Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ


Το σπορ που ο μέσος Έλληνας διαπρέπει είναι η υποκρισία. Στο facebook και στο twitter βλέπω ένα ανελέητο κράξιμο για τη Χρυσή Αυγή. Λες και αν δεν υπήρχε στη Βουλή όλα τα άλλα προβλήματά μας θα ήταν λυμένα. Στο κάτω κάτω της γραφής αν υπάρχει ένας υπεύθυνος για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, αυτός είναι ο Καρατζαφέρης. 

35% του κυρίαρχου ελληνικού λαού, δεν καταδέχθηκε να ψηφίσει. Στις κρισιμότερες εκλογές στη νεότερη ιστορία μας, απείχαν και ναι, είναι πιο εύκολο να κάθεσαι πίσω από την οθόνη σου και να κράζεις. 

2,5 % έφτασαν μέχρι την κάλπη, μπήκαν στον κόπο και πήγαν για να φακελώσουν ένα άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Δεν είχαν ούτε θέση ούτε άποψη. 

Αφού η ελληνική τουιτερόσφαιρα και facebookοκοινότητα βρίζει τη Χρυσή Αυγή και όσους την ψήφισαν, ας δούμε ποιους θα στείλουν οι Ελληνες πολίτες στη Βουλή να τους εκπροσωπήσουν: 

Στη Νέα Δημοκρατία εκτίμησαν τον Νικήτα Κακλαμάνη ως Δήμαρχο των Αθηναίων. Τεράστιο το έργο του ανδρός. Πίστεψαν στον θαμώνα του Mega, Ανδρέα Ψυχάρη. Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί και οι ψηφοφόροι της ΝΔ έστειλαν στη Βουλή τους Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη, και Μητσοτάκη. Θυμήθηκαν τα greek statistics του Παπαθανασίου και τους άρεσαν. Όπως και ο καταπληκτικός Δημήτρης Αβραμόπουλος στο ρόλο του πολλά αξιώματα και μηδέν έργο. Έβαλαν και τον Βασίλη Κικίλια που είναι τόσο νέος και μιλάει σαν πολιτικός του 1980. Ψήφισαν τον κόκκινο Πάνο που διέπρεψε στο Εργασίας, τον Αρούλη του ΕΟΤ, τον Προκόπη και την Παπακώστα με την Πιπιλή που φωνάζουν στα κανάλια. Επίσης ψήφισαν τους αναμορφωτές του ελληνικού αθλητισμού, Ιωαννίδη και Ορφανό, και την Καραμανλή μάλλον γιατί είναι όμορφη. Επίσης στη Βουλή μπαίνουν ο στρατηγός άνεμος, Βύρων και Πολύδωρ όπως και ο λαϊκός αγωνιστής της Μυκόνου, Γεράσιμος Γιακουμάτος. 

Στο ΠΑΣΟΚ πρώτευσε ο Λοβέρδος που μας μάγεψε στο Υγείας και αν αρρωστήσετε προσευχηθείτε με τη δραστική ουσία. Εξελέγη επίσης ο Σκανδαλίδης που σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ τι στο καλο έκανε 2,5 χρόνια τώρα. Ξαναβγήκε ο Χρυσοχοϊδης των εκκαθαρίσεων της τελευταίας στιγμής και της απαρατήρητης θητείας στο Ανάπτυξης. Ψήφισαν και τον γέροντα Κακλαμάνη ως τον τελευταίο των ηλικιωμένων του Κινήματος. 

Οι Καμμένοι ψήφισαν το πάλαι πότε μοντέλο που ήταν στη ΝΔ, την Κουντουρά, τον Δημαρά που τον απέρριψε ο Τσίπρας, τους ηθοποιούς Χαϊκάλη και Κοντογιαννίδη, και τον γαλάζιο Πρωτόππαπα, Γιάννη Μανώλη. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν την Σακοράφα, πρώην του ΠΑΣΟΚ που δεν τη θυμάμαι για καμία φοβερή προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τις φοβερές απόψεις του Τατσόπουλου για το 1821 και αν ο Κολοκοτρώνης είναι gay.

Στη Δημοκρατική αριστερά τους μάγεψαν τα σχολικά βιβλία της Ρεπούση και οι απόψεις του Ψαριανού που θέλουν τα θρησκευτικά έξω από τα σχολεία μας. 

Ύστερα από όλους αυτούς που εξελέγησαν με την ψήφο του κυρίαρχου ελληνικού λαού, είσαι σίγουρος πως η Χρυσή Αυγή είναι το πρόβλημά μας; 

Κατά τα άλλα, παρατηρώντας διάφορες πολιτικές συζητήσεις στα μαζικά μέσα επιρροής, έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

Οι πολίτες είναι καλύτεροι των πολιτικών μας. Με τα ποσοστά που τους έδωσαν, τους είπαν να συνεργαστούν. Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί μας είναι μοναχοφάηδες. Δεν ήταν άξιοι να διοργανώσουν ένα debate της προκοπής, εσύ περιμένεις να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν; 

Είναι πολύ εύκολο για το ΚΚΕ να κάθεται στη γωνία και να έχει στα πάνελ τη Λιάνα να γκαρίζει μην αφήνοντας κανέναν άλλον να μιλήσει. Είναι μια χαρά να διοργανώνεις απεργίες και διαμαρτυρίες για το οτιδήποτε. Μπες να κυβερνήσεις ντε! Τι κάθεσαι στην άκρη; Γεγονός που ισχύει για την ευρύτερη ελληνική αριστερά. Όχι μόνο κριτική και κράξιμο. Υπάρχει και η ευθύνη. Αλλιώς να ξαναγυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που μπορεί να είναι χάλια αλλά τουλάχιστον κυβερνάνε. 

Για τον Συριζα ταιριάζει αυτό:
«Από τους μπαχαλάκηδες και στην Υπατία
Στη δεύτερη θέση και στα μεγαλεία». 

Αλλα λέει ο Στρατούλης, άλλα ο Παπαδημούλης, και ο Τσίπρας ονειρεύεται πράγματα τόσο πραγματοποιήσιμα όσο και το να βγει χιόνι στη Σαχάρα.

Δυστυχώς δεν μιλάμε μια ώριμη ψήφο που επιδοκίμασε κάποιους και αποδοκίμασε κάποιους άλλους. Το αποτέλεσμα συνοψίζεται στο πάρτε από λίγο ο καθένας να δούμε τι θα το κάνετε. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε μια διαμαρτυρία που έδωσε δύναμη ευθύνης σε όσους έκραζαν. Να δούμε αν θα αποδειχθούν αντάξιοι ώστε να κυβερνήσουν και να μας δείξουν τον εναλλακτικό δρόμο.

Ο Κανάκης είπε στο Ράδιο Αρβύλα προχθές, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 441.000 φασίστες. Δεν έχει άδικο και θέλω να συμπληρώσω πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 300.000 ( Οικολόγοι + Δράση ) ανθέλληνες που υποστηρίζουν κόμματα που πιστεύουν στη Μακεδονική μειονότητα που καταπιέζεται από τους Έλληνες και στην Τουρκική μειονότητα της Θράκης. 

Επειδή βαρέθηκα τους ξυπνιτζήδες που έλεγαν να κλείσουμε τους γέρους κλειδωμένους, προτιμώ ένα ηλικιωμένο που πάει να ψηφίσει παρά τον νέο που κάθεται όλη τη μέρα αποχαυνωμένος στο twitter και στο facebook, παρέα με φραπόγαλο που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει και δεν πάει να ψηφίσει καθώς δεν θα αλλάξει τίποτα ναούμ.
 Με 35% αποχή, μας αξίζουν τα χειρότερα. 

Μέχρι στιγμής ο άθλιος δικομματισμός και η έλλειψη σοβαρής αντιπρότασης, οδήγησε τον κόσμο στον κατακερματισμό και στη Χρυσή Αυγή. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το μπάχαλο και το κρυφτούλι θα μας στείλει στην αγκαλιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πάλι..

Εύχομαι καλές εκλογές καθώς είναι βέβαιο ότι θα τις ξανακάνουμε. 

Υγ. Περίμενα λίγο περισσότερο χιούμορ. Μόνο 66 ψήφοι στη Τζούλια και 107 στο Παναθηναϊκό κίνημα ρε άθλιοι;



1 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Helloooooo!!!
Παμε μια στα γρηγορα μια και με πιεζει ο χρονος και δυστυχως ειχα πολλα να πω για αλλη μια φορα, αλλα οκ...
35% αποχη ειναι πραγματικα απαραδεκτα μεγαλο ποσοστο!!! ειναι γελοιο δηλαδη να ειμαστε σε τετοια χαλια και ο κοσμος να μην παει να ψηφισει. ενα 15% θα το δικαιολογουσα λογω αποστασης, ασθενειας εστω και στασης ζωης, αλλα 35%;;;;!!!
Για τη ΧΑ εχω να πω οτι ειναι προσβολη για την ιστορια μας να ψηφιζονται οι φασιστες και να μπαινουν στη βουλη, αλλα θεωρω συνυπευθυνα τοσο τα υπολοιπα κομματα για "πραξεις και για παραλειψεις ιδιαζοντως ειδεχθεις", τα μμε που δεν τους προβαλαν καθολου και πολυς κοσμος δεν ηξερε καν τι ψηφιζει και την ελλειψη γνωσεων ιστοριας. Επισης ο λαος εκανε κατ' εμε μια κινηση απελπισιας που δεν νομιζω να την επαναλαβει, ελπιζω δηλαδη!
Για τα ατομα που ψηφιστηκαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μου κανει νετυπωση που δεν το περιμενες. Σκεψου ποσο χαμηλα ειναι τα ποσοστα τους στο συνολο των ψηφοφορων, οχι σε οσους ψηφισαν. Οι περισσοτεροι που τους ψηφισαν ειναι ειτε βαμμενοι ειτε βολεμενοι, οποτε γιατι να αλλαξουν τωρα;
Για το ΣΥΡΙΖΑ παλι διαφωνω, θεωρω οτι ειναι προς τιμην του οτι δεν εχει υποχωρησει ως τωρα απο τις αρχικες του θεσεις.
Δεν προλαβαινω να πω αλλα, καλο βραδυ!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια