Τετάρτη 9 Απριλίου 2025

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

 

Θα ξεκινήσω από το τέλος.

Δεν πήγαν χαμένα τα ογκώδη συλλαλητήρια και η καθολική αποδοκιμασία της κυβέρνησης γιατί κάτι αρχίζει και κινείται. Βλέπω μια κυβερνητική δραστηριοποίηση, κάτι πάει να παράξει και ο λήθαργος της μονοκρατορίας αρχίζει να σπάει.

Όμως το μάθημα που πρέπει να μας μείνει είναι να είμαστε προσεκτικοί. Πάνω σε μια τραγωδία, στο αίμα νέων ανθρώπων, σε λανθασμένους χειρισμούς, σε ταλαντώσεις που μέχρι και ο πρωθυπουργός έκανε και στη γενική καχυποψία απέναντι στο κράτος οι θεωρίες σκοτεινής συνωμοσίας βρήκαν όχι απλώς πρόσφορο έδαφος, όχι μόνο ευήκοα ώτα αλλά φανατικούς οπαδούς.

Είμαστε ένα έθνος παραμυθοχαφτών. Έχω φίλους που, κατά τα άλλα τους εκτιμώ, είναι απολύτως πρόθυμοι να πιστέψουν ότι παραμύθι τους πλασάρουν στο τικ τοκ, στο κουκουρούκου σάητ και στα σόσιαλ. Χωρίς φίλτρο. Χωρίς κριτική σκέψη. Αρκεί το παραμύθι να είναι αληθοφανώς δομημένο, να μην μπαίνει κανείς στον κόπο να το αποδομήσει και η βάση του να είναι ο πόνος. Μια τραγωδία. Το αίμα.  

Και τι δεν ακούσαμε:

 

1.   Εξαφανίστηκαν τρία βαγόνια

2.   Τελικά εξαφανίστηκε ένα βαγόνι

3.   Υπήρξαν περισσότεροι νεκροί

4.   Το ξυλόλιο

5.   Το παράνομο στρατιωτικό υλικό

6.   Λαθρεμπόριο καυσίμων

7.   Στρατιωτικό υλικό ΝΑΤΟ για την αμερικάνικη βάση

8.   53 άτομα επιπλέον είναι νεκροί, στα απωλεσθέντα και δεν ξέρουμε ποιοι είναι

9.   25 τόνοι ξυλόλιο

10.     Τα βίντεο με το άδειο τρένο είναι ψεύτικα γιατί πετάνε μυγάκια!!!

11.     Ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου

12.     Ο μεγάλος τηλεοπτικός αστέρας Λακαφώσης που υποτιμούσε όσους τον ρωτούσαν στην τηλεόραση ότι δεν είναι ειδικοί. Ο όψιμος διάσημος με απίστευτο θράσος και μηδέν κατάρτιση που πήγε να τρελάνει μια ολόκληρη χώρα.

13.     Αυτός που παρέσυρε ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ότι όλα είναι ανοιχτά ( για το φορτίο ) και απεδείχθη πως δεν καν άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανικού

14.     Τα παιδιά που κάηκαν ζωντανά από το ξυλόλιο καθώς δεν είχαν οξυγόνο

15.     Τα βίντεο με το άδειο τρένο που έλεγαν ότι ήταν ψεύτικα, απεδείχθησαν γνήσια

16.     Το μπάζωμα για χάρη των λαθρεμπόρων

17.     Το πόρισμα του ΕΕΟΔΑΣΑΜ που απεδείχθη φιάσκο. Μιας επιτροπής φοβερών και τρομερών ειδικών που δεν μπήκαν καν στον κόπο να μιλήσουν με τα πανεπιστήμια που υποτίθεται συνεργάστηκαν. Και το πανεπιστήμιο της Πίζας και αυτό της Γάνδης διέψευσαν ότι συμμετείχαν στα συμπεράσματα της επιτροπής. Τους σκιτζήδες που χρυσοπλήρωσαμε με 4,5 μύρια. Μια απολύτως άχρηστη επιτροπή που πρέπει να ξηλωθεί και ήδη ο πρόεδρος της παραιτήθηκε από το βάρος της ξεφτίλας.

18.     Βασίστηκαν σε πειράματα του Λακαφώση που δεν είδαν ποτέ και έβγαλαν και πόρισμα για την πυρόσφαιρα. Οι αχρείοι.

19.     Έχουμε 57 οικογένειες που συνετρίβησαν αλλά ανέκυψε μια τηλεστάρ και εκκολαπτόμενη πολιτικός με συναυλίες και με πολλά έσοδα. Οι άλλοι έχουν μείνει βουβοί και δεν ξέρουν πια τι να πρωτοπιστέψουν. Υπάρχει και ένας σύλλογος. Λίγο αδιευκρίνιστος βέβαια με ελάχιστα μέλη από το σύνολο των οικογενειών.

20.     Οι περίφημοι τεχνικοί σύμβουλοι άνευ προσόντων, άνευ κύρους, άνευ αξίας, άνευ γνώσης που βρήκαν την ευκαιρία να γίνουν διάσημοι για να ασκήσουν πολιτική.    Μόνο αυτό κάνουν. Πολιτική για να γίνουν πολιτικοί.

21.     Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βερβεσός είχε πόρισμα στα χέρια του και το έκρυψε γιατί δεν βόλευε. Ενώ το γνώριζε, στις κάμερες έλεγε άλλα.

22.     Οι 25 τόνοι ξυλολίου που έγιναν 3.

23.     Ο άλλος τηλεστάρ Κοκοτσάκης που δίνει τα φώτα του ΔΕΝ περιλαμβάνεται καν στον επίσημο πίνακα των πραγματογνωμόνων.

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να μας ξεφύγει. Για άλλη μια φορά μας λυπήθηκε ο Θεός και γλιτώσαμε το χάος. Κάποια στιγμή θα μας βαρεθεί και Αυτός. Μας γλίτωσε με την πρώτη φορά αριστερά, τη διαπραγμάτευση του Γιάνη, το πιο γελοίο δημοψήφισμα όλων των εποχών και τη δραχμή που πήγε να ξαναμπεί στις τσέπες μας από το παράθυρο.

 

Ευτυχώς που δεν έχουμε στο άμεσο μέλλον εκλογές αλλιώς θα μπλέκαμε. Αν και αυτό ήταν το σχέδιο. Να πάμε έτσι μέχρι τότε. Για αυτό και οι μηνύσεις στον ανακριτή για να βαλτώσει η διαδικασία για άλλα 5 χρόνια. Στο τέλος να έχουν όλα παραγραφεί και να μείνει η λάσπη και η χολέρα.  

 

Ο πλανήτης καίγεται οικονομικά και γεωπολιτικά και εμείς να πετάμε χαρταετό.

 

1)  Οι αλήτες που πήγαν να πάρουν τη χώρα στο λαιμό τους, να απολογηθούν. Όχι στη συνείδηση του κόσμου, στον ιστορικό του μέλλοντος και κάτι τέτοια χαζοχαρούμενα. Στη Δικαιοσύνη. Να γίνει μάθημα ότι τα παραμύθια που παρασύρουν τον κοσμάκη, έχουν και ευθύνη. Από τη μικρή Μαρία του Έβρου, οι ίδιοι άνθρωποι σε κάθε ευκαιρία δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία ελπίζοντας στην καταστροφή της για να μη συζητάμε τα πραγματικά σημαντικά θέματα. 

2)  Να σκύψουμε ως κράτος πάνω από το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο ΟΣΕ και η Hellenic Train.

3)  Να οργανώσουμε έναν σοβαρό φορέα που θα κάνει αυτή τη δουλειά. Να καταργηθεί και ο ΕΕΟΔΑΣΑΜ με αυτό το άθλιο όνομα και τους ερασιτέχνες και ας ονομαστεί ας πούμε η “Aσπίδα του Αχιλλέα” με σοβαρούς ανθρώπους που θα επιλαμβάνονται τραγωδιών και δυστυχημάτων. Με πλήρη αρμοδιότητα και ανεξαρτησία.

Το μεγάλο μάθημα που πρέπει όμως να μας μείνει είναι πως επειδή μας αρέσουν τα παραμύθια και έχουμε πολλούς παραμυθοχάφτες που κάνουν θόρυβο στα σόσιαλ και παρασύρουν τον κόσμο που κάνει σκρολ στα διαλείμματα της καθημερινότητας, οι απαντήσεις, οι έρευνες και οι ενέργειες πρέπει να είναι άμεσες και καίριες. Αυτό απαιτεί ΣΟΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ….

Σάββατο 5 Απριλίου 2025

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

 

Σχετικά πρόσφατα, το ….864 μΧ ο ηγεμόνας των Βουλγάρων που από ειδωλολάτρης και Βορίδας που ονομαζόταν, έγινε χριστιανός και Μιχαήλ, έστειλε στον Πατριάρχη Φώτιο μια ερώτηση. Ποιο είναι το έργο του άρχοντα.

Ο Πατριάρχης που αγίασε και είναι από τους ελάχιστους που στην Ορθοδοξία μας ονομάστηκε «Μέγας», [ΣΣ Αντώνιος, Βασίλειος, Αθανάσιος, Σισώης οι υπόλοιποι που θυμάμαι ]  του έστειλε απάντηση και παραθέτω μια περίληψη που

Α) 1200 περίπου χρόνια μετά παραμένει επίκαιρη

Β) θα έπρεπε να είναι το ευαγγέλιο για κάθε άνθρωπο που έχει εξουσία. Είτε είναι πολιτικός, είτε πρόεδρος ενός φορέα.

 

1ον). «Ο των αρχόντων τρόπος νόμος γίνεται τοις υπό χείρα».

Το ήθος των αρχόντων γίνεται νόμος για τον απλό λαό. Πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι για την φαυλότητα (ή την σπουδαιότητα) μιας χώρας είναι οι άρχοντές της, που αποτελούν ”υπογραμμόν και παράδειγμα”. Φαύλοι άρχοντες διαπλάθουν φαύλους πολίτες.

2ον). «Οι περί τον άρχοντα φαύλοι και τον εκείνου συνδιαβάλλουσι τρόπον».

Στον εκφαυλισμό των αρχόντων (και συνακόλουθα του λαού) συμβάλλει τα μέγιστα το ”περιβάλλον” τους.

3ον). «Όταν τις άρχη εαυτού, τότε νομιζέτω και τών υπηκόων άρχειν αληθώς».

Όταν ο άρχων άρχει στον εαυτό του (και στο περιβάλλον του), τότε άρχει πραγματικά και στον λαό.

4ον). «Κτώ τοίνυν φίλους μη τους φαύλους, αλλά τους αρίστους».

Κάνε, λοιπόν, φίλους, όχι τους φαύλους, αλλά τους πιο καλούς.

5ον). «Μη ζήτει δε παρά φίλων ακούειν τα ηδέα, αλλά τα αληθή μάλλον. Διο μέγιστον ηγού φίλους κολάκων διαφέρειν».

Μη ζητάς από τους φίλους να ακούς ό, τι σε ευχαριστεί, αλλά την αλήθεια. Άλλο πράγμα οι φίλοι και άλλο οι κόλακες.

6ον). «Πολλαχόθεν δει τον άρχοντα θηρεύειν των υπηκόων τας γνώμας, και ούτω κοινωνοίς χρήσθαι φιλίας και αρχής και βουλευμάτων».

Στις αποφάσεις για την ευδαιμονία των πολιτών, ανάγκη να ζητάς την γνώμη τους, ώστε να τους κάνεις μετόχους και φιλίας και αρχής και αποφάσεων. (Φωνή λαού και στα ”μεσαιωνικά” Βαλκάνια…).

7ον). «Άρχοντας μεν τινες έφησαν αρετήν εκ μικράς μεγάλην πόλιν ποιήσαι· εγώ δε μάλλον αν φαίην το εκ φαύλης σπουδαίαν παρασκευάσαι».

Λένε πως άξιος άρχοντας είναι όποιος κάνει μεγάλη μια μικρή χώρα. Εγώ όμως λέω πως ακόμα σημαντικότερο είναι αν κατορθώσει να κάνει σπουδαία μια πολιτεία φαύλη.

8ον). «Τας μετά σφοδρότητος υποσχέσεις ευλαβείσθαι χρη».

Πρέπει να προσέχεις τις υπερβολικές υποσχέσεις.

9ον). «Χρυσός άπαντα τα ανθρώπινα στρέφει. Άχρηστον και νομίζων και πάσιν επιδεικνύς τον τοις φιλούσιν ισχυρόν επίβουλον, χρυσόν».

Το χρυσάφι ανατρέπει τα πάντα στους ανθρώπους. Να θεωρείς άχρηστον τον χρυσό, που είναι φοβερή παγίδα όσων τον αγαπούν, και να το δείχνεις σε όλους.

10ον). «Όσω δε τις προέχει τη αρχή, τοσούτω χρεωστεί πρωτεύειν και τη αρετή».

Όσο πιο μεγάλη εξουσία αποκτά κάποιος, τόσο πιο πολύ οφείλει να διακρίνεται και στην αρετή.

 

= = =

Ψιλά γράμματα θα μου πεις, αλλά ας υπάρχει για λόγους αρχείου….