή συνέντευξη ένας από τους πιο φωτισμένους κληρικούς της εποχής μας. 

Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτελείται στην κιβωτό του κόσμου και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. 

Μου είπε επίσης πως βλέπει το …..Survivor,  τον ρώτησα για τη γιόγκα και μια και ήταν παραμονή της Εθνικής μας Γιορτής, για το αν έχουμε καμία σχέση με τους προγόνους μας. 

Η απάντηση του  ήταν απροσδόκητη ! 

Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου είναι ένας φάρος φωτός στην Ελλάδα της σήψης και της παρακμής. 

Απολαύστε τον : 



Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ




Ο Χρήστος Σταυρόπουλος έχει μια πολύπλευρη και πολυπλόκαμη σχέση με την ηλεκτρονική μουσική. 

Παράγει κομμάτια. Έχει δισκογραφική εταιρεία.  Είναι DJ και έχει ανοίξει τον Tiesto. Παρουσίαζε τηλεοπτική εκπομπή. Ήταν για 20 χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός  σε σταθμούς στα FM και σε web radio.

Ήρθε στο στούντιο, ακούσαμε κομμάτια του -  ένα εξ αυτών μάλιστα ήταν σε πρώτη παγκόσμια ραδιοφωνική μετάδοση – και για τη διαδρομή του και την ηλεκτρονική μουσική μιλήσαμε αναλυτικά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.


Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ




Δεν θέλω να κομίσω γλαύκας εις Αθήνας. Για την εν λόγω παράσταση έχει γίνει χαμός και είναι sold out.  Αν πάντως είσαι από αυτούς που δεν έχεις και την άριστη σχέση με το θέατρο, ή κάτι άκουσες αλλά δεν είσαι σίγουρος ή θέλεις να κάνεις ένα ωραίο δώρο στον/στην σύντροφο σου, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. 

Το «Δείπνο Ηλιθίων» είναι μια παράσταση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει δα την υψηλή φιλοσοφία, ούτε τα δυσνόητα του υπερβατικού σύμπαντος της ανώτατης κουλτούρας. 

Είναι μια υψηλού επιπέδου κωμωδία που τη βλέπεις πάρα πολύ ευχάριστα, έχει εξαιρετικό ρυθμό, γελάς με την ψυχή σου και κάνεις ένα υπέροχο διάλειμμα από την καθημερινότητα σου. 

Το στόρι είναι απλό : Ένα από τα χόμπι της κατ’ ευφημισμόν υψηλής κοινωνίας είναι να καλούν έναν ηλίθιο και να του κάνουν bullying. Επειδή οι Θεός αγαπά καμιά φορά και τον νοικοκύρη τίθεται μια ευνοϊκή συγκυρία για τον ηλίθιο και τα κάνει όλα μπάχαλα και κάμπριο μαζί. 

Ο ρόλος του ηλιθίου είναι ο πλέον κομβικός στην παράσταση και ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν εγγύηση. Εξαιρετική χημεία με τον Δαδακαρίδη και οι υπόλοιποι ηθοποιοί στο ύψος των περιστάσεων. Πιστεύω πάντως  πως όποιος άλλος και αν ήταν θα την έκανε τη δουλειά. 

Το Δείπνο Ηλιθίων είναι ένα δωρεάν σεμινάριο ότι μπορεί να γίνει μια σπουδαία κωμωδία χωρίς βωμολοχίες, φανφάρες και  χωρίς καρικατούρες. 

Ο Δαδακαρίδης πέραν του ότι μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας μέσω των επαναλήψεων του Αστυνόμου Μπέκα, έδωσε ρεσιτάλ στο Έτερος Εγώ και συμμετέχει ενεργά σε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις της χρονιάς.

Το μόνο αρντηικό στοιχείο είναι το κλειστοφοβικό Θέατρο Κάππα και όπως  είναι τα καθίσματα να προσεύεχεσαι μην κάτσει κάποιος ψηλότερος προστά σου. Αλλιώς, όταν κλείσες τα εισιτήρια να διαλέξεις απο την 7η σειρά και κάτω.

Τέλος, ευγε για την άρτια έκδοση του προγράμματος της παράστασης που έχει όλο το έργο. Θα προτιμούσα και μερικές πληροφορίες για τους ηθοποιούς.
Να πας να τη δεις. 

Με άριστα το δέκα : 8

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ

 
Πριν από λίγες ημέρες είχα πάει σε ένα φιλικό σπίτι για τα γενέθλια ενός φίλους. Όταν μπήκα περιεργάστηκα την ομήγυρη. 15 άτομα, ζευγάρια ως επί το πλείστον. Οι περισσότεροι γνωρίζονταν μεταξύ τους, εγώ κανέναν και ένοιωθα μια σχετική αμηχανία. Πάνω που άρχιζα να επεξεργάζομαι τρόπους ταχείας αποχώρησης, ο φίλος μου σαν από μηχανής διάβολος είτε με δυνατή φωνή : «Ο φίλος μου από δω, δείχνοντας με, είναι ο Suspect που βλέπετε να βάζω συνέχεια τα άρθρα του στο προφίλ μου και με ρωτάτε ποιος είναι. Ιδού !»

Ακούστηκε κάτι σαν ααα,οοο,μμμ και πρέπει το πρόσωπο μου να έγινε κεραμιδί από ντροπή.
Μεταξύ πολλών άλλων που συζητήσαμε ήταν και το παρακάτω. Ένας τύπος κοντά στα 45 με ρώτησε λίγο απότομα κάποια στιγμή : Έχω βαρεθεί ρε φίλε να διαβάζω στα κείμενα σου πως η κοινωνία μας είναι σε σήψη και παρακμή. Αυτό αφενός το ξέρουμε, αφετέρου ο καθένας το εννοεί και διαφορετικά. Εσύ τι προτείνεις; 

Αποφάσισα να του απαντήσω εξίσου απότομα : Το Πατρίς θρησκεία Οικογένεια πως σου φαίνεται, του λέω και περιμένω δυναμική αντίδραση. Ο τύπος με εξέπληξε. 

Το ξέρω, το έχω διαβάσει το κείμενο σου, μου είπε και με άφησε άγαλμα. 

Για την ιστορία είναι εδώ : http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2009/04/blog-post_22.html
 
Όμως το κακό είναι Suspect πως όσο και να επιχειρηματολογήσεις για αυτό, το εν λόγω τρίπτυχο το έκαψε η χούντα και η χρυσή αυγή. 

Σε μια χώρα που κλίνει προς τα αριστερά και σχεδόν όλα τα κόμματα δεν τολμούν να τοποθετηθούν ιδεολογικά αν δεν βάλουν και τη λέξη «κέντρο» - βλέπε κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, κέντρο σκέτο και γενικώς κέντροκάτι. 

Όσο καλά επιχειρήματα και αν έχεις, μόλις το ξεστομίσεις, το καις. 

Κοντοστάθηκα και τον ρώτησα.
Να σε ρωτήσω αδερφέ. Αν σου πω πως το πατρίς θρησκεία οικογένεια το έκλεψε η χούντα και η χρυσή αυγή καθώς πρώτοι από όλοι το είπαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι τι θα πεις; 

Το αμφισβήτησε.
Στην εποχή του google university, ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ηλίου. 

Μήπως θα ήταν πιο εύπεπτο αν λέγαμε – που είναι και η αλήθεια – ότι πρώτα πρώτα το βρίσκουμε στην Αντιόπη του Ευριπίδη;;

 Tρες εσν ρετα τς χρεών σ’ σκεν, τέκνον,
θεούς τε τιμ
ν τούς τε θρέψαντας γονες
νόμους τε κοινο
ς Eλλάδος· κα τατα δρν
κάλλιστον
ξεις στέφανον εκλείας εί.

Πρώτα το είπαν οι Αρχαίοι Έλληνες και μετά το έκλεψαν και το έκαψαν οι αχρείοι. Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το μαθαίναμε στο σχολείο, αλλά η πραγματική παιδεία στη χώρα μας αναπτύσσεται όσο και το IQ ενός τσιμεντόλιθου. 

Γιατί το λέω;

Γιατί πιστεύω πως αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να μεγαλουργήσουμε ως Έθνος και να επαναλάβουμε τα σπουδαία κατορθώματα του παρελθόντος είναι ο μόνος δρόμος. 

Από τη δεκαετία του 80 που απομακρυνθήκαμε από αυτές τις «παρωχημένες» αξίες, πήγαμε από το κακό στο χειρότερο. Η Οδός αυτή είναι, το έχουμε ξανακάνει και όσο και αν κλείνουμε τα μάτια μας δεν έχουμε παρά να συγκρίνουμε. Τι κατάφεραν οι πρόγονοι μας με λιγότερα μέσα και τι εμείς με περισσότερα. Πως στάθηκαν όρθιοι μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, Μικρασιατική καταστροφή, Β παγκόσμιο και πως διαλυθήκαμε εμείς με ένα μνημόνιο.

Εκτός και αν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο Ελληνισμός βαδίζει αμετάκλητα προς το ιστορικό του τέλος….