Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΕΚ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

Η αστεια ιστορια που λεγεται ελληνικο ποδοσφαιρο, για την αγωνιστικη περιοδο 2006-2007 τελειωσε για μενα. Πηρα τον χρονο μου και τον πυροβολησα παρακολουθωντας τον αγωνα της ΑΕΚ με τον Εργοτελη. 

90’ αγωνα, μιαμισυ ωρα και ειδα 3 φασεις ολες και ολες. Κακοποιηση και εγκλημα κατά του ποδοσφαιρου από 2 ομαδες της παλαι ποτε Α Εθνικης κατηγοριας. Από τον Εργοτελη δεν περιμενα πολλα περισσοτερα. Από την ΑΕΚ απογοητευθηκα. 

Η ΑΕΚ εχει μια μεγαλη αδυναμια. Δεν υπαρχουν σοβαροι παικτες στα πλαγια ώστε να ανοιξουν μια αμυνα στιβαγμενη στον αξονα και να απειλησουν τον συμπαθη Εργοτελη. Πηγαινε η μπαλα στο πλαϊ και δεν ξεραμε τι να την κανουμε. 

Ειτε γιομα, ειτε να πηγαινουμε στο κορνερ και να τη γυρναμε πισω, με τους παικτες να μην μπορουν να βγαλουν μια προσωπικη ενεργεια της προκοπης και η ωρα περασε λες και βλεπαμε βολει. 

Σκαψιμο μπαλας – ψηλα η μπαλα – κεφαλια αποκρουση και ξανα μανα.

Μια φαση μονο καναμε με εναλλαγη της μπαλας και το πλασε του Κονε σα να ζητουσε συγγνωμη που εγινε με αυτό τον τροπο και βγηκε σχεδον στο κορνερ. 

Η ΑΕΚ βγαζει προβληματα που δεν τα περιμενε κανεις. Συνεχεις ανεξηγητοι τραυματισμοι ( εκεινος ο Δανος σε τι ακριβως ειπαμε πως είναι καθηγητης; ) λαθη στις επιλογες του προπονητη, κουκουρουκου τροπος παιχνιδιου φαινομενα που η λογικη λεει ότι μεχρι να προσαρμοστουν ολοι, θα εμφανιζονταν στην αρχη και όχι προς το τελος του πρωταθληματος. 

Και λιγο καιρο πριν η ΑΕΚ δεν ειχε παιχταραδες αλλα βλεπαμε συγκεκριμενες κινησεις, ταχυτητα με τη μπαλα, πλανο κινησεων και εβγαζε μια φρεσκαδα στο γηπεδο ξορκιζοντας το φαντασμα του εκτρωματος που βλεπαμε επι Φερναντο Σαντος. Όμως με την παροδο των μηνων, χωνεψαμε το Χαϊδαρι, καταχαρηκαμε με το ch.l., αλλα η προσπαθεια δεν τελειωσε, στο πρωταθλημα μειναμε πισω, μας προβληματιζει η διαιτησια και το εργο μενει ιδιο. Για σειρα ετων… 

Το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια προσφερει ολοενα και λιγοτερο θεαμα. Αυτό όμως δεν σημαινει ότι απαγορευεται να μπουν μη θεαματικα γκολ ή όταν υπαρχουν φασεις στο πλαισιο του κανονισμου απαγορευεται να δινονται. Στο κατω κατω της γραφης, ο ΟΣΦΠ που είναι πρωτος, δεν νομιζω ότι όλα του τα γκολ εχουν να κανουν με μαγικες ενεργειες των παικτων του.

Οι στημενες φασεις, το πεναλτι, η μουφα και η κοντρα είναι μεσα στο παιχνιδι. Το πεναλτι και το οφσαϊντ εν προκειμενω, είναι φασεις γκολ οι οποιες ΔΕΝ δινονται. 

Υπαρχουν πολλοι αγωνες στην ιστορια του ποδοσφαιρου που ξεκινανε ως σουπα αλλα από μια λεπτομερεια αλλαζει η ροη τους. Αυτό σημαινει αλλωστε αθλητισμος αλλιως θα μιλαγαμε για μια τυπικη διαδικασια όπως το format στον σκληρο δισκο. Μια κοκκινη καρτα, ένα γκολ εστω και από κοντρα, ένα πεναλτι είναι «λεπτομερειες» που κανουν τη διαφορα σε έναν αγωνα.

Ειμαι σιγουρος πως αν δινοταν το πεναλτι στο 14 δευτερολεπτο, η ροη του αγωνα θα αλλαζε από τη σουπα που τελικα ειδαμε. Το κανονικο γκολ, που δεν μετρησε, θα βοηθουσε ώστε στο τελος να εχει ενδιαφερον. 

Οσο καλοπροαιρετος και να θελει να είναι κανεις στη φαση του πεναλτι με τη δικαιολογια «ηταν πολύ νωρις, ο διαιτητης διστασε» ή στο οφσαϊντ «ηταν 2 παικτες οφσαϊντ και ο εποπτης πιθανον να μπερδευτηκε» η αληθεια είναι πως δυο φασεις μαζεμενες, και οι δυο κατά της ΑΕΚ και όταν ερχεται από τον Ολυ(Μ)πριακο είναι πολλα, πώς να το κανουμε… 

Κρινω λοιπον ότι το ελληνικο ποδοσφαιρο τουδε εφεξης μου τρωει τον χρονο και μου χαλαει τη διαθεση. Δεν προκειται να ξαναδω παιχνιδι για τη φετινη αγωνιστικη περιοδο ειτε δια ζωσης ειτε από την τηλεοραση. 

Δεν εχει κανενα ενδιαφερον, η μαχη για τη δευτερη θεση μου φαινεται υποθεση για πικραμενους και με τον χρονο που θα κερδισω θα ασχοληθω με πιο ωφελιμα πραγματα.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια