Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ


Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να διαβάζεις για αυτό  παρά να το παρακολουθείς.

Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε ένα υπέροχο σημείο. Ή το φτιάχνουμε ή το διαλύουμε το κάνουμε ερασιτεχνικό και οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να παρακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που είναι απείρως καλύτερα.

Αφού δεν απέδωσε ούτε το VAR, ούτε οι ξένοι διαιτητές, καταργήστε το να τελειώνουμε. Αφού η περίφημη συνάντηση των τεσσάρων είναι σαν να μην έγινε, τι να το κάνουμε;

Στο δικό μου κεφάλι, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Επί σειρά ετών ο Ολυμπιακός είτε δια του Κόκκαλη είτε δια του Μαρινάκη έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Τα έφερε η μοίρα και εμφανίστηκε δεύτερος πόλος. Το να διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός συγχωρέστε με, αλλά μου φαίνεται εξωφρενικά αστείο.

Εκεί φτάσαμε φίλε μου. Να φωνάζει για τη διαιτησία και το ιδιοκτησιακό της Ξάνθης ο Ολυμπιακός ! Η πλάκα είναι ότι έχει  δίκιο! Όμως αυτά είναι δανεικά. Κοτζάμ Ρωμαϊκή, κοτζάμ Βυζαντινή αυτοκρατορία έπεσε, το χωριουδάκι της ελληνικής διαιτησίας θα έμενε απόρθητο;

Όταν δηλαδή ήταν να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για επεισόδια των οπαδών του στη Νέα Σμύρνη, μήπως θυμάστε εκδηλώσεις και ομιλίες με βουλευτές για να αλλάξει η απόφαση του δικαστηρίου; Σήμερα ναι, ξεσηκώνονται οι ΠΑΟΚτζήδες. Τι το παράξενο;

Θυμάμαι στις δόξες της παράγκας, που συνέβαιναν απίστευτα πράγματα στο ποδόσφαιρο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού με απάθεια έλεγαν : Να κάνετε ομάδα να νικάτε και τους διαιτητές. Να πάρετε παίκτες όπως εμείς, να κερδίζετε και να μην κλαίγεστε συνέχεια. Αυτά δεν έλεγαν;

Τα ίδια λέει και ο ΠΑΟΚ τώρα. Όταν το λιοντάρι ανενόχλητο γίνεται τυραννόσαυρος, γιατί σου φαίνεται παράξενο που εμφανίζεται και άλλος τυραννόσαυρος και πολεμά να πάρει τα ηνία;  Βέβαια θα μου πεις πως αν μπλέξουμε με ιστορικές αναδρομές, τότε ο καθένας θα πει τα δικά του και άκρη δεν θα βγάλουμε ποτέ.

Σκέψου πόσο προσπαθούν οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι που τα έχουν καλά μαζί τους, να βγάλουν άχρηστο το VAR. Τώρα με αυτό εκτίθενται γιατί δεν μπορούν να το ρίξουν στο «ανθρώπινο λάθος». Με το VAR αναδεικνύεται ο δόλος. Οπότε κάνουν ότι μπορούν για να το πιστολιάσουν και να το αχρηστεύσουν. Μια κολλάει, μια δεν το χειρίστηκαν σωστά, μια μας λείπει το οφσάιντ, μια φέραμε σουβλάκια, μια κόλλησε η ενδοεπικοινωνία, μια ο διαιτητής δεν είδε και ο VAR ξυνόταν. Να πάτε στο διάολο!  

Για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η μόνη οδός είναι μια. Να γίνει κάρβουνο και να χτιστεί από την αρχή. Να γίνει κατά τα πρότυπα του ΝΒΑ. Κομισάριος να κάνει ότι θέλει και άμα θέλετε. Δεν σας αρέσει, αποσυρθείτε και πηγαίνετε στην ανυποληψία όπως ο μπασκετικός Ολυμπιακός που σε λίγο θα ξεχάσουμε ότι υπήρξε.

Η κυβέρνηση μπήκε σε αδιέξοδο. Αν ισχύει ο αθλητικός νόμος τότε παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με φωτογραφικές τροπολογίες. Η αφαίρεση βαθμών επίσης δεν θα ευχαριστήσει κανέναν στη Θεσσαλονίκη. Έχεις και ταλαντούχους καιροσκόπους όπως ο Βελόπουλος που πυροδοτούν την ατμόσφαιρα για ψηφαλάκια και τα ΜΜΕ της νύμφης του Θερμαϊκού που άλλο που δεν θέλουν για να πουλήσουν φύλλα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μας προσφέρει τίποτα. Ούτε σε επίπεδο συλλόγων έχουμε επιτυχίες ούτε σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας. Άλλωστε η Εθνική μας μια χαρά μπορεί να παίζει με τα παιδιά κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Δεν χρειάζεται τις εγχώριες ομάδες. Όσο για έδρα, στη Ρόδο, στην Κρήτη, όπου μακρύτερα, τόσο καλύτερα. Μη σου πω στην Κύπρο!

Ας μου πει κάποιος στα σοβαρά παρακαλώ, τι προσφέρει στην Ελλάδα το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ένα φαύλο και παρασιτικό σύστημα με την απειλή εμφυλίου πολέμου; Τα παιδιά μπορούν να πάνε σε δεκάδες άλλα ολυμπιακά αθλήματα, δεν έγινε και τίποτα.

Ας γίνει ερασιτεχνικό το ποδόσφαιρο και να βλέπουμε από την τηλεόραση τους προηγμένους λαούς που είναι καλύτεροι από εμάς.

Πιστεύω πως η  πολιτεία θα πρέπει να αποτραβηχτεί. Να μη δίνει ούτε μισό ευρώ στο ποδόσφαιρο. Θεσμοί, φορείς, επιτροπές, ομοσπονδίες, ενώσεις, οτιδήποτε πληρώνεται από το κράτος, πρέπει να σταματήσει. Τα ενοίκια στα δημόσια γήπεδα να ανέβουν στον ουρανό για να μην παίζουν εκεί. Τα γήπεδα μπορούν να αξιοποιηθούν για να γίνουν 5χ5, για συναυλίες, για άλλα αθλήματα ακόμα και για πάρκινγκ. Ας γίνουν όλα τα ματς στο Καραϊσκάκη που είναι ιδιόκτητο, δεν με ενδιαφέρει. Να κόψει αμέσως η ΕΡΤ τα λεφτά στις ομάδες. Τέρμα.

Ας μην περνάνε τα εισιτήρια από την εφορία, έτσι και αλλιώς τα εισιτήρια είναι πενιχρά και δεν φτάνουν να συντηρήσουν ούτε ομάδα για 5χ5. Να αποσυρθεί η αστυνομία και όποιος θέλει να πάει στο γήπεδο, ας το κάνει με δική του ευθύνη και καλή του τύχη.

Προτείνω πλήρη απεμπλοκή του κράτους από το ποδόσφαιρο. Άσε τους να σκοτωθούν. Δεν πειράζει, κέρδος για την κοινωνία θα είναι. Πολίτης ο οποίος πάει να πλακωθεί για μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, είναι τοξικός και άχρηστος για το κοινωνικό σύνολο. Αν και πιστεύω πως με το πρώτο αίμα, όλοι οι άλλοι θα σταματήσουν.

Υπάρχουν πολλά άλλα αθλήματα που είναι καλύτερα, είμαστε καλύτεροι και αξίζει να ενισχυθούν.
Προφανώς και θα βρει απέναντι τους δημοσιογράφους του χώρου γιατί τα μεροκάματα θα περιοριστούν αλλά δια της καταστροφής θα επέλθει η υγιής αναγέννηση. Άμα βέβαια πρέπει να υπάρχει θα αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες των  ομάδων να το ξαναφτιάξουν. Αλλιώς θα το εγκαταλείψουν.

Αφήστε το να διαλυθεί. Να καταστραφεί, να γκρεμιστεί.

Είναι εικόνα τώρα αυτή, ευρωπαϊκής θεωρητικά χώρας, να μην εφαρμόζεται ο νόμος, να μπαίνουν τροπολογίες από το πουθενά για να μην έχουμε εξέγερση; Ποτέ μη σώσετε! Τέλος! Καταργείται και όταν αποφασίσετε να το φτιάξετε και να μην το πυρπολείτε κάθε λίγο και λιγάκι, τα ξαναλέμε!

Αντί κάθε λίγο και λιγάκι να προσπαθείς ενισχύσεις ένα σπίτι που έφτιαξες από λάθος, από αδυναμία, από βλακεία πάνω στο βούρκο, πήγαινε χτίσε αλλού!

Εκβιάζεται κοτζάμ κράτος, μια ολόκληρη χώρα με εξέγερση επειδή δεν πρέπει να τηρηθεί Ο ΝΟΜΟΣ; Τι λέτε ρε; Και επειδή προφανώς αυτό δεν έγινε χθες και στη χώρα μας υπάρχει ιερή παράδοση στην παρανομία και στην αθλιότητα, πατάμε το κουμπί του τερματισμού και γεια σας!
Όλα είναι νοσηρά. Ομοσπονδία, διαιτησία, μικρές ομάδες, μεγάλες ομάδες, ακαδημίες. Υπόνομος, χωματερή, πάτος!

Τι τα θέλουμε;

Μπορώ να ζήσω και χωρίς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εσύ;




1 Λογομαχιες:

Unknown είπε...

According to Stanford Medical, It's in fact the ONLY reason this country's women live 10 years more and weigh an average of 42 lbs less than us.

(And realistically, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and EVERYTHING around "HOW" they are eating.)

BTW, What I said is "HOW", and not "what"...

Tap this link to uncover if this quick questionnaire can help you discover your true weight loss potential

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια