Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


Πριν από 1,5 μηνα, ο Παναθηναϊκος εκανε μια μεγαλη νικη κερδιζοντας την Ιντερ μεσα στο Μεατσα με 1-0. Ανεξαρτητως οπαδικων προτιμησεων, θα ηταν ηλιθιος οποιος δεν αναγνωρισει ότι ο ΠΑΟ καταφερε ένα από τα πιο σημαντικα αποτελεσματα σε συλλογικο επιπεδο του ελληνικου ποδοσφαιρου. 

Η Ιντερ των δισεκατομμυριων εχασε από τον ΠΑΟ μεσα στην εδρα της!
Λιγες μερες αργοτερα, ο Φιλιππος Συριγος εγραψε την αποψη του στην Ελευθεροτυπια υποστηριζοντας λιγο ως πολύ ότι το ποδοφαιρο είναι δημοκρατικο αθλημα, ότι ολοι εχουν δικαιωμα στο ονειρο και ας είναι φτωχοι, ότι οι καταφρονεμενοι μπορουν να σηκωσουν κεφαλι και διαφορα τετοια επαναστατικα. 

Αργα το θυμηθηκα αλλα ειπα να εκφερω αντιλογο γιατι δεν αντεχεται η αποθεωση ενός επαγγελματικου αθληματος χαρη σε ένα τυχαιο αποτελεσμα!
Σε εναν αγωνα, ναι, μπορεις να δεις μια εκπληξη, ενα αναπαντεχο διπλο, μια ανελπιστη νικη. Όμως  σε σειρα αγωνων ειτε σε ενα πρωταθλημα, ειτε στο ch.l. κερδιζει ο πλουσιος, ο φραγκας, ο επενδυω.

Δεν εχω υποψη μου κανενα προηγμενο ποδοσφαιρικο πρωταθλημα που να το εχει κατακτηση μια αδυναμη ομαδα, ή το
ch.l. να το παρει μια ομαδα που δεν εχει χρηματα αλλα μια ρομαντικη παρεα που το πρωι ηταν εργαζομενοι, το μεσημερι εκαναν προπονηση και το βραδι οι παικτες ετρωγαν πιτσες και επιναν μπυρες σε κακοφημα μπαρ.

Ας δουμε τα τελευταια 10 χρονια ( χωρις να πιασουμε αιωνες αναλυσης ) ποιος παιρνει το πρωταθλημα σε Αγγλια, Ισπανια, Γερμανια, Ιταλια, Γαλλια και ποιος αντιστοιχα παιρνει το τσαμπιονς λιγκ. Περυσι αν δεν κανω λαθος ειχαμε αντιστοιχα τις Μαντσεστερ Γιουναϊτεντ, Ρεαλ, Μπαγερν, Ιντερ και Λιον.
Φτωχες είναι αυτές οι ομαδες; 

Δεν μπορειτε λοιπον φιλτατε κυριε Συριγο να στηριζετε θουριους σε ένα γεγονος που συμβαινει μια φορα στο καποτε. 

Υγ. Εκτος και αν παλι αρχισουμε να λεμε για το θαυμα του 2004 στην Πορτογαλια αλλα αν αντιπαραθεσουμε ολες τις διοργανωσεις και ποιοι τις κατεκτησαν, ε, παλι στα ιδια ερχομαστε…



1 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Eλα μωρέ,Συρίγος ειναι,εχει πει κι έχει κάνει τόσες πατάτες,ολόκληρη ανα΄ρτηση δε χωράει τα κατορθώματά του

Πως πάει η αποθεραπεία;

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια