Ακολούθησε με στα Social

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΑΤΑΜΑΝ ΚΑΙ ΤΕΡΙΜ. ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΙ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!

 

Κάτι τέτοια χαζοχαρούμενα διαβάζω στα δίκτυα και καγχάζω!

Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, μην ανησυχείτε!

Καταρχάς τα τελευταία χρόνια εμείς έχουμε στείλει πολλούς περισσότερους παίκτες και προπονητές στην άλλη όχθη του Αιγαίου. Ούτε οι Τούρκοι έπαθαν κάτι ούτε εμείς.

Η σύμπτωση ότι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας, στα δύο μεγαλύτερα αθλήματα βρίσκονται δύο Τούρκοι προπονητές μπορεί να ερεθίζει τους συνωμοσιολόγους αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Αταμάν :

Είσαι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Είσαι πια σε θέση να κάνεις ένα μεγάλο restart, βάζεις το χέρι στην τσέπη, φέρνεις πανάκριβους παίκτες και θέλεις να επανέλθεις στην κορυφή. Ποιον θα φέρεις προπονητή;

Ο Ομπράντοβιτς δεν έρχεται. Με τον Ιτούδη τσακώθηκες. Ο Μπαρτζώκας είναι στον Ολυμπιακό. Ο Μεσίνα ξοδεύει αλλά δεν καταφέρνει τίποτα. Ο Λάσο δεν ήθελε. Ο Τρινκέρι για μεσαίες ομάδες είναι καλός αλλά δεν έχει κατακτήσει τίποτα. Ο Σφαιρόπουλος έχει ολυμπιακό παρελθόν και δίνει έμφαση στην άμυνα.  Ο Κατσικάρης είναι πια σχολιαστής. Ποιος μένει; Αυτός που η ομάδα του έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Ο Αταμάν.

Τερίμ:

Εξαιρετικός κύριος ο Γιοβάνοβιτς. Πήρε ένα αχούρι και το μάζεψε. Πέτυχε αποτελέσματα που ήταν απροσδόκητα. Έβγαλε παίκτες. Για το κάτι παραπάνω όμως, κάνει; Ειδικά η πρόκριση με τη Μακάμπι που χάθηκε βλακωδώς, πόνεσε πάρα πολύ. Επίσης ας παραδεχθούμε και ότι οι μετεγγραφές του καλοκαιριού δεν ήταν και απολύτως επιτυχημένες και η ομάδα το τελευταίο διάστημα δεν μάγευε κιόλας.

Ο Αλαφούζος, που ας μην ξεχνούν οι φίλοι του ΠΑΟ όποτε θέλουν να τον θάψουν, διέσωσε τον Παναθηναϊκό όταν δεν ήθελε να μπει κανένας και τον γλίτωσε από την περιπέτεια της ΑΕΚ να παίζει με την Τρίγλια Ραφήνας. Έφτιαξε προπονητικό και πάει φουλ για καινούριο γήπεδο. Έχει μια απολύτως επιτυχημένη συνεργασία με τον Ατζούν που από ποδόσφαιρο ξέρει. Είναι ιδιοκτήτης της Χάλ άλλωστε.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να του πάσαρε τον Τερίμ για να του ανοίξει την αγορά της Τουρκίας. Σε τηλεοπτικά δικαιώματα άρα και έσοδα, σε παίκτες, και το μέγεθος του Τερίμ όσο να ναι, πέντε γνωριμίες παραπάνω από τον Γιοβάνοβιτς θα τις έχει. Το θέμα για τον Γιάννη Αλαφούζο είναι αν θα βάλει το χέρι στην τσέπη να φέρει ακριβούς παίκτες ή αν θα περιμένει να πάρει το champions league με τον Τσοκάι, τον Βιλένα, τον Τσερίν και τον Γιεντβάι. Ούτε ο Μλαντένοβιτς με τον Τζούριτσιτς απεδείχθησαν ένας μισός έστω Γκατσίνοβιτς.

Προπονητές έρχονται και παρέρχονται.

Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από τον Αταμάν και τον Τερίμ για να φοβούνται ορισμένοι.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι μπίζνα. Αυτοί που βάζουν τα λεφτά έχουν το δικαίωμα της επιλογής και μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός του Αταμάν αρχίζει και ρολάρει πριν την ώρα του ενώ τον Τερίμ δεν τον είδαμε καν.

Άκομψος ο τρόπος της λύσης της συνεργασίας με τον Γιοβάνοβιτς αλλά καμιά φορά όταν σου παρουσιάζεται μια ευκαιρία, την αρπάζεις και μπορεί κάποιος να στενοχωρηθεί. Τι να κάνουμε…

Αν ο Παναθηναϊκός του ποδοσφαίρου θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, τώρα έπρεπε να κάνει την κίνηση του. Να δημιουργήσει ένα σοκ στην ομάδα, να αξιολογηθούν όλοι από την αρχή και να μπουν οι βάσεις καθώς είναι ήδη εκτός Ευρώπης και του χρόνου να εμφανιστεί δυνατός.

Ο Τερίμ είναι άνθρωπος που πήρε τίτλους, παρουσίασε μεγάλες ομάδες και επειδή είχε το σθένος να μείνει εκτός γηπέδων επί μακρόν χωρίς να εκλιπαρεί για δουλειά ή να κάνει πειράματα με την καριέρα του, το σίγουρο είναι πως για να έρθει, ο Γιάννης του υποσχέθηκε πως θα ξηλωθεί.

Άλλωστε δεν ανησυχώ.

Αν ο ΠΑΟ πάρει 3-4 νίκες, ο όχλος θα τον ξεχάσει τον Ιβάν και όταν επιστρέψει στη Λεωφόρο θα πάρει ένα θερμό χειροκρότημα – που του αξίζει – και ούτε που θα τον ξαναφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια