Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ



Μια πρόταση έχω να κάνω σε όλους του πολιτικούς, σε όλους που πέρασαν από δημόσια αξιώματα και θέσεις δόξας, χρήματος και κοινωνικής αναγνώρισης. 

Στα sites τους, ας δημιουργήσουν μια στήλη ανάμεσα στις δεκάδες άχρηστες ομιλίες τους με τη γνωστή ξύλινη γλώσσα των λόγων που τους γράφουν οι συνεργάτες τους, με επικεφαλίδα «Απολογισμός». 

Σε αυτή τη στήλη θα μπορούν να γράφουν  τι έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, τι έχει αποκομίσει η κοινωνία μας από τη δραστηριοποίηση τους και σε τι ακριβώς μας ωφέλησε η παρουσία τους. 

Ακούω πολλές φορές το στερεότυπο, «το έργο μας που είναι πασίγνωστο» και πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται τι θέλει να πει τω ποιητή. Μέχρι και τύψεις αισθάνομαι που δεν γνωρίζω το υπέρτατο έργο των μεγίστων προσωπικοτήτων. 

Φυσικά και πιστεύω ότι η πρότασή μου δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. Ο λόγος είναι πως το έργο των περισσοτέρων συνοψίζεται στο δόγμα του πραγματικά μεγάλου, Μάκη Ψωμιάδη: «Τα χρέη του προηγούμενου, τα πληρώνει ο επόμενος αγαπούλα…»

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές και απάντηση δεν έχω,  ποιο είναι το έργο του Νικήτα Κακλαμάνη και μετά του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα. Του Ευάγγελου Βενιζέλου που έχει περάσει από 14-15 υπουργεία όπως αντίστοιχα και του Δημήτρη Αβραμόπουλου που εξαιρώντας τα κάγκελα και τα συντριβάνια στην Αθήνα που είναι κάτι, έστω κάτι, δεν θυμάμαι τίποτε άλλο.  Όλων των υπουργών των τελευταίων 20 χρόνων. Των διοικητών οργανισμών. Από τις ΔΕΚΟ ως τα νοσοκομεία και την ΕΡΤ. 

Σημειώνω δε, πως έργο δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση: 

Οι διορισμοί ψηφοφόρων

Οι ευνοϊκές μεταθέσεις στο στρατό των δικών μας παιδιών

Το σβήσιμο κλήσεων είτε της Τροχαίας είτε της πάλαι πότε δημοτικής αστυνομίας

Οι ευνοϊκές αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία και στη Βουλή

Οι φωτογραφικοί νόμοι για κολλητούς και φίλους

Οι ειδικές φοροαπαλλαγές για δικούς μας. 

Έργο σημαίνει πρωτοβουλία, νομοθεσία, ρύθμιση, ενέργειες και δράσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών, όλων των πολιτών, καλύτερη. Ακόμα και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καμία αντίρρηση. Ακόμα και προσχεδιασμένα έργα που υλοποιήθηκαν. Δεν πειράζει, όταν από το σχέδιο και τη μακέτα, γίνεται πράξη και πραγματικότητα, το credit που λέμε και στα νέα ελληνικά πρέπει να αποδωθεί. 

Όποιος τολμά και έχει πράγματι να επιδείξει κάτι, ας το κάνει. Αλλιώς ας μη διαμαρτύρονται ότι τους τσουβαλιάζουμε όλους ως κλέφτες, προδότες και απατεώνες. 

Να μπορούμε δηλαδή με μια ματιά να ξεχωρίζουμε τους ικανούς, τους χρήσιμους, εργατικούς και τους κοινωφελείς. 

Υπάρχει κανείς;





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια