Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΑΝΓΚΕΛΑ




Όποιος σε αυτή τη χώρα, το Γιουνανιστάν,  μένει ψύχραιμος, βλέπει τα πράγματα σφαιρικά και δεν παίρνει το θέμα εγωιστικά, νομίζω πως κατάλαβε πολλά από την κοινή συνέντευξη τύπου Άνχελα Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα. 

Σημειολογικά, μου έκανε φοβερή εντύπωση όταν είπε «Μια και μπήκαμε στην άνοιξη, σας φέρνω τον καλό καιρό της Ελλάδας» και εκείνη την ώρα άρχισε να βρέχει τον καταρράκτη στην Αθήνα… 

1.    Σήμερα τελείωσε η ρητορεία του Αντιμνημονίου. Οριστικά, με ταφόπλακα, με γιρλάντες, νταούλια και ζουρνάδες. Ο Σαμαράς όταν πήγαινε στο Βερολίνο ήταν προδότης και Μερκελιστής. Είναι και ο Αλέξης; Για μένα, όχι. Καλά έκανε. Άρα δεν ήταν και ο Σαμαράς. Φτάσαμε στη χώρα της παράνοιας και της υποκρισίας να κατηγορούμε τον πρωθυπουργό που συνομιλεί την ηγέτιδα της πιο ισχυρής χώρας στην Ευρώπη. 

2.    Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε μερικά πρωτοφανή πράγματα για την Αριστερή πλατφόρμα και τις συνιστώσες του. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι άγγιξε και πολλές ευαίσθητες χορδές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Είπε ότι δεν μας φταίει η Γερμανία. Είπε πως φταίμε και εμεις. Είπε πως χρειαζόμαστε άμεσα μεταρρυθμίσεις. Είπε πως έγιναν και θετικά πράγματα στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια όπως η δημοσιονομική προσαρμογή – που βγαίνει για πρώτη φορά από τα χείλη Συριζαίου και μάλιστα του Τσίπρα. Επειδή οι λέξεις έχουν σημασία, ο Τσίπρας δεν μίλησε για αλλαγή πολιτικής, αλλά για αλλαγή ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ πολιτικής. Το πιάνεις το υπονοούμενο, έτσι;;; 

3.    Ο Έλληνας πρωθυπουργός μας είπε προ ολίγων ημερών από τις Βρυξέλλες ότι δεν έχουμε βραχυχρόνιο πρόβλημα ρευστότητας, την ίδια ώρα που έστειλε επιστολή στην Μέρκελ ζητώντας χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. 

4.    Η Μέρκελ το είπε ξεκάθαρα. Λεφτά από την τρόικα. Αυτή που έδιωξε ο Γιάννης Rambo Βαρουφάκης, αυτή που δεν μιλάμε πια, αυτή που κλείνουμε σε ξενοδοχεία, αυτή που είναι τελικά στην Αθήνα και αυτή που θα εισηγηθεί αν θα πάρουμε και τι. Οι μαγκιές πλερώνονται αγαπούλα μου… 

5.    Η ρητορεία περί πολεμικών αποζημιώσεων μας τελείωσε. Μας το είπαν ξεκάθαρα. Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται. Και ο Στάιμαγιερ χθες και η Μέρκελ σήμερα, το ξέκοψαν και τελείωσε. Αυτά για τα παραμύθια που μας φλόμωσαν τόσα χρόνια. Μη μου αρχίσεις σε παρακαλώ τα επικολυρικά επαναστατικά καθώς το δίκιο το γράφουν οι ισχυροί. Ο ίδιος ο Αλέξης μίλησε για «ηθικο» ( μουαχαχαχαχα) ζήτημα, η Μέρκελ απάντησε για «ηθική ευθύνη» και μας τελείωσε και αυτός ο αστικός μύθος. 

6.    Το 60% κουρέματος του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, επίσης τελείωσε καθώς κατηγορηματικά ο Τσίπρας είπε πως θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Ας κάνει η Κωνσταντοπούλου στη Βουλή όσες επιτροπές θέλει. 

7.    Γελάσαμε όλοι με το ότι δεν ακούστηκε ποτέ η κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα. Η ουσία βέβαια είναι πως το θέμα ενταφιάστηκε. Και αυτό. 

8.    Το γεγονός ότι είπε για τη Ζιμενς και τον Χριστοφοράκο, δεν μου λέει κάτι. Το είπε, πέρασε και έφυγε. 

9.    Ελπίζω να κατάλαβες ότι η επιστολή του Αλέξη στη Μέρκελ χρησίμευσε για προσάναμμα στο τζάκι. Τον έγραψε κανονικότατα και δήλωσε …αναρμόδια! Είμαι μια από τους 18, είπε. Τσάμπα οι πέντε δραματικές σελίδες. 

10.  Φοβερή πάντως διαπραγμάτευση. Λεονταρισμούς, βαφτίσια, μαγκιές, παρακάλια, επιστολή κλάψας, μηδέν ευρώ, καμία διαγραφή χρέους, ούτε ως σκέψη οι αποζημιώσεις… 

Να κάνω και μια ερώτηση; Που είναι σήμερα ο Βαρουφάκης ( μπήκε προσωρινά στο ψυγείο οπως έχεις καταλάβει ) που έλεγε οτι δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτα; Που είναι όλη η αντιμνημονιακη προπαγάνδα που έλεγε πως τα λεφτα δεν μπαίνουν στην πραγματική οικονομία; Τότε γιατί τα ζητάμε εκλιπαρώντας;

Στην περίπτωση που η συνάντηση παρουσιαστεί ως άλλη μια νίκη του Σύριζα, ως άλλον έναν θρίαμβο του Αλέξη, σου θυμίζω πως δεν έχουμε πάρει φράγκο, ένα νομοσχέδιο της προκοπής στη Βουλή δεν έχει έρθει και τα λεφτά φτάνουν για 3 εβδομάδες. 

Ας το πάρουμε χαμπάρι πριν είναι αργά: 

Ή θα πάρει μέτρα για να πάρει λεφτά και μετά θα έχει τεράστια εσωκομματικά προβλήματα

Ή θα παίξει το παραμύθι των κακών ξένων και θα χρεοκοπήσουμε. 

Γεια χαρανταν Ζούγα. 

Αλλά τι λέω, ξέχασέ τα. Θα πάμε να παρελάσουμε, να χορέψουμε και να γλεντήσουμε με την ελπίδα, κάποιος, κάπου, κάποτε θα καθαρίσει και για μας…. 



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια