Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΟΛΟΜΑΥΡΗ ΡΑΧΗ…



Παρακολούθησα ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης της Βουλής σε ότι αφορά τους αγρότες και έχω να σχολιάσω τα εξής: 

Πάνος Καμμένος: Η καταγγελία της καταγγελίας που σε ζαλίζει τόσο πολύ που δεν ξέρεις τελικά τι είναι αλήθεια, τι είναι φαντασίωση, τι πραγματικότητα και τι συνομωσία. Άσε δε, που τρεις φορές συνεχόμενες ήθελε να πει για υδρογονάνθρακες και είπε για …υδατάνθρακες! 

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν συμφωνώ με την ιδεολογία του ΚΚΕ αλλά της αναγνωρίζω ότι είναι άμεση, συγκεκριμένη, σαφής και ήταν εντος θέματος καθ’ολη τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Ευάγγελος Βενιζέλος: Σπουδαίος ρήτορας, ειδικά οι επιθέσεις του στον Τσίπρα ήταν μνημειώδεις και ευρηματικές αλλά δεν ξεχνάμε πως για την κακή κατάσταση που βρισκόμαστε, το ΠΑΣΟΚ έχει τρομακτική ευθύνη. Μπορεί να γλίτωσε με τη λίστα Λαγκάρντ ο Ευάγγελος αλλά η ιστορία έχει καταγράψει πως δεν έκανε απολύτως τίποτα. 

Φώτης Κουβέλης: Λυπάμαι δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω αυτόν τον άνθρωπο, με παίρνει ο ύπνος. Παλαιοκομματικός ξύλινος λόγος. Δεν αντέχεται. 

Νίκος Μιχαλολιάκος: Τρόμαξα να τον αναγνωρίσω. Ιστορική αναδρομή στη γεωργική επανάσταση, στη βιομηχανική επανάσταση, ρητά, γνωμικά, συγγραφείς, τέχνη και πολιτισμός. Παραλίγο να μας απαγγείλει και Φάουστ! Πρόταση επί του θέματος δεν είχε βέβαια αλλά μας είπε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη γεωργία. Δυνατό του σημείο το: "Εμάς μας λέτε ρατσιστές. Πως εσείς οι προοδευτικοί και οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δέχεστε να δουλεύει ο μετανάστης ανασφάλιστος για 10 ευρώ μεροκάματο;"

Αλέξης Τσίπρας: Ο γνωστός Αλέξης. Υποσχέσεις παντού, πρόταση καμία, εύκολο κράξιμο και προκάλεσε απορία και γέλωτα μαζί όταν τάχθηκε υπερ μιας γερμανικής εταιρείας που δεν παίρνει άδεια για φωτοβολταϊκά παρά τις προσπάθειες της. Μέχρι και η Αλέκα τον αποδοκίμασε! 

Αντώνης Σαμαράς: Αναφέρθηκε στην αγροτική πολιτική με αοριστολογίες και γενικότητες. Επανήλθε με μαγκιές όπως το «εμεις δεν μασάμε από απειλές» και τις πέρασε έξυπνα με χιούμορ. Στο τέλος ήταν συναισθηματικός τύπου εμείς προσπαθούμε και εσείς υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια. Δεν πολυέπεισε τόσο για τα αγροτικά αλλά έδωσε το βάρος και εκεί ήταν το δυνατό του σημείο στη σταθερότητα και τη διάσωση της Ελλάδας όπως και στις επιτυχίες του υπουργείου δημοσίας τάξης. 

Εξαιρετική εντύπωση μου άφησε η κατάρτιση του Υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη και η ομιλία του υφυπουργού, Μάξιμου Χαρακόπουλου που ήταν μεστή. 

Για τα αγροτικά θέματα μόνο στον πρώτο γύρο μίλησαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στον δεύτερο ήταν μια γενικού περιεχομένου τοποθέτηση από τον καθέναν. 

Η δική μου θέση είναι η εξής:

Να δώσουν στους αγρότες ότι επιδότηση και ελάφρυνση χρειάζεται. Ότι ζητάνε. Δωρεάν νερό, ρεύμα, πετρέλαιο και λιπάσματα. Καμία αντίρρηση. 

Αμέσως μετά όμως, θέλω να γίνει ενδελεχής έλεγχος σε ότι αφορά τα τεράστια ποσά που έπεσαν στην Ελλάδα από τους «κουτόφραγκους» και τις αμύθητες επιδοτήσεις που πήραμε. Πόσα λεφτά έπεσαν στη γή, πόσα έγιναν πορσε καγιέν, πόσα έγιναν μπουζουκτζίδικα, στριπτιζάδικα, πισίνες και διαμερίσματα. Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος αν αυτοί που δουλεύουν στα χωράφια είναι ασφαλισμένοι και παίρνουν κανονικό μεροκάματο. Αν είναι νόμιμοι μετανάστες. Επίσης να γίνει έλεγχος στις κατά καιρούς απογραφές που μετατράπηκαν σε επιδοτήσεις, γιατί έχω την αίσθηση ότι σύμφωνα με αυτές, η έκταση της Ελλαδας θα πρέπει να είναι όση η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία μαζί.  

Να επιστραφούν τα γύρω γύρω και να δεις που θα φτάνουν και θα περισσέψουν για όποια επιπλέον παροχή θέλουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε άλλα χρήματα.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια