Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

 

Χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς θεωρίες συνομωσίας, χωρίς αφού, ίσως και δισταγμό.

Κέρδισαν και την ΑΕΚ και τον Άρη και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έκαναν 4/4 στα ίσα, καθαρά, δίκαια, γιατί το πάλεψαν, το ήθελαν περισσότερο και πήραν τα αποτελέσματα.

Το άξιζαν.

Ως φίλος της ΑΕΚ, να σου πω τη black truth, δεν ήθελα άλλη εξέλιξη. Δεν ήθελα «προσφορά» του Άρη και άντε μετά να εξηγήσεις πως ο Άρης μας πέταξε έξω από το κύπελλο και κέρδισε στην πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα.

Εύχομαι αυτή η εξέλιξη να τους κάνει καλό και να μην αρχίσουν και οι ίδιοι τα παραμύθια που τους δηλητηριάζουν το μυαλό και διχάζουν τη χώρα μας, περί αθηναϊκού κράτους και λοιπά χαζοχαρούμενα. Θυμάμαι πριν από λίγους μήνες που έλεγαν ότι στα 100 χρόνια της ΑΕΚ ήταν κανονισμένο. Περιμένω αύριο να ζητήσουν μια συγγνώμη για τις βλακείες που έλεγαν.

Η ΑΕΚ φέτος ήταν χειρότερη από πέρυσι. Εκλάμψεις είχε αλλά όχι την περσινή ισχύ. Ειδικά στο Καραϊσκάκη που είσαι πλήρης, ξεκούραστος και έχεις ένα ματς, τι κάνεις; Μιαμιση φάση. Ε, δεν το αξίζεις φίλε μου. Απλά. 

Οι λόγοι είναι πως παίκτες κλειδιά ήταν χειρότεροι από πέρυσι ( Τσούμπερ – Αραούχο – Γκαρσία – Γκατσίνοβιτς ), τα προβλήματα στα άκρα της άμυνας δεν τα λύσαμε και εξακολουθήσαμε να παίζαμε με μέτριους, και τέλος οι μεταγραφές που κάναμε δεν έσκισαν κιόλας όπως ο Πιζάρο. Τον Λιούμπισιτς δεν τον βάλαμε αν και το παιδί έδειξε πως μπορούσε να βοηθήσει.

Καλό μάρκετιγκ κάναμε, γήπεδο, μουσεία, ο Ματίας Αλμέιδα προβλήθηκε ως προφήτης και διανοητής, αλλά καταφέραμε και χάσαμε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια μας. Στο κύπελλο μας πέταξε έξω ο Άρης, στην Ευρώπη δεν τα καταφέραμε, οπότε να παραδεχθούμε πως η χρονιά πήγε στράφι.

Αν δε, ο Ολυμπιακός κρατήσει επιτέλους ένα κορμό και δεν γίνει πάλι καλοκαιρινό σουπερμάρκετ να διώξει και να πάρει 20 παίκτες, και αποκτήσει 3-4 σοβαρούς παίκτες στην άμυνα, ψάξτε για τον δεύτερο.

Και το VAR είναι σωστό μέτρο γιατί προτιμώ μια μικρή καθυστέρηση παρά εγκλήματα, και οι ξένοι διαιτητές και τα πλέι οφ.

Έγιναν πάνω από 12 ντέρμπι, το πρωτάθλημα κρίθηκε στο φινάλε, παίχτηκε ποδόσφαιρο, και είδαμε μπαλίτσα.

Αρνούμαι να υιοθετήσω τα επιχειρήματα των δημοσιογράφων που για να παίρνουν συνεντεύξεις και ειδήσεις από τα αποδυτήρια, πουλάνε εκδούλευση στους παίκτες. Κουράζονται λέει τα παιδιά.

Αλήθεια;

Αυτοί παίρνουν ένα πακτωλό χρημάτων ( για αυτούς που παίζουν στα πλει οφ αναφέρομαι ) πολλά, πάρα πολλά,  περισσότερα από όσα βγάζουμε εμείς στην καθημερινότητα μας.

Και τι κάνουν; Παίζουν μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα με 35 λεπτά πραγματικό ποδοσφαιρικό χρόνο ανά αγώνα. Προφανώς και θα ήθελαν να παίρνουν ένα σκασμό λεφτά, με λίγους αγώνες, μικρή προσπάθεια, δόξα, χρήμα, προβολή, αυτοκίνητα, γκόμενες, δημοφιλία. Χάρηκα.

Συνυπολόγισε επίσης πως σύμφωνα με έρευνες το 60% των ποδοσφαριστών τραυματίζεται μέσα στη χρονιά άρα επιπλέον ξεκούραση, οπότε μια χαρά είναι.

Δεν πειράζει, ας παίξουν μερικά ματς παραπάνω δεν θα πάθουν τίποτα. Αλλιώς ας πάνε στον Ατρόμητο που τέλειωσε πριν από ένα μήνα και δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, να περνάει η ώρα πιο ξεκούραστα και ευχάριστα.

 

Εν κατακλείδι, άξιος ο ΠΑΟΚ, μπράβο του.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια