Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ μερος 1ον


Ημερολόγιο καταστρώματος.

Ξεκίνησα την πορεία μου από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Η απορία που μου έμεινε από αυτό το μέρος είναι το τι ακριβώς θέλουν να το κάνουν. Βρήκαν ένα ωραιο ακρωτήρι και ….πεταξαν οπου να ναι, σπίτια. Από πλευράς ρυμοτομίας, η Κυψέλη είναι 40 φορές καλύτερη! Κατήργησαν τον αιγιαλό και έχτισαν πάνω στην παραλία!

Ο μισός Μύτικας είναι απαράδεκτος. Δεν εχει δρόμο αλλά ένα δρομίσκο που μπλέκουν πεζοί, ποδήλατα και αυτοκίνητα. Ολοι περνάνε αλλά στα χιλιοστά. Το βράδι πέραν της «παραλιακής» που δεν είναι ακριβώς στην  παραλία αλλά μέσα από τα σπιίτια και τις ταβέρνες έχει φωτα για  να βλέπεις. 50 μέτρα μέσα στο χωριό, το χαος. Πρέπει να κυκλοφορείς με φακό για να μη σου πω με προβολέα. Δυστυχώς ο Μύτικας δεν θα έλεγα ότι φημίζεται για την καθαριότητα του κάτι που για δυο ντόπιους που γνώρισα, φταίνε οι Αγρινιώτες που «είναι βρωμιάρηδες»

Ο άλλος μισός εχει ωραιο πεζόδρομο για περατζάδες στην παραλία, φως άπλετο, το ευχαριστιέσαι. Επίσης διαθέτει και έναν κεντρικό πεζόδρομο αμφιβόλου αισθητικής, σχεδόν χωρίς αγορά με κάτι σουβλατζίδικα της πυρκαγιάς.

Προτέρημα η ησυχία καθως κλαμπ και καφετέριες δεν υπάρχουν ( και μια μπύρα αν θέλεις, στην ταβέρνα την πίνεις ) και το κόστος καθώς δεν σε γδέρνουν ουτε στη διαμονή, ούτε στη διατροφή.
Ο κόσμος είναι στο μεγαλύτερο μέρος από το Αγρίνιο και μάλλον εχει το Μύτικα ως τουριστικό θέρετρο. Εχουν αγοράσει και χτίσει πολλά σπίτια εκει. Εχει και πολλούς Αλβανούς. Μόνο Αλβανούς οι οποιοι εχουν αφομοιωθει από την τοπική κοινωνία και θα έλεγα ότι της δίνουν ζωη το χειμώνα καθώς εχουν οικογένειες και εχουν αναλάβει ολο το κατασκευαστικό κομμάτι του τόπου. Άλλες φυλές δεν βρήκα πλην μερικών σκόρπιων Ιταλών.

Όλα τα λεφτά η βόλτα στον Κάλαμο. Ένα νησάκι καταπράσινο με κάτι μεγάλα περίεργα πεύκα που έπεφταν στην πράσινη θάλασσα! Προσοχή στα δρομάκια γιατί ισα ισα χωράει το αυτοκίνητο, ειδικά στο ομωνυμο χωριό, ( πετρόκτιστο και συμπαθητικό ) οπότε καλύτερα να μην το μεταφέρεις απέναντι. Ασε να σε ξεναγήσουν εκει. Θα πληρώσεις τον αλβανο driver αλλα θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μπορείς και να το περπατήσεις αν εχεις 1,5 ωρα στη διάθεση σου. Και κουράγιο. Δυο σημεία κατοικούνται, η Επισκοπή, που σε αφήνει το πλοιάριο και το ομώνυμο χωριό, ο Κάλαμος που απέχουν 10 χιλιόμετρα.

Που να μείνεις: Στο κάβο Μύτικας. Αξιοπρεπές ξενοδοχείο με άνετους χώρους και εξαιρετικό κήπο.

Που νας φας: Στο Κοχύλι που το εχει μια καλόψυχη κοπέλα, η Ευη. Πάνω στη θάλασσα, ωραίος χώρος που το πρωι πίνεις τον καφέ σου και το βράδι τρως καλά και φτηνά. Ακριβώς από πάνω διαθέτει και δωμάτια προς ενοικίαση οπότε με έναν σμπάρο 3 τριγώνια!

Να οδηγήσεις από την Αθήνα 4-5 ωρες για να πας στο Μύτικα, αν δεν εχεις εντοπιότητα ή έρωτα, δεν υπαρχει λόγος. Να βρεθείς κάπου εκει κοντά και να μείνεις για 1-2 μέρες δεν κάνει κακό.

Συνέχισα τον δρόμο μου για τους Παξούς...



3 Λογομαχιες:

Giannis Kafatos είπε...

είχα πάει, περάσει να πω καλύτερα πριν από χρόνια και είπα ακριβώς αυτό: ούτε η κυψέλη, αν και μετά πήγα στον Αγιο Μεγκουρίο, οπότε ο Μυτικας που θα μπορου΄σε να είναι ενα στολίδι μου έμεινε ως μνημείο ασυδοσίας!
καλές υπόλοιπες περιγραφές διακοπών!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

panos είπε...

Βασικά αν και Λευκαδίτης δεν έχω πάει. Σε ζηλεύω για τα οδοιπορικά σου...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια