Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΤΕΜΗ

Όταν εμαθα ότι ο προεδρος Ντεμης παραιτηθηκε και οντας μακρια για να ξερω λεπτομερειες, ακουσα για τα πανηγυρια και τις χαρες μερικων που τους ανοιξε η ορεξη. Η αποψη μου είναι πως η διοικηση Νικολαϊδη ειχε ένα καλο και ένα κακο. Το κακο είναι ότι η ΑΕΚ σε αγωνιστικο επιπεδο απετυχε. Παταγωδως. Σε ένα χαμηλου επιπεδου πρωταθλημα, επι των ημερων του η ΑΕΚ δεν σημειωσε καμια επιτυχια. Ουτε στο πρωταθλημα, ουτε στο κυπελλο, ( ειδικα σε αυτό επι των ημερων του η ομαδα χρεωθηκε εξεφτελιστικους αποκλεισμους ) ουτε στην Ευρωπη. Περαν καποιων σποραδικων αποτελεσματων όπως η νικη με τη Μιλαν και το 4-0 με τον Ολυμπιακο, η ΑΕΚ δεν σημειωσε καποια διακριση.

Το καλο είναι ο Ντεμης βγηκε μπροστα όταν ολοι κρυβονταν, όταν ηθελαν ζερο χρεη και όταν δεν υπηρχαν στο χαρτη. Εδειξε ένα νέο ηθος, ένα καινουριο υφος και δεν ειχε καμια σχεση με τις διοικησεις που εχουμε ζησει στην ΑΕΚ όπως αυτή του Ψωμιαδη, της Νετμεντ, του Πετρου Σταθη, του Μελισσανιδη και του Τροχανα. Το παλικαρι δεν καταχραστηκε, δεν εκλεψε, δεν εφαγε. Λαθη εκανε αλλα ηταν εντιμος.

Πιστευω όμως ότι το πυροτεχνημα σε ένα χρονο αποχωρω, είναι ένα τρικ για να βουλωσουν στοματα. Αν καποιος θελει πραγματικα να φυγει, το λεει και την κανει. Δεν περιμενει 10 μηνες. Ο Νικολαϊδης δεν μπορει να μεινει εκτος ποδοσφαιρου. Τι θα κανει; Τον παικτη; Περασε. Τον προπονητη; Αργησε. Τον μανατζερ; Δεν τον εχω για dealer που να παιρνει τα βουνα και τα λαγκαδια να βρει παικτες. Κανεις δεν θελει να ενταφιαστει το ονομα του από τη δημοσιοτητα. Εχω την αποψη πως είναι αρκετα εγωιστης για να αφησει την ΑΕΚ που με τοσο κοπο διαχειριζεται, να του την παρει καποιος άλλος σε στρωμενο χαλί. Παρα είναι ευκολο για να το πιστεψω. Σε ότι αφορα τη διοικηση Μελισσανιδη που ως ανοιχτο ενδεχομενο ανακυπτει εδώ και δεκα χρονια, η αποψη μου είναι ότι προκειται περι φουσκας. Ο Μελισσανιδης αρεσκεται στο να ακουγεται το ονομα του και μεχρι εκει. Η περιουσια του εχει πολλα μηδενικα και αν πραγματικα νοιαζοταν για την ΑΕΚ, θα εκανε μια απλη κινηση.

Θα επαιρνε όλα τα τμηματα της ερασιτεχνικης και με τα μισα λεφτα από οσα ελεγε ότι θα εβαζε στο ποδοσφαιρικα θα ειχε παντου την ΑΕΚ πρωτη. Στο χαντμπολ πρωταγωνιστει ο Φιλιππος Βεροιας και στο βολεϊ το πρωταθλημα το πηρε ο Ηρακλης. Δεν είναι δυσκολο με πενταροδεκαρες να ειχε πρωτη την ΑΕΚ. Λιγο παραπανω θα του πηγαινε το μπασκετ αλλα για τον Μελισσανιδη αυτά είναι αστεια ποσα. Και θα ηταν καβαλα στο αλογο και θα ειχε παλλαϊκη υποστηριξη.

Τωρα απλως κανουν πολύ θορυβο λιγοι ανθρωποι που εχουν ως οχημα τις ατομικες τους επιδιωξεις.



1 Λογομαχιες:

NdN είπε...

Αν και ΠΑΟΚτσής, ομολογώ ότι ο Ντέμης είναι η καλύτερη περίπτωση και για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως σωστά γράφεις ο Ντεμης βγηκε μπροστα όταν ολοι κρυβονταν, επειδή αγαπάει την ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που αρνήθηκε και τα εκατομμύρια του Κόκκαλη για να ερθει στην ΑΕΚ. Δυστυχώς όμως κάποιοι επαγγελματίες οπαδοί που υπάρχουν σε κάθε ομάδα δεν βολεύτηκαν με τον Ντέμη. Γι αυτό και γίνονται όσα γίνονται. Εχω πολλές ποδοσφαιρικές ιστορίες να διηγηθώ. Θα σου πω μόνο μία. Οταν επί Απ.Αθηνών ήρθε ο Ντέμης στην Αθήνα το 1996. Η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ειχαμε τιμωρηθεί για 13 από τις 17 αγωνιστικές. Την πρώτη φορά επειδή διακόψαμε το ματς με τον Ολυμπιακό και τη δεύτερη επειδή διακόψαμε το ματς με την ΑΕΚ. Το στάδιο όλο ήταν κλειστό εκτός από τα πέταλα στις θύρες 7-8. Στην Αθήνα φέραμε 1-1 και περιμέναμε το ματς στη Τούμπα για να πάμε τελικό. Ο Ντέμης κάνει χτα-τρικ και ο ΠΑΟΚ χάνει με 1-3. Βρίζαμε όλο το κόσμο για 90 λεπτά. Στο 3ο γκολ ο Ντέμης γύρισε και μας χειροκρότησε. Η πρώτη φορά που είδα «αλλόθρησκο» να χειροκροτείται στην Τούμπα. Ουτε καν η Αρσεναλ εισέπραξε χεριροκρότημα. Αυτό είναι και μέσα στο νέο ύφος που περιέγραψες. Αν φύγει ο Ντέμης θα πρόκειται για ήττα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια