Ακολούθησε με στα Social

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΗ

 

Είμαστε στην εποχή που δεν έχει σημασία η άποψη αλλά ποιος τη λέει.

 Μπορεί μια γάτα να κάνει μάθημα γαβγίσματος;

Ένας κλέφτης μάθημα εντιμότητας;

Ένας ψεύτης μάθημα αληθείας;

Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας;

Ποιοι είναι αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο και φωνάζουν;

Χαίρομαι που τα μαζικά μέσα επιρροής τους δίνουν το μικρόφωνο και μιλάνε. Ο χλέμπουρας και ο χλιμίτζουρας μιλάνε για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Μόνο και μόνο που τους ακούς πως εκφράζονται – ως κάφροι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, είναι απολύτως απαραίτητο να μπουν τα ιδιωτικά στο χάρτη.

Είναι αυτοί που αγαπούν τόσο πολύ το Δημόσιο Πανεπιστήμιο που το καταστρέφουν. Αυτοί που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του για αποθήκη μολότοβ, ροπάλων και λοιπών πολεμοφοδίων.

Είναι αυτοί που χτίζουν τα γραφεία των καθηγητών, τους διαπομπεύουν και ενίοτε χειροδικούν.

Είναι αυτοί που το παίζουν αντίφα αλλά είναι οι μεγαλύτεροι φασίστες.

Μπουκάρουν στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών και ξυλοφορτώνουν οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη. Κάνουν καταλήψεις γιατί έτσι γουστάρουν. Πήγαινε σήμερα στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο με μια ελληνική σημαία. Σε πόσα δευτερόλεπτα θα σε κάψουν και εσένα και αυτή;

Μπορεί κάποιος να διοργανώσει μια ημερίδα για την Μακεδονία ή για την αθλιότητα της Συνθήκης των Πρεσπών; Ούτε την αφίσα δεν θα προλάβει να τυπώσει!  

Στο δημόσιο πανεπιστήμιο παραδίδουν εργασίες copy paste από chat gpt αλλά δεν τολμάει να πει κουβέντα κανείς.

Για τους χλέμπουρες και τους χλιμίτζουρες είναι μια χαρά να πληρώνουν οι άνθρωποι ιδιωτικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο εξωτερικό αλλά απαγορεύεται στην Ελλάδα! Τι οποίος ρατσισμός!

Στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο το φυτώριο για τις κομματικές νεολαίες, είναι έτοιμο. Αν φύγουν τα παιδιά, που θα βρούμε θύματα; Πως θα κάνουμε καταλήψεις στερώντας ως καταπληκτικοί φασίστες το δικαίωμα στην εξεταστική και στις κανονικές σπουδές;

Υπάρχουν πολλά παιδιά που θα ήθελαν να σπουδάσουν με ένα κόστος που κοντά στο σπίτι τους πιθανώς αντέχεται. Δεν έχουν όμως να δώσουν υπέρογκα ποσά για να μετακομίσουν σε μια ξένη χώρα. Για τους φασίστες δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Ας πάνε σε ΙΕΚ.

Το πράγμα είναι τόσο ξεκάθαρο όσο ότι ο ουρανός είναι μπλε: Αν το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι τόσο μπουρδέλο, καλύτερα το ιδιωτικό για όλους αυτούς που θέλουν την επιμόρφωση. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είναι τυχαίο πως τα δικά μας εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις διεθνείς αξιολογήσεις είναι πάτος. Να μπουν τα ιδιωτικά, να γίνει σοβαρή δουλειά και το δημόσιο ή να γίνει καλύτερο λόγω ανταγωνισμού ή ας κλείσει. Αυτό το σκουπιδαριό που υπάρχει σήμερα, που βγαίνουν τα παιδιά στην αγορά εργασίας και είναι εκτός πραγματικότητας, κακώς το ανεχόμαστε. 

Ξέρω τι σκέφτεσαι. «Κάτσε ρε Suspect, γιατί να μη βελτιωθεί το Δημόσιο δηλαδή; Πρέπει να έρθει το ιδιωτικό;» Ξεκάθαρα ναι! Οι ίδιοι οι καθηγητές δεν θέλουν να μπει η αστυνομία σε όλες τις παρανομίες που συμβαίνουν και είτε από φόβο είτε λόγω πεποιθήσεων, συναινούν στην εξαθλίωση! Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν, τι περιθώρια αντίδρασης έχουν; Να πλακώνονται στο ξύλο με τις οργανωμένες αλητείες; Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν μας προέκυψε τελικά, οπότε ο κοσμάκης που αγαπά τη μόρφωση πρέπει να έχει μια εναλλακτική!

Βλέποντας αυτά λοιπόν, το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα πρέπει να έρθει προχθές! Λυπάμαι που η αλητεία θα χάσει πελάτες αλλά προτιμώ το καλό του κοινωνικού συνόλου και τη βελτίωση της Ανώτατης Παιδείας.

Συγγνώμη ε;

Υγ1. Άσε τι λέω εγώ. Πρόσεξε ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα καταλάβεις….

Υγ2. Οχι, δεν θέλω ένα Πανεπιστήμιο που ένας πάμπλουτος 35 χρονος όπως ο κύριος Νίκος Παπάς θα πηγαίνει να ψηφίζει να γίνει κατάληψη, δεν θέλω 200 καθηγητές να είναι εναντίον των παιδιών και να υπογράφουν κείμενο άρνησης στις εξετάσεις εξ αποστάσεως, πορείες που θα πλακώνονται οι άχρηστοι άεργοι ποιος θα είναι επικεφαλής και έναν Δήμαρχο που μέχρι χθες δεν τον ήξερε ούτε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας του, να λέει πως "...όπου δεν πρέπει να υπάρχουν καταλήψεις". Ας μας πει ο κ. Δούκας στα πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχει επισκεφθεί που βρήκε το μπάχαλο το δικό μας. 

Αυτή η σήψη και η παρακμή πρέπει να σταματήσει. [ΣΣ update 9/2/2024] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια