Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

SO LONG...

Περπατάω στο δάσος και ακούω φωνές,
Καμία και σήμερα είναι πολλές;;

Goodbye cruel world

Μπαίνω σε
mode αποτοξίνωσης και απεξάρτησης, κλείνοντας pc, ιντερνετ, το κινητό για αρκετές ώρες και πάω να αναμετρηθώ με τον εαυτό μου μακριά από την δίνη της καθημερινότητας, να σκεφτώ λάθη, να κάνω σχέδια, να βάλω στόχους και να προσπαθήσω να γίνω λίγο καλύτερος από ότι είμαι... 

Συνήθως έτσι λέω και τελικά επιστρέφω ο ίδιος κάφρος – αν όχι χειρότερος – καθώς η ματαιοδοξία είναι βασικό χαρακτηριστικό μου. 

Να περάσεις καλυτέρα από μένα και όπως έχει γίνει η ζωή μας το μόνο που εύχομαι είναι καλή μας αντάμωση

«Ξέρω τα κύματα μια μέρα αυτά τα βράχια
θα τα διαλύσουν, θα τα κάνουν όλα σκόνη,
θα έρχεται εκείνο το κορίτσι να ξαπλώνει
πάνω στην άμμο και να τραγουδάει τάχα
ότι θα ρθω από μακριά και γω σε λίγο
ότι θα μείνουμε εκεί μαζί για πάντα
αντίο θάλασσες και κύματα σαράντα
θα λέω ψέμματα πως δεν θα ξαναφύγω»

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ




Ανακοινώθηκαν προχτές οι προσκλήσεις του προπονητή Φώτη Κατσικάρη στους παίκτες που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια της Εθνικής μας για το προσεχές Ευρωμπάσκετ. Περιμένω πως και πως τη διοργάνωση γιατί η Εθνική μπάσκετ είναι ότι πιο ενδιαφέρον έχουμε ως χώρα αλλά και για εμένα προσωπικά. Η ΑΕΚ του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, μηδέν. Η Εθνική ποδοσφαίρου πιο μηδέν, άρα τι μένει;

Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι οι προσκλήσεις είναι δίκαιες και σωστές. Όλοι ξέρουμε πως οι Αγραβάνης και Σαρικόπουλος θα κοπούν και καλούνται για λόγους εγκλιματισμού και να βοηθάνε στις προπονήσεις.  Ο Γιάνκοβιτς θα είναι ο διάδοχος του Περπέρογλου οπότε πρέπει να συμμετέχει για να πάρει παραστάσεις.

Κατά τα άλλα, ο Σχορτσιανίτης είναι συνταξιούχος που με τον πρότερο βίο του έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής.  Ο Μαυροκεφαλίδης πιο ασταθής και από το φύλλο στον άνεμο, άμυνα δεν παίζει, δεν παθιάζεται με τίποτα και στα κρίσιμα εξαφανίζεται. Ο Βασιλειάδης δεν κάνει για την Εθνική και μας το απέδειξε περίτρανα στο περσινό Μουντομπασκετ.

Ο Βουγιούκας είναι ένας γυρολόγος που δεν έχει εξελιχτεί. Αφού έρχεται ο Κουφός, δεν είναι απαραίτητος. Ο Φωτσης ίσως θα μπορούσε να πάει. Είναι ο μόνος που έχω μια μικρή επιφύλαξη. Ένας καλός ψηλός σουτέρ πάντα χρειάζεται, με την εμπειρία του Αντώνη και την συμβολή του στα αποδυτήρια. 

Μια ένσταση που διάβασα γιατί ο Γιάνκοβιτς αντί του Θανάση Αντετοκούμπο, η απάντηση είναι πως ο ένας έκανε πρωταθλητισμό και ο άλλος την πλάκα του στη D-League. Ο Βλάντο αυτή τη στιγμή είναι τακτικά ανώτερος.

Πάντως, μόλις 4 ψηλοί είναι ένα θέμα αλλά και από την άλλη, δεν βλέπω ποιος αδικήθηκε. Ίσως ο κόουτς να θεωρεί ότι στο 4 μπορεί να βοηθήσει κατά συνθήκη ο Αντετοκουμπο και ο Περπερογλου οπότε νοιώθει μια σιγουριά. Εκτός και αν αφήσει έξω τον Μάντζαρη για τον Αγραβάνη θεωρώντας πως στα γκαρντ  του φτάνουν οι Ζήσης, Καλάθης, Σπανούλης και Σλούκας.

Ο Κατσικάρης καλά έκανε και φώναξε μόλις 15 παίκτες γιατί θα έπεφτε φαγωμάρα και θα είχαμε τσακωμούς τύπου «Αφού δεν με υπολογίζεις γιατί με κουράζεις, θέλω να πάω διακοπές παρά να τραβιέμαι για μάταια προετοιμασία» και τα κλασικά ελληνικά.  

Επομένως, αυτοί είμαστε, αυτούς έχουμε, οι καλύτεροι είναι και τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΙΖΕΙ



Ας υποθέσουμε πως λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, σε μια συνέντευξη τύπου, ένας παίκτης του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού δηλώσει: 

«Δεν πιστεύω ούτε στο πλάνο της ομάδας, ούτε στους συμπαίκτες μου, ούτε στον προπονητή. Αλλά τι να κάνω, εδώ υπέγραψα συμβόλαιο, θα παίξω». Ερώτηση κρίσεως: Πόση ώρα πιστεύεις ότι αυτός ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα; Πέντε λεπτά; Δέκα; Μια ώρα; Παραπάνω δεν τον βλέπω, θα φύγει με τις κλωτσιές! 

Ας υποθέσουμε λίγο πριν τον ετήσιο εταιρικό απολογισμό του ΔΣ μιας εταιρείας, ο διευθυντής μάρκετινγκ πάρει το λόγο και πει: «Δεν πιστεύω στη στρατηγική της εταιρείας, έχουμε λάθος προσανατολισμό, οι συνεργάτες μου είναι άσχετοι και οι υπάλληλοι μου κοπρίτες, αλλά τι να κάνουμε, εδώ έχω δουλειά και θα έρχομαι». Πόση ώρα πιστεύεις ότι θα του πάρει για τον στείλουν στο λογιστήριο; Μια μέρα; Δύο; 

Όταν λοιπόν ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα, αλλά τι να κάνουμε, μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, πιστεύεις ότι έχει έστω μισή ελπίδα να πετύχει;
Μπορείς να κάνεις κάτι που δεν πιστεύεις; Μπορείς να εφαρμόσεις κάτι σωστά και ολοκληρωμένα αν δεν το γουστάρεις; Πλάκα κάνεις; 

Στο Γιουνανιστάν όμως δεν συμβαίνει τίποτα. Αλλά τι λέω. Σάμπως το μόνο είναι; 

Ο Κατρούγκαλος με το 12% όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά συνεχίζει ως υπουργός ακάθεκτος. 

Η Βαλαβάνη με τα 200 χιλιάρικα μόλις μια μέρα πριν τα capital controls και δεν θροΐζει ούτε φύλλο. Ναι, ξέρω, ήταν η μαμά. 85 χρονών γυναίκα θα κάθεται να ασχολείται με τα χρηματοοικονομικά και θα απαιτούσε να της τα πάνε στο σπίτι της.  Όσο και ξουράφι να είναι η μαμά, η ιστορία μπάζει όπως η Κερκόπορτα στην Άλωση. 

Ο Υπουργός Γενικής Επίθεσης έχει διορίσει στο υπουργείο 28 μέλη των ΑΝΕΛ. Άντε και με κατοστάρα Πάνο!

Την ημέρα που έκλεισαν οι τράπεζες, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τον διορισμό του γκόμενου της Δούρου ως … διευθυντή της ΕΥΔΑΠ ! Κάτι τέτοια βλέπω και ειλικρινά είμαι διατεθειμένος να πουλήσω το αρχαίο μου ελληνικό κορμί. Για διευθυντιλίκια στην ΕΥΔΑΠ; Χαλάλι ! 

Η κυρία Φωτίου παραδέχθηκε στη Βουλή πως κρατά 50.000 λίρες στο εξωτερικό. Εμ βέβαια κορόιδο! Εσύ πήγαινε στο ΑΤΜ να βγάλεις το 50αρικο ή τα 400 εβδομαδιαίως και η κυρία Φωτίου με την καρτούλα της θα βγάζει όσα θέλει! 

Ο κύριος Κουρουμπλής διόρισε το ανηψάκι του στο Ελπις ως επικουρικό γιατρό ενώ δεν είχε καν προκυρηχτεί θέση! 

Ο κύριος Μάρδας έβγαζε χρήματα στο εξωτερικό για τις σπουδές της κόρης του. Έτσι μας είπε. Μόνο που η κόρη του δεν πήγε ποτέ στο εξωτερικό…  Σαν τα 3 μυρια του Λαζόπουλου ένα πράγμα. Για κινηματογραφικές παραγωγές. 

 Αυτοί που μας πρήζουν τα μέζεα με τη δραχμή, οι Λαφαζάνης και Λαπαβίτσας, έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Καλά κάνουν οι άνθρωποι δεν λέω, ώστε τα ωραία τους λεφτουδάκια με τη δραχμή να γίνουν επί 10. Αυτό λοιπόν το προτείνουν για πάρτη τους και όχι για σένα όχλε που σπεύδεις να υποστηρίξεις τη λύση της δραχμής! Κορόιδο! 

Ο Γιάνννης όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει τελευταία για το Grexit ότι το είχε στο μυαλό του σε πρώτο πλάνο – μόνο που δεν μας το έλεγε – κατόπιν εντολής του Αλέξη!  Ο άνθρωπος που στις τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες που προηγήθηκαν, τα έκανε όλα! Απουσίασε, ψήφισε ναι και ψήφισε και όχι! Στην επόμενη στοιχηματίζω 10 δις ρούβλια ότι θα ψηφίσει παρών! 

 Ο Βούτσης και ο Πανούσης παραδέχθηκαν ότι η κυβέρνηση έφερε τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls ως «έσχατο διαπραγματευτικό όπλο». Αυτοκτονήστε μαζί μας!
Δεν μας δίνει καθόλου το καλό παράδειγμα η κυβέρνηση του συνασπισμού της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ενωτικού κοινωνικού μετώπου. Το υπονοούμενο το είχαμε πιάσει βέβαια από τότε που οι βουλευτές του Σύριζα έγραψαν στα μέζεα τους τον Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Άκουσες κανέναν να το παραδώσει; 

Να μιλήσω για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Εγώ η Αυτοκράτειρα! Ειδικά αυτό που έκανε, να θέλει να μην ψηφιστεί η εξουσιοδότηση στον Τσίπρα έγκαιρα – για τη συμφωνία της 12 Ιουλίου – ήταν εχθρική κίνηση εναντίον της χώρας μας! Αυτή που κατά τα άλλα κα΄νει εκδηλώσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με τη στάση της θέλει να την γκρεμίσει! 

Ξέρω τι θα μου πεις: ότι για όλα τα παραπάνω δεν συνέβη τίποτα γιατί ο κόσμος είχε εθιστεί από πριν. 

Έχεις δίκιο. Υποτίθεται όμως πως οι άνθρωποι αυτοί δεν συναίνεσαν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να τα αλλάξουν όλα! Έτσι δεν είναι; Τόσο γρήγορα διεφθάρησαν; 

Αλλά τι λέω… Εδώ γίνεται υπουργός ένας άνθρωπος που αφενός έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, αυτός που έδωσε σε τρίτο πρόσωπο 5.000 να του τα παίξει στο χρηματιστήριο – πρώτη παρανομία – και του έβαζε και 10% το μήνα ως τόκο – δεύτερη παρανομία! Τα παραμύθια του περί χρηματισμών μπήκαν στο αρχείο και το μπάχαλο που προκάλεσε ανταμείφτηκε με μια υπουργική καρέκλα. 

Η γελοιότητα περί «στηρίζω την κυβέρνηση αλλά ψηφίζω όχι» αποδεικνύει τη λατρεία στην καρέκλα και μου θυμίζει το σχετικό σποτ : «Χωρίζουμε σαν ζευγάρι, μένουμε πάντα γονείς». Τελικά μόνο ο Δαμαβολίτης και ο Γεωργιάδης είχαν το ηθικό και το πολιτικό ανάστημα να μείνουν εκτός Βουλής. 

Μετά από όλα αυτά μας φταίει ο Σόιμπλε; Πλάκα κάνετε; 6 μήνες να τον παίζουμε και με τον Γιάνννη να παίζει με όλη την Ευρώπη και να τους έχει εξαγριώσει όλους,  πάλι καλά να λες που δεν μας έδιωξαν ακόμα και αν τους παραχωρούσαμε τον Παρθενώνα, την Σαντορίνη, την Μύκονο και την Κρήτη! 

Μας φταίει ο κακός ο Ντράγκι, αυτοί οι αιμοδιψείς δανειστές που μας κράτησαν για μια ακόμα φορά για να μην χρεοκοπήσουμε, όταν η θεωρία των παιγνίων του Γιανννη πήγε για water-τάβλι στον Αργοσαρωνικό. Ας έκλεινε τη στρόφιγγα του ο ΕΛΑ και μετά ας έκανε ο Λαφαζάνης με τον Λαπαβίτσα πέντε φορές μεγαλύτερη απόβαση στο Νομισματοκοπείο και αυτή της Νορμανδίας! Άχυρα και κατσαρίδες θα τρώγαμε!

Εμείς δεν φταίμε ποτέ. Όταν τόσες χώρες μπήκαν σε πρόγραμμα και με ομαδικό πνεύμα για το κοινό καλό, το εγκαταλείπουν δια της επιτυχίας και μόνο εμείς σταθήκαμε απέναντι σε κάθε καλή μεταρρύθμιση που πήγε να γίνει. Όλοι θέλουμε να βρεθεί πολιτικός που να τα αλλάξει όλα, αρκεί να μην πειράξει τη φάρα μας, τον κλάδο μας και το ταλιμπάν συνδικαλισταριό μας

Εσύ που αυτή τη στιγμή υποστηρίζεις τον Σύριζα,  σε αυτούς τους 6 μήνες τι έχεις δει; Κάποιο κυβερνητικό έργο; Μια κεντρική στρατηγική; Ένα πλάνο; Ένα όραμα; 

Σκέψου κάτι: Τα τελευταία χρόνια, τα άθλια μνημονιακά,  πότε μπήκαν στη ζωή μας λέξεις και φράσεις όπως: Grexit ( όχι ως πιθανότητα αλλά ως αληθινή προοπτική ), 5ετές timeout της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μεταφορά περιουσίας του ελληνικού κράτους στο Λουξεμβούργο, capital controls, κλειστές τράπεζες, εσωτερική στάση πληρωμών και αθέτηση πληρωμών στο εξωτερικό και βέβαια νέο τριετές μνημόνιο; Πότε; Σωστά. Με πρώτη φορά Αριστερά! 

Από την άλλη βέβαια μην αγχώνεσαι. Πόσα μακαρόνια θα φας πια, που αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως ο σύντροφος βροντόσαυρος Φίλης; 

 Πήγες ως πρόβατο και ψήφισες όχι στα 8,5 δις μέτρα του Γιούνκερ. Μπράβο. Τώρα με τα 13, πως είσαι; Σπίτι όλοι καλά; Τα παιδιά μαθαίνουν μπάλα στις Ακαδημίες του Καρούλια;

 Σου είπε η Αυτή Εξοχότατη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί άλλη ΠΝΠ όπως έκανε το φασιστικό κράτος του Σαμαρά και τσίμπησες. Τότε γίνονταν μια μέρα πριν η συζήτηση και την επόμενη η ψηφοφορία. Τώρα που αυτά γίνονται την ίδια μέρα, μια χαρά. Ο ήλιος θα ανατείλει στις 07.52!!! η ΕλπΗδα ήρθε και οι αγορές χόρεψαν τσάμικο με τους ζουρνάδες και τα νταούλια του Αλέξη. Μέχρι και η αιώνια μάταια ελπίδα της φυλής μας, το ξανθό γένος μας πούλησε. ‘Έταζε παραμύθια περί 10 δις δολαρίων και τελικά δεν πήρε ούτε ένα ευρώ και απέμεινε χωρίς καν έναν σύμμαχο! 

Κανονικά ο Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει να τιμήσει με τον χρυσό σταυρό και τον Ολάντ και τον Ρέντσι για τη βοήθεια τους. Με την υποσημείωση πως απεδείχθησαν καλύτεροι αυτοί από τους πολιτικούς μας! 

Ποια ήταν αυτή η φοβερή διαπραγμάτευση για 6 μήνες; Πότε η αλαζονεία, πότε η έπαρση, πότε η επαιτεία, πότε ο εκβιασμός. Ποιος σε ποιον; Το Γιουνανιστάν έναντι 18 κρατών! Χάρη μας έκαναν που μας κράτησαν!  Ζητάμε λεφτά από την Ευρώπη για να διορίζουμε στο δημόσιο; Και γκρινιάζουμε γιατί δεν μας τα δίνουν όπως τα θέλουμε; Γιατί, μας τα χρώσταγαν; 

Κατά τα άλλα, προδότες, γερμανοτσολιάδες, στα τέσσερα και λοιπά νταηλίδικα με εμπρηστική ρητορική που μας οδηγούν στο χειρότερο μνημόνιο. Γιατί στο χειρότερο μνημόνιο; Όχι γιατί φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι αλλά αντί για αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις η πρώτη φορά αριστερά, θέλει φόρους και πάλι φόρους και ξανά μανά φόρους! Δεν άκουσα μια φορά τον Τσίπρα να πει έστω ένα τυπικό ευχαριστώ στην αντιπολίτευση που του βάζει πλάτη! Ενώ όταν ήταν αυτός, δεν ψήφισε ούτε ένα άρθρο για δείγμα και απειλούσε τους πάντες! 

Πρώτη φορά Αριστερά ήθελες. Όταν μερικοί «γραφικοί» σε προειδοποιούσαν για το τι θα συμβεί, έλεγες για την «εκστρατεία του φόβου». Επιβεβαιώθηκαν 100%. Ότι είπαν και ο Σαμαράς και ο Άδωνις επαληθεύτηκε μέχρι κεραίας.  Άραξε τώρα λοιπόν και απόλαυσε τον βιασμό σου. Ότι ψηφίστηκε, δεν είναι το 3ο μνημόνιο αλλά τα προαπαιτούμενα για να κλείσει το δεύτερο, μην ξεχνιόμαστε ε; Το βαρέλι δεν έχει πάτο και το μαχαίρι μπαίνει στο κόκκαλο, τόσο πολύ που στο τέλος πεθαίνει ο ασθενής. Εσύ και εγώ δηλαδή. 

NOTES

Αν δηλαδή μας κάνουν πραξικόπημα οι Ευρωπαίοι, οι δικοί μας που πετάνε στα μούτρα τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού και ψηφίζουν ΟΧΙ, τι κάνουν; Η λέξη είναι πολύ βαριά και ρίχνει στάχτη στα μάτια. Δεν ήξερες ότι τελειώνει το πρόγραμμα στις 20 Ιουνίου; Και τι έκανες; Το άφησες να λήξει και μετά κλαψούρισες ότι σε εκβίασαν; Δηλαδή αν κάποιος έχει συμβόλαιο με μια εταιρεία ή με μια ομάδα, όταν τελειώνει, θα πρέπει αν βγαίνει στα κανάλια και να φωνάζει ότι δεν τον πληρώνουν; Πας καλά; 

Πάντως έχει μείνει μια απορία με τη δήλωση  Καμμένου και την εσωτερική ασφάλεια που εγγυώνται οι ένοπλες δυνάμεις…  Εκτός και αν την κατατάξω στην κατηγορία «Κούγκι». Δηλαδή, λέω και καμία επαναστατική μαλακία για να περνά η ώρα.. 

Πραξικόπημα δεν είναι όταν κλείνεις τις τράπεζες ως έσχατο διαπραγματευτικό όπλο;
Πραξικόπημα δεν είναι τα capital controls που συντρίβεις την αγορά;
Πραξικόπημα δεν είναι να εκφοβίζεις την ιδιωτική τηλεόραση και ανοίγεις την ΕΡΤ;
Πραξικόπημα δεν είναι να διχάζεις τον κόσμο με το δημοψήφισμα και να τον κοροϊδεύεις αμέσως μετά καθώς φέρθηκες λες και κέρδισε το ΝΑΙ;

Ας μη μιλάμε για εκλογές. Οι εκλογές είναι τεράστιο οικονομικό κόστος, δεν παράγουν χρήμα και να σου πω και κάτι; Βαρέθηκα εκλογές πια. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε κατά μέσο όρο 2 το χρόνο. Εντάξει. Φτάνει. Άσε που μόλις ακούσουν αυτή τη λέξη από την Ευρώπη, θα κλείσουν τη στρόφιγγα και αντίο ζωή. [ ΣΣ την κανονική ζωή όχι την ψυχασθενή Ζωή ] 

Αλέξη Τσίπρα δύο δρόμους έχει για εσένα η ζωή: 

Ή θα γίνεις ο μεγάλος ηγέτης που θα κάνει την Ελλάδα σοβαρό κράτος ή η πρώτη φορά αριστερά θα είναι και η τελευταία και θα έχεις κακό τέλος. Ο κόσμος σε στηρίζει, εσύ έχεις και το μαχαίρι και το πεπόνι και είσαι απολύτως υπεύθυνος για το τι θα τα κάνεις…

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ;;




Είθισται όταν ο άνθρωπος περνά δύσκολα να στρέφεται επικριτικά στον κύκλο του. 

Μια απώλεια, ο θάνατος, μια βαριά ασθένεια, ένα ατύχημα, ένας χωρισμός και μια οικονομική καταστροφή. 

Μετά από λίγο βλέπεις μανιφέστα – διαγγέλματα στα κοινωνικά δίκτυα για την άτιμη κενωνία, τους άπονους, ψυχρούς και άκαρδους ανθρώπους που γύρισαν την πλάτη. 

Εκείνη την ώρα δεν λες τίποτα γιατί σέβεσαι τον πόνο αλλά για αυτό το blog έχει και  ψυχοθεραπευτικό χαρακτήρα, ώστε να τα πω από εδώ γενικά και αόριστα. 

Εσύ λοιπόν καλέ μου άνθρωπε που έχεις παράπονα από γνωστούς και φίλους, όταν ήσουν καλά, αλήθεια, τι έκανες για να κρατήσεις τους ανθρώπους σου ζεστούς; 

Μήπως όταν ήσουν καλά, είχες απομονωθεί στον Πύργο του Εγωισμού σου;

Μήπως όταν σου ζητήθηκε ένα ποτήρι νερό ήθελες αίτηση, αριθμό πρωτοκόλλου και πολύ χρόνο για να το σκεφτείς καλά; 

Μήπως όταν σου ζητήθηκε μια βοήθεια το πρώτο που σκέφτηκες και τελικά έκανες ήταν το «έλα μωρέ που να μπλέκω τώρα;» 

Μήπως στη δυστυχία του άλλου σκέφτηκες και έκανες το «Ας μην ενοχλήσω τώρα. Mάλλον θα θέλει χρόνο για να συνέλθει. Μπορεί να μην έχει κέφια για πολλά πολλά. Θα αφήσω λίγο διάστημα να περάσει και αν είναι θα τον πάρω αργότερα ένα τηλέφωνο».

Μήπως ήσουν από αυτούς που έθετε αποστάσεις με τους γύρω του για να περιχαρακώσει όσο καλύτερα μπορούσε την «ευτυχία» του και μόλις έφαγες το έμπλαστρο κατάλαβες ότι απέμεινες μόνος σου; 

Μήπως «δεν είχες ποτέ όρεξη» να ακούς και τον πόνο του άλλου και ήθελες μόνο να περνάς καλά; 

Μήπως οι κοινωνικές σου επαφές ήταν καθαρά και μόνο επιφανειακές οπότε στη δυσκολία που αντιμετώπισες είχες αντίστοιχα επιφανειακή και χλιαρή αντιμετώπιση; 

Προσέφερες; Ελέησες; Αγάπησες; Βοήθησες; 

Αν φτάνεις σε σημείο να μην έχεις ούτε έναν, μα ούτε έναν άνθρωπο ( εξαιρούνται οι γονείς ) τότε η ευθύνη είναι όλη δική σου. Μην κατηγορείς τους άλλους και στήνεις δικαστήρια με τον εαυτό σου.  

Συνήθως σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, τέσσερεις είναι οι κατηγορίες των ανθρώπων που αντιμετωπίζουμε:

Αυτοί που μας γράφουν κανονικά

Αυτοί που μας παρηγορούν επιφανειακά με 3-4 τηλεφωνήματα άντε και έναν καφέ. Το κίνητρο τους είναι περισσότερο η περιέργεια παρά εσύ και το δράμα σου. 

Αυτοί που εκεί που δεν το περιμένουμε μας συμπεριφέρονται σαν αδέρφια

Αυτοί που πραγματικά μας συμπαραστέκονται και μας απαλύνουν τον πόνο. 

Ο Νόμος της Ζωής λέει πως ότι κάνεις, το παίρνεις πίσω. 

Καλό κάνεις, καλό θα πάρεις. Κακό κάνεις, κακό θα πάρεις. Το μόνο άγνωστο είναι το πότε και το πώς θα το πάρεις. Η ζωή είναι ευθέως ανταποδοτική. Αναλόγως λοιπόν το τι βίο διάγεις, η αναλογία των τεσσάρων ανωτέρω κατηγοριών προσαρμόζεται. 

Σου προτείνω, μετά το δικαστήριο που σου φταίνε πάντα οι άλλοι κάνε και εσύ μια γενναία αυτοκριτική όταν νοιώθεις πως δεν υπάρχει άνθρωπος. 

Τι έκανες, τι θα μπορούσες να κάνεις, τι περιθώρια έδωσες, πόσο ζέστανες τους άλλους και αν τους άφησες να νοιώσουν κοντά σου… 

Να θυμάσαι: Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσεις σημαντικές δυσκολίες στη ζωή σου. Εκεί θα δρέψεις ότι ακριβώς έσπειρες. Θα πάρεις ότι ακριβώς έδωσες…