Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ



Παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με τα οικονομικοκοινωνικά μας προβλήματα και να σου πω την αλήθεια, φως δεν βλέπω. 

Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Όμως η πραγματικότητα είναι ζοφερή.
  1.  Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πριν από το μνημόνιο χρωστάγαμε 360 δις. Τόσα χρωστάμε και τώρα. Τι άλλαξε μετά από 3 χρόνια δημοσίων περικοπών;
  2.   Όταν μειώνεις την αγοραστική δύναμη των πολιτών, περιμένεις αντίστοιχα να πέσουν και οι τιμές. Όλα είναι ίδια. Τρόφιμα, αγαθά και υπηρεσίες δεν έχουν κρίση. Έχουν γίνει αρκετές εκπτώσεις μεν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες περικοπές στα εισοδήματα. 
  3.    Διαβάζω για τα εργασιακά. Προκόψαμε. Ζήσε με 600 ευρώ. Ανέφικτο. Υποτίθεται ότι μειώνοντας το κόστος εργασίας θα έρθουν επενδύσεις. Το είδαμε. Η ΦΑΓΕ πήγε για μπάνια στο Λουξεμβούργο και η Κοκα κολα ανέστειλε τη δραστηριότητα της στο εγχώριο χρηματιστήριο. 
  4.    Η διαφθορά παραμένει ακμάζουσα. Για διαφημιστικούς λόγους μας πετάνε ειδήσεις τύπου «βρέθηκαν γιατροί και δικηγόροι με αδήλωτες πισίνες» ή «τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ θα προκαλέσουν πάταγο» και μετά το θέμα ξεχνιέται. Αυτό όμως που έχουμε ως δεδομένο είναι πως ο Αχιλλέας Μπεος είναι ελεύθερος και πιστεύω ότι ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με τον Τσοχατζόπουλο. Η συνεχής προδοσία από τους πολιτικούς μας συνεχίζεται. Εκτος και αν πιστεύεις ότι πολιτικοί ταγοί τύπου Ευάγγελος Βενιζέλος – ειδικά μετά το ρεζιλίκι με τη λίστα – θα μας σώσουν.
  5. Ο μέσος Έλληνας παραμένει κακομαθημένος, κλέβει όπου μπορεί,  και ονειρεύεται ακόμα διορισμούς στο δημόσιο και πλουσιοπάροχο βιο βασισμένο στις πιστωτικές κάρτες και στα δανεικά.   Η Ελληνική κοινωνία είναι τόσο διεφθαρμένη όσο και οι πολιτικοί που την εκπροσωπούν.

Πες με γραφικό, πες με φαντασιόπληκτο, πες με αιθεροβάμονα, πες με όπως θέλεις, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.

Αν δεν εκπληρωθεί η προφητεία του Γέροντος Παϊσίου είτε γιατί ο Θεος αποφασίσει να την αναβάλλει είτε γιατί κάτι καταλάβαμε λάθος, τότε μας τελείωσε η Ελλάδα. Τελειώσαμε. Οι μέχρι στιγμής αποχρώσες ενδείξεις δείχνουν ότι μάλλον και αυτή τη φορά θα τη γλιτώσουμε. Το μπάχαλο στη Συρία και η επιθετικότητα των Τούρκων είναι σημεία που δείχνουν ότι σύντομα κάτι θα συμβεί… 

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Οχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Συριζαίοι vs Χρυσαυγιτών και σύντομα όλοι μας, μα όλοι θα κληθούμε να διαλέξουμε στρατόπεδο. Οι ενδιάμεσες παρατάξεις τελειώνουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν εχει λόγο ύπαρξης. Ο Καμμένος θα γυρίσει στο μαντρί. Η ΔΗΜΑΡ βλέπω να επιστρέφει στον Αλέξη. Το ΚΚΕ θα πάρει ενα 2% και τίποτα καινούριο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Κάτι πήγε να κάνει ο Τζήμερος αλλά ήθελε μεγαλεία με το καλήσπερα και αυτοκάηκε με τη συνεργασίες που έκανε. Κινήσεις τύπου Λοβέρδου - Ραγκούση θα εχουν την κατάληξη που είχαν αντίστοιχα τα εγχειρήματα των Κατσέλη και Μπακογιάννη. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ούτε στους πολιτικούς μας, ούτε βλέπω κανέναν της προκοπής να έρχεται στο προσκήνιο, ούτε στην ελληνική κοινωνία των τούρκικων σίριαλ.

Ότι και να κόψεις, τα νούμερα δεν βγαίνουν. Δεν μπορούμε να έχουμε καν έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος, να πιάσουμε όσους έχουν εγκληματίσει και υπό καθεστώς αμοκ κόβουν συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο σώζων εαυτώ σωθήτω.



2 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Ρε Γρηγορη πες μου κατι, γιατι εγω με το λειψο μου μυαλουδακι αδυνατω να το εξηγησω. Πανω κατω τα ιδια πραγματα λεμε ολοι, αλλος με περισσοτερο ορθολογισμο, αλλος πιο οργισμενα, παντως παντου σε μπλογκς, καφενεια, ταξι, δρομους λεγονται τα ιδια πανω κατω, για ατιμωρησια, διαφθορα, αλλαγη νοοτροπιας κλπ. Τι μας εμποδιζει; Γιατι με τετοια συμπνοια αποψεων μενουμε στα λογια;

BALTASAR21 είπε...

Διότι καθημερινά μας ψεκάζουν.....

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια