Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ο ΒΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΧΝΗ

 

Πρέπει να θεωρείται πολύ μεγάλη μαγκιά από τους ψευτοϋπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διαφορετικών, κάθε Πάσχα, ως έθιμο, να λοιδωρούν, να βρίζουν και να ασχημονούν κατά της Ορθοδοξίας.

Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός γυρολόγος των κομμάτων, που τον ξέβρασε το πολιτικό σύστημα καθώς δεν τον ψήφισε κανένας, ούτε οι αριστεροί, ούτε οι δεξιοί, ούτε οι Ποταμίσιοι. Ο «εκφράζων» την κοινή γνώμη [ΣΣ Μη γελάς, ως τέτοιον τον καλούν στα κανάλια ]   Πέτρος Τατσόπουλος ενοχλήθηκε από την επιτυχία του σίριαλ για τον Άγιο Παϊσιο και είπε να κάνει λίγο ντόρο μπας και ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Έκανε αυτό που ξέρει καλά. Να βρίζει και να προσβάλλει τα θρησκευτικά συναισθήματα του κοσμάκη.

Προχθές, ένα περιοδικό που δεν το διαβάζει κανένας, έβαλε κάτι ταλαίπωρους να κοροϊδεύουν ( στο όνομα της τέχνης βεβαίως βεβαίως ) τον Εσταυρωμένο και τον Μυστικό Δείπνο.

Και στις δύο περιπτώσεις έπεσαν μηνύσεις αλλά νομίζω ότι είναι παντελώς άχρηστο.

Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα είναι ο εύκολος στόχος. Δεν τολμούν οι ψευτοεπαναστάτες εναντίον του κατεστημένου να μιλήσουν για τον Μωάμεθ. Οι μουσουλμάνοι βλέπεις κόβουν λαιμούς.

Γιατί δεν κοροϊδεύουν για παράδειγμα τους Εβραίους; Μήπως γιατί θα μείνουν άνεργοι μέχρι να σβήσει ο ήλιος; Ενώ εδώ, κάνουν ότι γουστάρουν και αν τολμήσει να διαμαρτυρηθεί κάποιος, οι ταμπέλες έχουν εύκολη και άμεση χρήση. Χριστιανοταλιμπάν, οπισθοδρομικοί, φασίστες και λοιπά χαζοχαρούμενα.

Αναρωτιέμαι γιατί να μην αρχίσουμε και εμείς να τους δουλεύουμε. Να αφοδεύουμε στα βιβλία του Τατσόπουλου, να βγάλουμε το περιοδικό ΚΟΙΤΑ ΒΛΑΚΕΙΕΣ, και αυτούς που κοροϊδεύουν τον Μυστικό Δείπνο να βάλουμε τα κεφάλια τους σε σώμα αρουραίου με λεζάντα : Νομίζουν ότι κάνουν κάτι σπουδαίο αλλά στην πραγματικότητα είναι υπόνομος.

Προφανώς και εμείς δεν θα το κάνουμε.  Γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς.

Όμως ένα γαμώτο πρέπει να το πούμε για την τιμή των όπλων.

Στο δρόμο για την Ανάσταση θα δούμε και άλλα. Την Ένωση Άθεων να τρώει κόψιδια τη Μεγάλη Παρασκευή, κάποιο gay pride να καταστρέφει και να φτύνει τις εικόνες έξω από την Εκκλησία και κάποιον άλλον καλλιτέχνη που θα θελήσει να διαφημιστεί.

Όχι με την τέχνη του αλλά με τον βούρκο βαφτίζοντας τον τέχνη.

 



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια