Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2006

ΓΙΑΤΙ ΘΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ ΡΕ ?

Φετος στην ευρωλιγκα γινονται πολυ μεγαλα παιχνιδια. 

Ο ΠΑΟ, ενιοτε και ο ΟΣΦΠ κανουν καλους αγωνες και απο οτι διαβαζω το επιπεδο ειναι γενικως ανεβασμενο και οσοι αγαπαμε το μπασκετακι χανουμε θεαμα. 

Δυστυχως ομως τους αγωνες τους εχουν θα θαψει στο SS 3 και στο SS 4 με αποτελεσμα να τους βλεπουν ελαχιστοι. Προσωπικα, δεν πληρωνω μια για τηλεοραση. Για καποιους αγωνες ομως ( πχ ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ, ΜΑΚΑΜΠΙ – ΟΣΦΠ ) ισως να πηγαινα στον προσωπικο μου καφετζη να τα εβλεπα στο SS1 αλλα δυστυχως αυτοι προτιμουν να δειχνουν water ταβλι, λουτον – τσαρλτον, αγανακτηση φαρσαλων – αναγεννηση μαυρων δραγκαλων κλπ 

Ευχομαι να γυρισει το μπασκετακι σε καναλι δημοσιας προβολης και οχι να το θαβουν στα δορυφορικα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Κατανοω οτι για να εχει λιγο ενδιαφερον το πραγμα πρεπει να δημιουργηθει η καταλληλη ατμοσφαιρα. 

Αλλιως πως θα γινουν εκπομπες, θα πουληθουν φυλλαδες, θα παιρνουν τηλεφωνα ακροατες, θα πουληθει διαφημιστικος χρονος κλπ. Κατα τη γνωμη μου ομως παρα τις κοινωνικες συνεστιασεις, τα αστεια dvd, τις ανεπισημες και καλα δηλωσεις αγωνιστικου φρονιματος με λαγοκοταϊκη σαλτσα δεν υπαρχει ντερμπι μεταξυ οσφπ και παο.
Προβλεπω οτι θα γινει ενα ησυχο παιχνιδι και ανετο νικητη τον οσφπ κατι που συμφερει και εμας. 

Οι λογοι που στηριζω την αποψη μου ειναι οι παρακατω: 

1. ο ολυμπιακος επιτιθεται απο τον αξονα. Η πιο αδυνατη γραμμη του παο ειναι οι κεντρικοι του αμυντικοι.

2. δεν υπαρχει αντιδοτο στον στολτιδη ( και αυτα τα ματς ειναι δικα του ) και στις στημενες φασεις ο ολυμπιακος ειναι καλυτερος 

3. ο ολυμπιακος μπορει να αμυνθει και μπορει να διαχειριστει το παιχνιδι. Ο παο οχι γιατι δεν εχει προσανατολισμο.

4. ο παο δεν εχει τη δυναμη και τη βαρυτητα να παιξει με την πλατη στον τοιχο και να παρει αποτελεσμα και μαλιστα μεσα στο καραϊσκακη. Ο οσφπ ειναι μια χαρα και με ισοπαλια. 

5. ο οσφπ εχει μερικους παικτες που σε αυτα τα ματς μπορουν να κανουν το κατι παραπανω, ο καθενας για διαφορετικους λογους: τζολε - ριμπο - στολτιδης - εισαι τρελα - νικοπολιδης. Στον παο μονο ο Εκι. 


Η μοναδικη ελπιδα του παο ειναι κατα τη γνωμη μου αν τα ακρα του πιασουν καλυτερη αποδοση απο αυτα του οσφπ. Ισως ετσι τους ανοιξουν και επειδη ο παο ειναι πιο γρηγορος ως ομαδα μπορει να κανει το γκολ.

Με οσφπ οργανωμενο δεν βαζουν γκολ και ας παιζουν 150’
Βεβαια, μπαλα ειναι και γυριζει. Μια καρτα, ενα μπεναλντι, ενα λαθος και πανε περιπατο ολες οι αναλυσεις οπως και τα σεναρια τυπου αμα χασουν οι πρασινοι σιγα μη δει κανεις τη συνεχεια του πρωταθληματος, εχουν την τιμητικη τους before the game. 

Ολα τα λεφτα ο τζολε και ο Εκι.
Ο μεν πρωτος γιατι αν παιξει καλα και θα ανοιξει διαδρομους και δεν θα μπορει να τον μαρκαρει κανεις και ο δευτερος γιατι αν δεν κρατησει πισω το κεντρο του οσφπ οτι πηγαινει προς τη μεγαλη περιοχη του γκαλινοβιτς, θα γραφει.

Οσο για μας ναι, κατα τη γνωμη μου μας συμφερει η νικη του οσφπ. Η ομαδα τωρα που τρικλιζει, χρειαζεται επειγοντως να βγει εκτος μαχης ο ενας και να κλειδωσουμε το c.l. 

Αν μπει ο ΠΑΟ στο κολπο, φοβαμαι πως θα κλαταρουμε.

ΑΕΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ

Ανοιξα κατα λαθος την τηλεοραση στο 70 και επειδη ηταν κουλουρια, ειπα να το δω μεχρι το τελος. Απο τη μια πλευρα, ο οσφπ κερδισε με τα ζορια τον θρασυβουλα και αλλες 9 ομαδες της α εθνικης κοιτανε τη διοργανωση απο την τηλεοραση. Απο την αλλη πλευρα, χο, χο, χο..... Διαβασα οτι καναμε συνολικα 25 φασεις. Χαρηκα Καλιαμαγκουρας. 

Γιομα, τσουρουκιες, φτου ξελεφτερια, ασυντονιστα. Μας εκλεισαν σωστα τις στημενες φασεις, μας τελειωσε η ΑΕΚ. Ο μονος που αξιζει να δεις κανεις, ο Τσιριλο που ειναι ατραξιον απο μονος του.

Οι υπολοιποι παρε με και πετα με. Επιεικεια για τον Λυμπε αλλα χωρις εναν σοβαρο συμπαικτη, δεν μπορει να τα κανει μια ζωη ολα μονος του αλλιως θα τον ελεγαν Σεβτσενκο.

Κλαιγαμε απο τα γελια με τα γκολ του θρυλου απο οφη και ροζεμποργκ. Η γκολαρα που φαγαμε ειναι highlight. 

Δεν φτανει που ο τροχοχιωτης ( ηταν τοσο μοιρολατρικος στα πεναλτι που αλλη φορα καλυτερα να μην καθεται καθολου στο τερμα) πηγε να αγκαλιασει τους αμυντικους μας, αλλα και ο κοντης φροντισε να στρωσει μια σεντρα που πηγαινε αουτ. Δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω με τον Κονε. Ειναι μιζερια και φτωχεια να γινεται θεμα πρωτης γραμμης ενας παικτης που δεν τον εχει δει κανεις να παιζει.

Γιατι αν κρινω απο τον Πλιατσικα που στο διαστημα που τον ειδα, δεν τον θυμαμαι για κατι. Ειναι τελικα τετοιο το ποδοσφαιρο μας που μια ομαδα Γ εθνικης και μια ομαδα που κανει πρωταθλητισμο τους χωριζει μονο ενα πεναλτι... Μου εκανε επισης εξαιρετικη εντυπωση το γεγονος οτι δεν μπορουσαν οι παικτες να κρατησουν/κυκλοφορησουν τη μπαλα. 

Αντε γυρω γυρω απο την αμυνα στο κεντρο, και λιγο μετα απο αυτο σεντρα. Ενταξει, ο αντιπαλος παιζει πισω. Κρατα τη μπαλα, γυρνα τη απο δω, απο κει, κανε κανα σοβαρο σουτ εκτος περιοχης, δεν δαγκωνει και δεν σε απειλει η μπαλιτσα ωστε να τη στελνεις συνεχεια προσκεκλημενη στο μπατσελορ παρτι λιγο πριν το γαμο του καραγκιοζη..

Η ΑΕΚ εδειξε μικρη οχι γιατι δεν επαιξε καλα, αλλα γιατι δεν μπορεσε να διαχειριστει σωστα ενα αγωνα και να θεσει με συνοπτικες διαδικασιες νοκ αουτ εναν αντιπαλο που δεν ειχε καμια διαθεση να την απειλησει.

Η ΑΕΚ εδειξε μικρη γιατι οταν προηγηθηκε, δεχθηκε την ισοφαριση απο εναν αντιπαλο που ειπε "δεν βγαινω και λιγο μπροστα, τι εχω να χασω". 

Εν κατακλειδι, υπαρχουν 2 τροποι για να δουμε κατι καλυτερο. 

α) να λιωσουν οι παικτες σε ατομικη προπονηση για τα βασικα: κοντρολ, πασα, τριπλα, σουτ, σεντρα

β) να ερθουν παικτες που να ξερουν τα παραπανω. Βεβαια μπορει να ρωτησει κανεις: υπαρχει τροπος ο κοντης και ο λακης να κανουν κατι καλυτερο; Οχι πια. 

Ομως δεν ειναι δικο μου θεμα να βρεις 3-4 Τσιριλους να κανεις μια αξιοπρεπη ομαδα.... 

Εμενα παντως δεν με πειθει κανεις ουτε οτι δεν υπαρχουν ταλαντουχοι ποδοσφαιριστες ουτε οτι δεν μπορουμε να βρουμε ξενους τυπου Γιανοτσκο, Αντριολι, Μακορ, Ντα Κοστα, Παντιτς κλπ που για πλακα επαιζαν σε αυτη την ΑΕΚ 

Και ενα απο τα θεματα που δεν θιγει κανενας ειναι γιατι σταματησαν οι ελληνικες ομαδες να βρισκουν χενρικσεν, βαζεχα, τζολε, τιμουρ, τονι και θεοποιειται ενας Τουρε που εχει παιξει σε 4 θεσεις και πολυ καλα σε 4 ματς ολα και ολα... 

ΥΓ. Απο τον Εθνικο μου αρεσε ο Πετροφ..

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ

Η τελευταια φορα που ειχα δει την ΑΕΚ ηταν στον αγωνα με τον Ιωνικο. Εκτοτε, δεν την ξαναδα και μαθαινα τα αποτελεσματα ειτε την επομενη μερα ειτε το ιδιο βραδι στα βραδινα δελτια ειδησεων. 

Χθες εκατσα και το ειδα με τη δικαιολογια του πρωτου αγωνα της χρονιας. Επειδη αυτο το πραγμα δεν ειναι ποδοσφαιρο θα κανω πολυ καιρο να ξαναδω την ΑΕΚ. Αναγνωριζω τις συνθηκες, τις δυσκολιες, την υγιη προσπαθεια που γινεται και το οτι μπαχαλα δεκαετιας δεν φτιαχνονται σε 1,5 ετος. 

Απο την αλλη ομως δεν ειμαι υποχρεωμενος να παρακολουθω την κακοποιηση του αθληματος απο ενα τσουβαλι αμπαλους και ασχετους και δεν αντεχω αλλο να νοιωθω οτι ο χρονος μου ειναι καποιος εχθρος που πρεπει να τον σκοτωσω υποβαλλοντας τον σε αυτη τη δοκιμασια. 

Αλλιως μεγαλωσα, αλλιως αντιλαμβανομαι το ποδοσφαιρο και δεν ειμαι οπαδος ωστε να κοιταω μονο το αποτελεσμα. 

Τον πινακα τον κοιτανε μονο οσοι εχουν συμφερον και αυτοι ειναι η διοικηση, οι παικτες και ο προπονητης. Εγω δεν ειμαι τιποτα απο αυτα και πρωτιστως για μενα ειναι διασκεδαση. Αφου δεν μπορει να μου την προσφερει, στο καλο, καλη επιτυχια και τα λεμε οταν μαθουν/ανακαλυψουν/παιξουν ποδοσφαιρο ( και ας χασουν ) 

Δεν θεωρω οτι "φταιει" καποιος. Και τον Καπελο στον Ηλυσιακο να βαλεις, Ηλυσιακος θα παραμεινει εστω και σε λιγο καλυτερο version. Εδω εγινε τρομακτικο σιριαλ ενας πιτσιρικας που δεν ειδε ποτε κανενας να παιζει και ενας μετριος βραζιλιανος παικτης. 

Ουτε και τους παικτες κατηγορω. Αυτο ξερουν, αυτο παιζουν Ουτε και την διοικηση. Ο Νικολαϊδης δεν δηλωσε ποτε οτι θα βαλει 10 δις ευρω στην ομαδα για να παει στον τελικο του c.l. Οτι μπορει κανει. 

Επομενως, δεν θελω να γκρινιαξω, απλως δεν γουσταρω.