Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΕΣ ΡΕ


 Σε ένα ευχετήριο post μου στη σελίδα μου στο Facebook - https://www.facebook.com/Suspect,  [ ΣΣ. Μια φωτογραφία με αναμμένα κεριά που την είχα τραβήξει σε ένα ξωκλήσι ] κάποιος έγραψε ότι να και κάτι διαφορετικό καθώς το FB και στο Instagram, έχουν γεμίσει με εικόνες εριφίων στη σούβλα.

Σε μια πρώτη ανάγνωση είχε δίκιο. Έκανα όμως και δεύτερη.

Καλώς ή κακώς αυτά είναι τα έθιμα μας. Το πασχαλινό αυγό και το αρνάκι στη σούβλα. Δεν είναι μόνο το τι τρως, είναι μια επιβράβευση για τη νηστεία που δεν κάνουμε. Είναι κοινωνικό γεγονός. Φωνάζεις φίλους, συγγενείς, ανθρώπους που θέλεις κοντά σου να μοιραστείς το τραπέζι σου, να προσφέρεις την αγάπη σου και την αγκαλιά σου.

Αλλιώς τι;

Να μαγειρεύεις μόνος σου στην κατσαρόλα, να παρακολουθείς τηλεκατσαρόλες που έχουμε μπόλικες στην ελληνική τηλεόραση και να παραγγέλνεις από ντιλιβερι;;;

Ανέκαθεν ήμουν υπέρ του συναθροίζεσθαι ειδικά σε χρονιάρες μέρες. Η εποχή μας  έχει χίλια μέσα αυτοαπομόνωσης. Κινητά – που τώρα λέγονται smartphones – υπολογιστές με τρομερές δυνατότητες, ο κόσμος των σόσιαλ, τηλεοράσεις με εξωπραγματικές οθόνες και άπειρα συνδρομητικά κανάλια για όλα τα γούστα.

Δεν θεωρώ τη σούβλα με το αρνί αξιοθέατο. Αλλά να σου πω κάτι;; Από το να κάθονται όλοι στα σπίτια τους, χαλάλι. Να ναι καλά ο κοσμάκης, να πηγαίνει σε γλέντια, να ψήνει και να μοιράζεται ωραίες στιγμές με τους οικείους του.

Δώσε ερίφιο και σούβλα στο λαό !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια