Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΤΙ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

 

Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν ήμουν φανατικός τηλεθεατής της. Άλλοτε έβλεπα μια ώρα, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε καθόλου. Φέτος ήμουν στο μισάωρο. Κάτι ψιλοξέρω για τις ελληνικές συμμετοχές αλλά αν μου κάνεις τεστ γνώσεων, μη μου κάνεις καλύτερα.

Πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι σημείο συνάντησης πολιτισμών και όχι ένα ποπ φεστιβάλ. Με ενδιαφέρει να έχουμε μια αξιοπρεπή συμμετοχή και να μη βγούμε τελευταία αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ ούτε εθνική καταστροφή αν δεν πάμε καλά, ούτε θρίαμβο αν νικήσουμε.

Η φετινή μας συμμετοχή πήρε τη δέκατη θέση. Μια χαρά. Μου έμειναν όμως μερικά σημεία και θέλω με το παρόν να τα θίξω :

 

1.    Μας έπρηξαν τα κανάλια για την Τσαγκρινού και το πόσο φαβορί είναι η Κύπρος. 16η θέση και καταϊδρωμένη. Το συμπέρασμα είναι, να μην πιστεύεις καμία εκτίμηση δεις όλο το έργο. 

2.    Τα Σκόπια μας έδωσαν μηδέν βαθμούς. Έχει τη σημασία του. Πήραν από εμάς μια επαίσχυντη συμφωνία για να μπουν σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη και ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν. Για να μην τρέφουμε αυταπάτες δηλαδή.

3.    Αμ οι αδερφοί Σέρβοι; 3;;; Και πόσο δεν τους βοηθήσαμε και πόσο δεν τους στηρίξαμε όταν έτρωγαν τις βόμβες στα κεφάλια τους. Αχάριστοι.

4.    Τουλάχιστον κράτησαν τα προσχήματα οι Αλβανοί με 6 και οι Βούλγαροι με 8. Οι χώρες της βαλτικής και οι Σκανδιναβικές υποστηρίζονται μεταξύ τους. Εμείς οι βαλκάνιοι, ότι να ναι.

5.    Αμ οι Ολλανδοί; Τίποτα;  «Δική τους» είναι η Λυμπερακάκη. Τουλάχιστον οι Σουηδοί κάτι μας έδιναν με την Παπαρίζου

6.   Τελικά φίλε μου μια κοινωνία δεν αλλάζει με hashtags. Να τα βράσω και τα metoo και τα κουκουρουκου συνθήματα. Τα σχόλια στο τουιτερ για την Έλενα Παπαρίζου δείχνουν ότι είμαστε σάπιοι.

Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα. 16 χρόνια μετά το My number one,  η Έλενα Παπαρίζου πήρε μερικά κιλά. Ανθρώπινο και φυσιολογικό. Η ίδια βέβαια έχει αποδεχθεί τον εαυτό της καθώς και στο the voice παραπλήσια ρούχα φοράει. Οι γυναίκες που τη ζηλεύουν για την καριέρα της, τα λεφτά της, τη δημοφιλία και τη διασημότητα της, την κράζουν. Εύκολος στόχος τα κιλά. Οι δε άνδρες, είναι πειναλέοι εμπειρογνώμονες. Αυτοί που εύκολα σχολιάζουν στον υπόνομο των κοινωνικών δικτύων, το τουίτερ. Μισό βλέμμα να τους έριχνε η Παπαρίζου θα είχαν πάθει 10 εγκεφαλικά και 30 εμφράγματα. Η Έλενα είναι μια πάρα πολύ ωραία γυναίκα αλλά στη χώρα του άφθονου φθόνου δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο.

Είμαστε μια σάπια κοινωνία που τα κοινωνικά δίκτυα την κάνουν να δείχνει ακόμα χειρότερη. Δεν αλλάζει ο κόσμος κυρία μου με τα hashtags. Αλλάζει με ουσιαστική παιδεία και με το να υπάρχει η ευθύνη όταν κάποιος έχει μπροστά του πληκτρολόγιο και οθόνη.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια