Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014



Ένα από τα αγαπημένα θέματα της ελληνικής κοινωνίας είναι οι εκλογές. Θέλουμε συνεχώς και μονίμως να βρισκόμαστε στο σχετικό πανηγύρι με τις προβλέψεις, τις τηλεμαχίες, τις υποσχέσεις στα πολιτικά γραφεία, τις συγκεντρώσεις, τοςυ βαρύγδουπους λόγους και τα συνθήματα, και φυσικά τα exit polls, τα σχόλια νικητών και ηττημένων που ποτέ δεν χάνουν, τις ηχηρές παραιτήσεις και τις παταγώδεις συντριβές των κομμάτων. 

Τα τελευταία χρόνια το θέμα μας είναι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ενώ θα έπρεπε να είναι η αναζήτηση αξίων προσώπων μπας και καταφέρουμε να αναστηθούμε ως έθνος. Αφού έχουμε πενία προσώπων, κάνουμε συνέχεια εκλογές. 

Λες και θα πρέπει να γίνονται συνέχεια εκλογές ώστε να διαπιστώσουμε αν θα μπουν στη Βουλή διάφορα κομματίδια, συντρίμμια του παρελθόντος που ψάχνουν και πάλι την καλή, το διασκεδαστικό εντευκτήριο  και το αναπαυτικό έδρανο του κοινοβουλίου. 

Ιδιαίτερα δε, αν σκεφτείς πόσα κομματάκια βλέπουμε να προκύπτουν, με πιάνουν ουρανομήκη χάχανα. 

Η Ελλάδα στα κάρβουνα του Ζουράρι ( πυρίκαυστος Ελλάς ),  το σοσιαλιστικό κόμμα του Τζουμάκα ( μα καλά που ήταν αυτός; ), το Νέο Κόμμα που έχει στην αρχική του σύνθεση κάτι δημοσίους υπαλλήλους, η Νέα Μέρα του Λοβέρδου και οι Χριστιανοδημοκράτες του Νικολόπουλου. Ο Τζήμερος που ελπίζω να μην κάνει το ίδιο λάθος και συμπράξει κουτοπόνηρα με τον Βαλλιανάτο και τον Μάνο, η Δραχμή των πέντε αστέρων του Κατσανέβα ( σιγά ρε Γκρίλο ), το κόμμα του Αλαβάνου, η κίνηση των 58 και γύρευε πόσους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς έχουμε να δούμε ακόμα. 

Από τη μια, οι ίδιοι και οι ίδιοι είτε ως υπάρχοντες πολιτικοί αστερίες είτε ως φαντάσματα του παρελθόντος που επανέρχονται από την ναφθαλίνη. Από την άλλη, οι καινούριοι μοιάζουν αντίγραφα των παλιών και οι υγιείς δυνάμεις του ελληνισμού απέχουν απογοητευτικά.. 

Να κάνουμε εθνικές εκλογές λοιπόν.
Πάλι; 

Τόσες φορές δεν εκφράστηκε ο κυρίαρχος, σοφός και υπέροχος ελληνικός λαός; 

Το πολίτευμα μας είναι έτσι δομημένο που για να γίνουν εκλογές πρέπει να πέσει η κυβέρνηση από τη βουλή. Μη μου αρχίσεις τα συριζαίϊκα ότι θα τη ρίξει ο λαός γιατί από τις τόσες επαναστάσεις που έχει κηρύξει ο Αλέξης και ο κάθε πικραμένος στα κοινωνικά δίκτυα, ξεφτιλίστηκε η λέξη. 

Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν εθνικές εκλογές. Ο κόσμος θα ξεχαρμανιάσει με τις δημοτικές και τις «ευρωπαϊκές» και η ζωή θα συνεχιστεί οπότε δεν πιστεύω σε αυτή την αποπροσανατολιστική παραφιλολογία.

Γιατί δεν θα γίνουν εκλογές; 

Γιατί δεν τις θέλει κανείς! 

Αντώνης Σαμαράς: Αν υποτεθεί  ( και λαμβάνω υπόψη την καλή εκδοχή ) ότι κάνει μεταρρυθμίσεις, έργο, αναδιάρθρωση, οργάνωση και πάρκινγκ,  θα ήταν ηλίθιος να τις κάνει χωρίς να δρέψει τους καρπούς του έργου του. Ο Καραμανλής είδε τα δύσκολα και την έκανε αλλά βρισκόμαστε σε διαφορετικό σημείο.  Ο Σαμαράς που θεωρητικά κράτησε την Ελλάδα όρθια, θα τα παρατήσει την ώρα που – θεωρητικά πάντα – θα αρχίσει να φαίνεται φως στον ορίζοντα; 

Ευάγγελος Βενιζέλος: Λογικά δεν θα μπει στη Βουλή ή άντε να δεχθώ ότι θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο. Οπότε γιατί να τις κάνει; Για να γίνει ΚΚΕ; Περιμένει μπας και δρέψει καρπούς από την προσπάθεια και να ξεφουσκώσουν οι ελιές, οι 58 και πόσοι άλλοι. 

Φώτης Κουβέλης: Επίσης δεν θα μπει στη Βουλή όπως και ο Πάνος Καμμένος. Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις που τους θέλουν πάλι στο κοινοβούλιο γιατί τους είδαμε και τους καταλάβαμε.
Παλαιά λέγαμε για το πόσο κακός είναι ο δικομματισμός. 

Τώρα δηλαδή που έχουμε 6 κύρια κόμματα στη βουλή, τι καταλάβαμε; 

Μήπως εσύ που διαβάζεις τώρα, ότι και αν πιστεύεις, ότι και αν ψηφίζεις, είσαι ευχαριστημένος από τις κυβερνήσεις συνεργασίας; Τις είδαμε και αυτές. Ένα πχ ΠΑΣΟΚ που αμφιβάλλω αν θα ξεπεράσει το 4%, είναι αυτή τη στιγμή κόμμα εξουσίας. Σου αρέσει αυτό; 

Πιστεύω λοιπόν πως και οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ δεν έχουν καμία τύχη στις εκλογές. Άρα γιατί να τις θέλουν; 

Βάλε και έναν αστάθμητο παράγοντα στη σημερινή Βουλή: Υπάρχει ένα μόρφωμα αυτή τη στιγμή με τον τίτλο Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και είναι 13 τον αριθμό, από τον Τατσόπουλο ως τον Λοβέρδο, από τον Νικολόπουλο ως τον Βουδούρη. Δεν είναι κόμμα, είναι σχηματισμός ώστε να έχει «προνόμια» όπως περισσότερο κοινοβουλευτικό χρόνο και ομιλητές στις συζητήσεις και στα νομοσχέδια. 

Πιστεύεις λοιπόν ότι αυτοί οι 13 αν δεν μπουν σε ένα μαντρί, θα ξαναδούν την έδρα στη βουλή; Ούτε απέξω! 

Ούτε το ΚΚΕ τις θέλει. Με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή ανάγκη και την πιθανή προοπτική για εξουσία, θα μείνει καρφωμένο στο 4-5%.

Ο Συριζα έχει πολλά ανοικτά μέτωπα. Με τους Λαφαζάνηδες, με τις συνιστώσες, με τους ΠΑΣΟΚους, με τα αλλά λέω σήμερα και άλλα αύριο και για ποικιλία τα αλλάζω δύο και τρεις φορές μέσα στη μέρα,  δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να κυβερνήσουν τώρα. Το πολύ πολύ να πετάξουν την κλασική ατάκα περί καμμένης γης και η ζωή θα συνεχιστεί και βοήθεια μας. Οι Τούρκοι θα κάνουν ραμαζάνι στον Παρθενώνα. 

Το μόνο κόμμα που θέλει εθνικές εκλογές αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η Χρυσή Αυγή. Μπετόν τρίτο κόμμα και προς το παρόν δεν έχουμε τα φοβερά και τρομερά στοιχεία ( αλήθεια εκείνα τα 3.000 όπλα τα βρήκαν τελικά; ) ώστε να δικαιολογείται η φυλάκιση των πρωτοκλασάτων της στελεχών. Άλλο αν είναι συμπαθής ή αντιπαθής, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε πεισθεί ότι δικαιολογείται η κατά Ζαρούλια μπουζού και πολύ φοβάμαι μην γίνουν ήρωες…. 

Για άλλη μια φορά καλλιεργείται από τα μαζικά μέσα επιρροής, όλη αυτή η κουβέντα που απέχει μακράν από τις έννοιες και από τα πραγματικά προβλήματα  των Ελλήνων πολιτών. 

Πιστεύω ότι δεν γίνουν εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να γίνουν γιατί η οικονομική επιβάρυνση και η αδράνεια των επιμέρους παραγωγικών τομέων θα είναι καταστροφικές και γιατί θα υπάρξουν πολλοί που αν το 153 αρχίσει να τρεκλίζει, μια χείρα βοηθείας θα τη δώσουν….  

Όχι γιατί τους κόφτει τόσο η πατρίδα αλλά γιατί είναι και το συμφέρον τους…

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΙΚΑ part 74



Επιτέλους πλησίασα την γυναίκα που ήμουν ερωτευμένος τόσο καιρό κ ανακάλυψα ότι έχουμε τα ίδια γούστα. Τρελαινόμαστε και οι δυο για γυναίκες…


Έχει πλάκα να λες "Χαθήκαμε" όταν εννοείς «Σε είχα γραμμένο.... αλλά τώρα που έπεσα πάνω σου κάτι πρέπει να πω»


Να έρχεσαι τη σωστή στιγμή είναι timing. Nα φεύγεις τη σωστή στιγμή είναι αξιοπρέπεια


Δεν με πειράζει που είσαι γεματουλα. Αλήθεια. Αλλά εκείνο το κολάν και το εφαρμοστό μπλουζάκι, τι το θες το ρημάδι;


Όταν μια γυναίκα σε θέλει πραγματικά δεν είναι κουρασμένη, δεν έχει πονοκέφαλο, και δεν νυστάζει


Όταν είχες χρήμα δεν παντρευόσουν γιατί ήθελες να χαρείς τη ζωή. Τώρα πάλι δεν παντρεύεσαι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Πάντα δικαιολογίες


Για να απαλλαχθούμε από τους κακούς, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να τους βάλουμε να τσακώνονται μεταξύ τους….


Για να δεις πόσους πραγματικούς φίλους έχεις πρέπει να περάσεις μια μεγάλη χαρά, μια μεγάλη λύπη και να κόψεις τα κοινωνικά δίκτυα για 20 μέρες


Δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να κάνεις πρώτη εντύπωση αλλά να είσαι επιφυλακτικός με την πρώτη εντύπωση. Πόσες φορές έχω κάνει λάθος...


Στην εποχή των πολλών ηλεκτρονικών φίλων, της μπόλικης γραπτής διαπροσωπικής επαφής και της ελάχιστης πραγματικής συντροφιάς..


Τα κοινωνικά δίκτυα βολεύουν το σύστημα. Ο κόσμος εκτονώνεται και αποβλακώνεται εκεί. Για τους μεγαλύτερους υπάρχει η τηλεόραση.


Όποιος ξεκινά τη φράση του με "θα είμαι ειλικρινής μαζί σου" συνήθως λέει ψέματα


Αυτό που με τρομάζει στο facebook είναι πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων όλων των εποχών με τη δική μας συγκατάθεση


Είμαι σίγουρος πάντως πως αν είχα έστω ένα ελάττωμα θα το παραδεχόμουν.


Το "σε όποιον αρέσουμε" αν το καλοσκεφτείς είναι πληκτικά αφόρητος εγωισμός. Ο Άνθρωπος οφείλει να προσπαθεί να βελτιώνεται


Ψιτ, γκρινιάρα κοπελιά! Παρτο χαμπάρι! Ο άνδρας ήταν, είναι και θα είναι μαμακιας. Απλώς τη μαμά διαδέχεται η σύζυγος. Και μετά αράζει. Μουχλιάζει.


Όταν έχεις έλλειψη αυτογνωσίας, είναι πολύ εύκολο να δικαιολογήσεις ως ατυχία, μαλακομαγνητη, κακό μάτι, κακό ταϊμινγκ, τις λάθος επιλογές σου


Φουκαρά φίλε μου: Αν δεν απαντάει στο μήνυμα σου, είναι και αυτό μια απάντηση...


Αν αγαπάς κάποιον ….μην τον ζαλίζεις/γκρινιάζεις/πρήζεις/φορτίζεις/επιβαρύνεις!!!!


Τελικά, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, δεν γίνεται και το σύμπαν δεν ασχολείται ποτέ. Εσύ βέβαια μπορείς να πιστεύεις τις βλακείες του Κοελο.


Ξύπνα ηλίθιε! Όταν σου λέει "αχ τι γλυκός/καλός", δεν θα σε δει πότε ερωτικά


Η διαφορά μεταξύ του πατριώτη και του εθνικιστή, είναι πως ο πατριώτης αγαπάει την πατρίδα του χωρίς να επιθυμεί τη σφαγή των υπολοίπων.


Όταν πεις σε κάποιον: "θα σου πω κάτι αλλά να μην παρεξηγηθείς", κατά 180% θα παρεξηγηθεί.


Ελα ρε, χάθηκες!
Γιατί, με αναζήτησες και δεν με βρήκες;;


Χρησιμοποιώντας το σεξ για την αποφυγή της σχέσης.


Αγάπη μου πότε έχει τσαμπιονς λιγκ να βγω με τις φιλες μου;
Την Τρίτη
Και τι ώρα τελειώνει για να γυρίσω;
Τον Μάιο!


Νόμος της Ζωής: Όταν κερατώσει για σένα, ω ναι, θα κερατώσει και σένα..


Έμαθε το ελληναριο και σε κάθε θάνατο, γράφουν όλοι RIP. Σωστά. Η λέξη συλλυπητήρια είναι δύσκολη ορθογραφικά και παρωχημένη. ΡΙΠ στα μούτρα σας


Οι άνθρωποι που κερδίζουν την εκτίμηση μου είναι αυτοί που εφαρμόζουν κάτι πάρα μα πάρα πολύ απλό: Do what you say and say what you think.


Είμαστε και μεις οι σιξ πακ, πλούσιοι και πανέξυπνοι που θέλουμε μια γυναίκα για σοβαρή σχέση, σπίτι και οικογένεια.


Όταν προσκαλείς κάποιον και σου απαντά "θα προσπαθήσω", κατά 450% τελικά δεν έρχεται.


DNA μου έχεις;;
Όχι.
Θες;;


Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχει ούτε mr ούτε mrs perfect. Αν τα ελαττώματα είναι ανεκτά ( γιατί σίγουρα υπάρχουν ) καλή συνεχεία και καλή πορεία. Αλλιώς ας μην κουραζόμαστε αμφότεροι..


Είμαστε και εμείς που πάντα ψάχνουμε το καλύτερο και πότε δεν εκτιμάμε αυτά που έχουμε


Υπάρχουν λάθη και λάθη. Ότι να και συγχωρέσεις σε έναν πχ τζογαδόρο ή μπουζουκοβιο ή αλκοολικό, είναι τελείως μάταιο.

 
Η συγχώρεση σίγουρα δεν αλλάζει το παρελθόν, αλλάζει όμως το μέλλον


Αγνοώ πότε θα παντρευτώ. Ίσως το 2841. Σίγουρα όμως η μέλλουσα κυρία suspect, δεν θα έχει κοινωνικά δίκτυα. Χαλανε το μυαλό κ κυρίως την καρδιά


Με έλκουν οι γυναίκες που αποφεύγουν το δεύτερο ποτήρι αλκοόλ.


Αν εφαρμόζαμε τα ρητά που γράφουμε στα κοινωνικά δίκτυα, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος


Είμαστε και μεις που προτιμάμε τη σιγουριά της κλάψας και της μιζέριας απο την αβεβαιότητα μιας καινούριας περιπέτειας




Θέλω μια γκόμενα να με θέλει για αυτό που είμαι...
Τι είσαι;;
Παντρεμένος.



Μπαμπά, παντρεύομαι τον Ιούλιο.
Μπράβο αγόρι μου! Άντε με το καλό! Το παιδί δίπλα σου είναι ο κουμπάρος;
Το παιδί είναι ο Ιούλιος.



Το στομάχι μου είναι χάλια...
Ναι γιατί η υπόλοιπη είσαι καλύτερη;;


Εσείς που κάνετε πως δεν μας βλέπετε, καλά κάνετε, γιατί ούτε εμείς θέλουμε να σας χαιρετίσουμε.


Τα σουτιέν με ενίσχυση, είναι σαν σακουλάκια με πατατάκια. Μόλις τα ανοίξεις, το μισό λείπει.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ




Είχα πολύ καιρό να λάβω ένα mail αναγνώστη! Ο φίλος που μου γράφει ( και τον ευχαριστώ που μου έδωσε την άδεια να το δημοσιεύσω ) αγγίζει ένα θέμα πολύ σοβαρό στις μέρες μας… 

= = = = = = 

Φίλε ύποπτε.

Επειδή βλέπω ότι απαντάς σε αναγνώστες σου σε διάφορα προσωπικά θέματα είπα να σε ρωτήσω και εγώ κάτι. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω οπότε δεν τρέχει και μια. 

Είμαι 43 ετών. Δεν με λες και χάλια δεν με λες και μοντέλο. Για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχω ούτε σχέση, ούτε οικογένεια. Είμαι μόνος μου. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να γνωρίσω γυναίκες!  Μη σου φαίνεται παράδοξο, είναι η αλήθεια. 

Πρόσεξε με: 

Οι φίλοι μου είναι παντρεμένοι με παιδιά. Δεν πολυβγαίνω έξω και αν πάω κάπου θα είναι σε σπίτια φίλων. Άρα από τον κύκλο μου δεν μπορώ να κάνω γνωριμίες. Κανα δύο φίλες φίλων αλλά η μια ήταν χωρισμένη με δύο παιδιά. Δεν είχα πρόβλημα, αλλά αυτή είχε περισσότερα. Η άλλη δεν βλεπόταν και μίλαγε σαν νταλικέρης. Το να πάω μόνος μου σε ένα μπαρ και μιλήσω σε καμιά κοπελίτσα μάλλον θα τρομάξει. Έχω ένα φίλο, στην ηλικία μου, χωρισμένο και κάνουμε παρέα αλλά αυτός είναι ρεμάλι και  θα μου κάνει χαλάστρα. Μόνο για ποδόσφαιρο και στοίχημα μιλάει και δεν προσφέρεται για γκομενοκυνήγι. 

Κοίταξα στο facebook. Εκεί ή θα είναι γκομενάκια  που τα πετάνε όλα έξω και τα λιγουράκια τους ή καμένα. Μια φορά τσίμπησα και μίλαγα με ένα μωρό, μόνο που όταν με πήρε τηλέφωνο ήταν άντρας… Μια που την πάτησα Suspect, μια που δεν ξανασχολήθηκα. Τις χαζεύω αλλά δεν τολμάω.
Το ερώτημα λοιπόν είναι που θα γνωρίσω γυναίκα; 

Είμαι και σε μια ηλικία ( 43 είπαμε ) που οι μικρές μικρές δεν με πλησιάζουν. Οι μεγαλύτερες έχουν φορτωθεί ένα διαζύγιο με παιδί και δυσκολεύονται πιο πολύ οι ίδιες και οι γύρω γύρω από τα 30 είναι ήδη καβατζωμένες. Κατά καιρούς γνωρίζω αλλά έχω απελπιστεί. Νευρωτικές γυναίκες με διάφορα κολλήματα από την αγαμία ή κουκουρούκου που επίτηδες δεν θέλουν να δεσμευτούν. Το να πάω από δω και από κεί, εντάξει, το έκανα, αλλά δεν μου λέει και κάτι πια… 

Εγώ θέλω κάτι της προκοπής.
Έχεις καμιά ιδέα; 

= = = =
Και η απάντηση μου:
= = = = 

Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία. 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Στα 43 δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις αλλά σίγουρα οι επιλογές σου περιορίζονται όπως περιορίζονται και οι αντοχές σου, σωματικές και πνευματικές, αλλά και οι ανοχές σου. 

Αξιωματικά δεχόμαστε πως αν θέλεις να κάνεις μια γνωριμία της προκοπής όπως αναφέρεις, αυτό θα το κάνεις την ημέρα. Ούτε με πεσίματα στα μπαρ και να φαίνεσαι ξεπεσμένος λιγούρης, ούτε με καμένες μπαργούμεν, ούτε στα στριπτιζάδικα για τσακισμένα σπουργιτάκια. Το facebook μπορεί να σου προσφέρει πάμπολλα γυναικεία προφίλ αλλά στην ουσία είναι ένα περιτύλιγμα σαντιγύ που μόλις πάρεις την πρώτη κουταλιά, αποκαλύπτεται υπόνομος. Είτε γιατί πολλά πιπεράτα προφίλ είναι ψεύτικα, είτε γιατί γίνεται παρέλαση λιγουριών οπότε είσαι άλλος ένας θαυμαστής, είτε γιατί τρελαμένες και θολωμένες γκόμενες περνάνε άσκοπα την ώρα τους. 

Εύκολη επικοινωνία, μηδέν ουσία. 

Πιστεύω ότι έχεις τρία πεδία από όπου μπορείς να αντλήσεις γνωριμίες που να έχουν ενδιαφέρον και προοπτική. 

Α) Κοινωνικές εκδηλώσεις. Όπου σε καλούν φίλε μου, πήγαινε. Γάμοι, αρραβώνες, βαφτίσια, μνημόσυνα, εγκαίνια, events, happenings, τρέχα. Δεν υπάρχει βαριέμαι και που να τρέχω τώρα. Σήκω από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες και πολυθρόνες που λέει και ο Λιακόπουλος, ντύσου, πλύσου, ξυρίσου, φόρα αξιοπρεπή ρούχα και πήγαινε. Ειδικά στους γάμους, οι γυναίκες είναι πολύ περιποιημένες και όμορφες, αλλά και πολύ ευάλωτες. Τις πιάνει αυτή η ζήλια, το πότε θα γίνω μάνα, πότε θα γίνω και εγώ νυφούλα, η συγκίνηση της στιγμής, οπότε είναι πιο εύκολο να πιάσεις κουβέντες και να κάνεις γνωριμίες. Αρκεί να εστιάσεις σωστά και μην προσεγγίσεις καμία που να συνοδεύεται και φέρεις σε δύσκολη θέση το ζευγάρι! 

Αν πηγαίνεις λοιπόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις όλο και κάποια γνωριμία θα σου τύχει μέσω συστάσεων, χωρίς να γίνεις ο πέφτουλας του μπαρ. Αν και για να λέμε την αλήθεια, το πέσιμο στο μπαρ έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Άλλαξε η κοινωνική συνοχή και ο φόβος είναι πολύ μεγαλύτερος… 

Β) Χόμπι. Δεν μπορεί, κάπου θα είσαι καλός σε κάτι. Στη φωτογραφία, στο χορό, στη ζωγραφική, κάπου. Ή μπορείς να δοκιμάσεις κάτι καινούριο όπως πχ το θέατρο. Επίσης στην πόλη γίνονται διάφορα σεμινάρια. Κάτι θα σε ενδιαφέρει. Πήγαινε λοιπόν σε σχολές – συλλόγους – φορείς που έχουν ως αντικείμενο τα χόμπι σου, σε διάφορες διαλέξεις που να σε ενδιαφέρουν ή σε σεμινάρια. Το σίγουρο είναι ότι θα εξελιχθείς και θα αναπτύξεις μια δεξιότητα σου αλλά μπορεί να σου προκύψει και μια καλή γνωριμία! Θα έχεις όλο το χρόνο χωρίς να εκτεθείς, να γνωρίσεις κόσμο και να κάνεις μια κίνηση αν μια κοπέλα σου κάνει καλή εντύπωση.

Γ) Εθελοντική δράση. Προσφέροντας στους συνανθρώπους σου γνωρίζεις και γνωρίζεσαι. Υπάρχουν πλείστες όσες οργανώσεις, από την Εκκλησία μέχρι τους Atenistas που και δουλειά κάνουν και οι άνθρωποι μεταξύ τους αποκτούν –τουλάχιστον - φιλικούς δεσμούς. Αφού έχεις χρόνο, μην κάθεσαι, πήγαινε να βοηθήσεις τον πλησίον και κάτι θα πάρεις και εσύ από αυτό. Είτε θα κάνεις καινούριους φίλους και δεν θα σε πιάνει η κατάθλιψη της – φυσιολογικής σε ένα βαθμό – αποξένωσης από τον κύκλο σου και φυσικά θα γνωρίσεις και γυναίκες. 

Εν κατακλείδι φίλε μου αφού ο κύκλος σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει, βοήθησε μόνος σου τον εαυτό σου. Κλείσε την οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης και ΒΓΕΣ ΕΞΩ. 

Διεύρυνε τον κοινωνικό σου κύκλο, εμπλουτίσου, προσέφερε και πιστεύω ότι κάτι θα βρεις που να σε καλύπτει. 

Εξάλλου μην ξεχνάς ότι οι γυναίκες είναι περισσότερες από εμάς και επειδή πολλές από αυτές μπερδεύτηκαν με το life style που τις βομβάρδισαν τα μαζικά μέσα επιρροής και κατέληξαν να ξεμείνουν μόνες, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες στις ηλικίες 37-40. 

Να θυμάσαι φίλε: Όσο και να έχουν αλλάξει οι γυναίκες, πολύ δύσκολα θα σου την πέσουν αυτές. Μόνες υπάρχουν αρκετές εκεί έξω. Κάνε λοιπόν μια σοβαρή και συνειδητή προσπάθεια να τις βρεις και να τις προσεγγίσεις… 

Move φίλε. Moοοοοοve

Υγ. Παράλληλα όμως φρόντισε και εσύ να είσαι κατά το δυνατόν ελκυστικός. Γυμναστήριο, κούρεμα, ξύρισμα, ντύσιμο. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά όταν κάποιος απελπίζεται, δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο να αφεθεί…