Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ



Σε λίγες μέρες πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την κατάργηση ή οχι του θρησκευτικου όρκου στα δικαστήρια.

Τάσσομαι υπερ της κατάργησης.

Ανέκαθεν δεν μου άρεσε η εικόνα με "το χέρι στο Ευαγγέλιο" γιατί κατεξοχήν αυτό που ευτελίζεται είναι η έννοια της πίστης μας η οποία είναι βιωματική και οχι των τύπων.

Αν το δεις από Ορθόδοξης άποψης, «μην ορκίζεσθε» είναι η σχετική εντολή. Επίσης από την αλλοίωση του κοινωνικού ιστού, ένα μεγάλο μέρος μέρος των υποθέσεων που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη αφορά αλλοδαπούς που την ώρα που βάζουν το χέρι στο Ευαγγέλιο, είμαι σίγουρος ότι θα σκέφτονται πόσο να κοστίζει. 

Αν το δεις από μη χριστιανική άποψη, αυτός που θέλει να καταθέσει ψέματα, θα το κάνει ούτως ή άλλως και δεν θα τον εμποδίσει ο όρκος στο Ευαγγέλιο. 

Είμαι λίγο επιφυλακτικός, καθώς η σχετική προσφυγή στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνεται από τη μη κυβερνητική οργάνωση «το ελληνικό παρατηρητήριο του Ελσίνκι» που μόνο φιλελληνικό δεν το λες. Δεν θα ξεχάσω σε μια τηλεοπτική εκπομπή που στο πάνελ ήταν ο Θάνος Πλεύρης και η αυτού εξοχότης Γρηγόρης Βαλιανάτος, και όταν ο πρώτος εγκάλεσε τον δεύτερο για τις κρατικές επιχορηγήσεις που δίνονται σε αυτή την οργάνωση, ο δεύτερος του απάντησε με ένα γενναίο «μαγκιά μας». Για να μη νομίζεις ότι το έβγαλα από το κεφάλι μου, το λινκ είναι εδώ και το συγκεκριμένο είναι προς το τέλος: http://www.youtube.com/watch?v=VkNRYn4uqzA
 
Όταν η συγκεκριμένη οργάνωση κάνει προσφυγή για αυτό το θέμα, δεν είναι για καλό. 

Εν προκειμένω όμως δεν νομίζω ότι ωφελεί πουθενά ο θρησκευτικός όρκος είτε στα δικαστήρια, είτε στην ορκωμοσία των βουλευτών. 

Οι πολιτικοί που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι, όλοι ορκίστηκαν ενώπιων Θεού και Ανθρώπων… 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 05/01/2013: Μετα απο σχόλιο αναγνώστη, να διευκρινισω πως αναφέρομαι ΜΟΝΟ στα δικαστήρια και στη Βουλή και ΟΧΙ στο στρατό και στα σχολεία μας. Άλλο το σκάκι και άλλο το ουσικάκι. Αλλο το να σταματήσει κάτι που δεν έχει νόημα και άλλο το να αλλάξουμε δομικά συστατικά του Έθνους μας στο όνομα ενος ψευτοπροοδευτισμού 



1 Λογομαχιες:

Β. είπε...

μια κοινωνία όσο περνά ο καιρός εξελίσσεται και αλλάζει και δομές και ο,τι αυτή θεωρεί απαραίτητο. αν υπάρχει κάτι που διασπά χρόνια τώρα τους ανθρώπους είναι η κομματοποίηση και η θρησκεία, δύο εξαιρετικά ισχυρά συστατικά του Έθνους μας που αν δεν σε ευνουχίσουν με τη πρώτη, σε αποστειρώνουν σιγά σιγά και δίχω να το καταλάβεις. δεν είναι κακιά η εξέλιξη. στο κάτω κάτω, υπάρχουν άνθρωποι που δεν παρέχουν ρεύμα στο ανήψι τους γιατί έχει προγαμιαίες σχέσεις και δεν θέλουν να συνδράμουν στην ασωτία της ψυχής του. go christians, go!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια