Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ



Ένα από τα αγαπημένα αφιερώματα για κάθε μέσο μαζικής επιρροής που σέβεται τον εαυτό του, είναι στις όμορφες παρουσίες που θέτουν την υποψηφιότητά τους στις βουλευτικές εκλογές. Μεταξύ αυτών μια νεαρή κοπέλα, η Δήμητρα Αγγελάκη, που κατεβαίνει στην Α Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Απορώ πως δεν την έχουν αναδείξει ακόμα οι δημοσιογράφοι, καθότι πανέμορφη, αλλά δεν με πειράζει. Έχω την πρώτη παγκόσμια! 

Όλοι οι δημοσιογράφοι για λόγους δημοσίων σχέσεων, τερπνού και ωφέλιμου,  συμπληρώνουν αμέσως μετά το όμορφη το "αλλά έχει και μυαλό" και ας είναι τσιμεντόλιθος η καλλίπυγος γλάστρα που παρουσιάζουν. 

Η Δήμητρα Αγγελάκη όχι απλά έχει μυαλό αλλά είναι ιδιαίτερα ευφυής και με τη βούλα. Είναι Μαθηματικός , έχει διακριθεί στους πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς ( Θαλής – Ευκλείδης ) και μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά.

Αποφάσισα λοιπόν να τη ρωτήσω πολλά και διάφορα. Ο λόγος είναι ότι ναι μεν η εμφάνιση είναι διαβατήριο αλλά όταν μιλάμε για τις ζωές μας θέλω να ξέρω τι κουβαλάει στο κεφάλι της αυτή που μας ζητάει την ψήφο μας. Γνωστούς όπως η  Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης ή προβεβλημένους όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη ή ο Βασίλης Κικίλιας τους ξέρουμε. Σημασία έχει να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν και άλλοι. Νέοι άνθρωποι με φρέσκια αύρα. 




Απολαύστε τη: 

===

Είσαι η και λέγεσαι….
 
Δήμητρα Αγγελάκη
 

Ετών;
 
26


Από πού κατάγεσαι;
 
Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα πρώτα 16 χρόνια της ζωής μου στα Χανιά της Κρήτης από όπου και κατάγομαι.


Έχεις άλλα αδέρφια; 
 
Όχι.






Τι έχεις σπουδάσει και που;
 
Έχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τομέα Θετικών Επιστημών και τμήμα Μαθηματικό . Προγραμματίζω όμως να συνεχίσω τις σπουδές μου και με ένα μεταπτυχιακό στον τομέα των Οικονομικών.


Πως σου ήρθε σε τόσο κρίσιμες εποχές με πόλωση, φανατισμό και κρίση, να μπλέξεις με την ανθρωποφάγα πολιτική;
 
Η πόλωση ,ο φανατισμός η ανθρωποφαγία όπως λέτε, είναι ενδείξεις ότι για άλλη μια φορά η πατρίδα μας δοκιμάζεται και πρέπει δυναμικά να δώσουμε το παρόν στο πλάι της.
Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί θέλω να επικοινωνήσω τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις επιθυμίες των νέων ανθρώπων που ενεργοποιούνται σε μια ελπιδοφόρα προοπτική, για την υγιή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.






Βλέποντας σε στον συνδυασμό, το πρώτο που αναρωτήθηκα είναι «Είναι τόσο εύκολο να μπει κάποιος στο ψηφοδέλτιο ενός μεγάλου κόμματος ή η Δήμητρα Αγγελάκη είχε μέσον;» Εσύ πως κατάφερες να μπεις;

Μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω στις βουλευτικές εκλογές, από κάποιους ανθρώπους που παρακολούθησαν την πορεία μου στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και σε Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Το πλήρες βιογραφικό, οι σπουδές και οι ικανότητες όλων των υποψηφίων τελικά αξιολογήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ώστε να διαμορφωθεί η  σύνθεση του ψηφοδελτίου.
Η Νέα Δημοκρατία μου έκανε την μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Α Αθήνας σε αυτές τις τόσο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές, διαψεύδοντας ότι μόνο τα <<μεγάλα τζάκια>> έχουν θέση εκεί.


Πριν από αυτές τις βουλευτικές εκλογές, έχεις κάποια άλλη πολιτική δράση;

 
Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 κατατάχθηκα στην ιδιαιτέρως τιμητική δεύτερη θέση, με 8.046 σταυρούς προτίμησης στον κεντρικό τομέα Αττικής.
Επειδή ο συνδυασμός δεν βγήκε, η θέση αυτή ήταν μη εκλόγιμη.





Εργάζεσαι; Πως βιοπορίζεσαι;

Είμαι Μαθηματικός και εργάζομαι σε φροντιστήριο.


Γιατί στη Νέα Δημοκρατία; Ποιες είναι οι αρχές της που σε εκφράζουν;

 Οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Προσωπικά έχω ανθρωποκεντρική ιδεολογία. Πιστεύω στην δημιουργική σύνθεση, αφ ενός της ελευθερίας του ατόμου να διεκδικεί τους στόχους του και αφ’ ετέρου της εδραίωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κατάκτησης των συλλογικών αγαθών.


Όταν μιλάς με τον κόσμο και παρουσιάζεις την υποψηφιότητα σου, ποιες αντιδράσεις συναντάς; Πόσο είναι αποδεκτή μια εμφανίσιμη και άγνωστη υποψήφια; 

Γνωρίζω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας μου υπάρχει δυσπιστια από κάποιους ,όμως στις επαφές μου με τους ψηφοφόρους εισπράττω αποδοχή και συμπάθεια .
Εννοείται και περιέργεια  αφού δεν είμαι ευρέως γνωστή αν και στην Α Αθήνας δεν είμαι ξένη.






Γιατί να επιλέξουν οι πολίτες εφόσον αποφασίσουν να ψηφίσουν τη ΝΔ, να «σταυρώσουν» εσένα;

Νομίζω ότι αν αποφασίσουν να ψηφίσουν την ΝΔ και έναν από τους τέσσερις σταυρούς μου τον δώσουν, θα αποζημιωθούν γιατί την έλλειψη εμπειρίας μου θα την  αντισταθμίσω με τον ενθουσιασμό μου, τη διάθεση για πρόοδο, τη δυναμική δράση, την αμεσότερη επαφή μαζί τους.


Παρά  το γεγονός ότι είσαι νέα κοπέλα και έχεις ξανασυμμετάσχει σε εκλογική αναμέτρηση, στα σοσιαλ η παρουσία σου είναι ισχνή. Τwitter δεν εχεις. Το fan page σου στο facebook έχει λιγότερα από 400 like και το αντίστοιχο προφίλ σου κοντά στους 800 "φίλους". Θα περίμενε κανείς να έχεις το λιγότερο τρία προφίλ...

Είναι αλήθεια πως  στα σόσιαλ μήντια έχω ισχνή παρουσία. Μου αρέσει να επικοινωνώ με τον κόσμο με την  φυσική μου παρουσία. Θέλω να κοιτάω τον άλλον στα μάτια όταν του μιλάω. Θέλω να ακούω τον τόνο της φωνής του. Θέλω να αγγίζω το χέρι του. Για αυτό μάλλον μου αρέσει και η συμμετοχή στα κοινά. Η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο μου δίνει χαρά και δύναμη.






Πως προωθείς την υποψηφιότητα σου. Με ποιους τρόπους;

Εκτός από κάρτες και φυλλάδια, συγκεντρώσεις με μικρό αριθμό ατόμων σε σπίτια ή σε καφετέριες ώστε να μπορώ να ανταλλάσσω απόψεις για το πρόγραμμα του κόμματος και για τις υποδείξεις ή αντιρρήσεις του κόσμου.


Πόσο σου έχει κοστίσει μέχρι στιγμής η προεκλογική εκστρατεία και πόσο υπολογίζεις ότι θα σου έχει κοστίσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου;

Γενικά είμαι περισσότερο άνθρωπος της δράσης και η καμπάνια μου στηρίζεται στην διαπροσωπική επαφή, οπότε το κόστος είναι πολύ χαμηλό.


Ποιος είναι ο πολιτικός που σε εμπνέει από μικρή και τον έχεις ας πούμε ως πρότυπο και θέλεις να του μοιάσεις;

Με εμπνέουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν όραμα για τη χώρα τους, που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, που τολμάνε στα δύσκολα και διεκδικούν με ήθος και αξιοπρέπεια.

 




Πιστεύω πως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία. Πως κατά την άποψή σου πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και γιατί δεν το κάναμε μέχρι σήμερα;;

Η σημερινή νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της ανεργίας.
Χιλιάδες νέοι άνθρωποι με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες βλέπουν ότι δεν μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.
Οι περισσότεροι στερούνται πλέον του δικαιώματος να δουν τους κόπους τόσων χρόνων εκπαίδευσης να αποδίδουν σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο.
Χρειάζεται λοιπόν να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που θα προστατέψουν το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας .

Ενδεικτικά:

Η ύπαρξη ενός σταθερού συστήματος με ορθολογική φορολόγηση και κοινωνική δικαιοσύνη, που θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να ενθαρρυνθεί η προσφορά νέων θέσεων εργασίας ιδίως σε νέους.

Υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών με παροχή χρηματοδοτικής, τεχνικής  και συμβουλευτικής στήριξης στα στάδια της δραστηριότητας τους.

Η ανάπτυξη επαγγελματικής και επιχειρηματικής παιδείας στους νέους με συνεχή εκπαίδευση και πρακτική άσκηση ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων για καλύτερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Η αξιοποίηση του ετήσιου ΑΕΠ της Ελλάδας που είναι μία πολύ σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τη χώρα μας, ειδικά στους τομείς που αποτελούν κύριες πηγές ανάπτυξης, όπως είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός, τα αγροτικά προϊόντα, οι μεταφορές, το περιβάλλον, η γαλάζια οικονομία, η ενέργεια, οι υπηρεσίες υγείας, τα φαρμακευτικά προϊόντα και η τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας.





Πολλοί νέοι άνθρωποι ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή από οργή και τον Σύριζα από ελπίδα….

Σέβομαι τη δυσαρέσκεια του κόσμου, την απογοήτευσή του και όλες τις δυσκολίες που έχει περάσει. Δεν μπορούμε να παίρνουμε όμως πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα τόσο σοβαρές, εν θερμώ. Πρέπει να κυριαρχήσει η λογική και όχι το συναίσθημα.
Η ελπίδα πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα.


Πιστεύεις ότι ο Σαμαράς τρομοκρατεί τον κόσμο; Τι έχεις να απαντήσεις σε όσους υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό όπως η δραχμή ή η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτά τα λέει ο Σαμαράς για να φοβίσει τον κόσμο. 

Δεν θεωρώ οτι ο Σαμαράς τρομοκρατεί τον κόσμο, άλλωστε ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει την επιλογή του. Προσωπικά με τρομάζουν πολύ περισσότερο οι αντικρουόμενες δηλώσεις, τα παραμύθια και το ψέμα.


Γιατί κατά τη γνώμη σου ο Σύριζα το μόνο που δεν έχει υποσχεθεί είναι το λεφτόδεντρο; Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί σε περίπτωση που οι πολίτες παρασυρθούν από τη δημαγωγία και ο Αλέξης πάρει αυτοδυναμία; 

Έχουμε ακούσει πάρα πολλές υποσχέσεις, μας έχουν χαϊδέψει τα αυτιά οι μάγοι και οι θαυματοποιοί αλλά όλοι καταλαβαίνουμε οτι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που μας παρουσιάζουν. Δεν γίνεται να υπάρξει μονομερής διαπραγμάτευση χωρίς συνέπειες, ούτε να εκβιάσει η Ελλάδα την Ευρώπη. Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να υπάρξει εξυγίανση μέσα στα επόμενα χρόνια.
Η πορεία της χώρας προς τη σταθερότητα και την ανάπτυξη δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη, θα χρειαστεί να εφαρμοστεί ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων αλλιώς θα πρέπει να συμβιβαστούμε με ένα χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.







Αν όμως η ΝΔ κάνει την έκπληξη ( σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ) και κερδίσει τις εκλογές, βλέπεις κάποια ελπίδα; Αφού λέγεται πως πάλι μέτρα μας περιμένουν..


Για να μιλάμε και με στοιχεία, άν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα έχουμε τις εξής εξελίξεις.

Διατήρηση Ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Πολιτική σταθερότητα ουσιαστική και διατηρήσιμη.

Χαμηλή τιμή πετρελαίου.

Τουριστική ανάπτυξη.

Ποσοτική χαλάρωση, μέσω της οποίας, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα δώσουν στην ΕΚΤ κρατικό χρέος, διοχετεύοντας έτσι  ρευστότητα στην οικονομία με στόχο να επανέλθουμε σε τροχιά ανάκαμψης.

Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις.

Δεδομένου οτι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές , δεν είναι η ώρα για ασαφή, επιπόλαια και μεγάλα λόγια αλλά ούτε και για πειραματισμούς.

Καλούμαστε να κάνουμε μια συνειδητή επιλογή!

Πιστεύω ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη εγγύηση για να συνεχίσουμε να ανήκουμε σε μια Ενωμένη Ευρώπη περήφανα και ισότιμα , θέτοντας  στόχους υλοποιήσιμους που θα μας επιτρέψουν να κοιτάξουμε με ελπίδα το αύριο!

Σε ευχαριστώ πολύ! 



Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK είναι ΕΔΩ

= = =
Το σχόλιο μου:

Αν αυτά που διάβασες σου άρεσαν, αν ψηφίσεις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αν ψηφίζεις στην Α Αθηνών, τότε μπορείς να βάλεις ένα σταυρό στο κορίτσι.

Τη φράση «πνευματικά δικαιώματα» τη βαριέμαι και ως σκέψη.
Ότι θέλετε πάρτε, αντιγράψτε, κλέψτε, βάλτε τρούφα και καλή σας όρεξη.

Απλώς, απευθυνόμενος στο φιλότιμο σας,
 μπορείτε να αναφέρετε ότι το πήρατε από το www.suspect.gr



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια