Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΙΚΑ part 72



Άσε, στη δουλειά έχουμε γίνει Big Brother!
Τι; Σας έβαλαν κάμερες;
Όχι, αλλά κάθε βδομάδα έχουμε και μια αποχώρηση!



1,75 μελαχρινή
Με υπέροχες καμπύλες
Μορφωμένη
Έξυπνη
Με χιούμορ
Άριστη μαγείρισσα
Νοικοκυρά
Θέλει οικογένεια
Λατρεύει τα παιδιά
Οικονομικά ευκατάστατη
Πιστή στον άνδρα της
Σκληρά εργαζόμενη
.
.
.
.
.
.
.
.
Πέθανε



Η γκόμενα χθες δίπλα, που βλέπαμε το ματς, έβριζε, έπινε μπύρες και
φώναζε στον Μίτσελ να βάλει τον Ιμπαγάσα και να γυρίσει το σύστημα σε
4-4-2.

Οι Έλληνες είναι απαράδεκτοι οδηγοί. Αγοράζουν το δίπλωμα και όποιον πάρει ο χάρος. Είπε, και προσπέρασε από δεξιά για να περάσει το φανάρι με κόκκινο ίσως και με βαθύ πορτοκαλί...


Όταν κάποιος μου λέει "βαριέμαι" είναι ένας καλός λόγος να αισθανθώ απέχθεια. Πως αντέχεις να βαριέσαι; Τόσο άδειος είσαι;; Χόμπι δεν έχεις;


Όταν ξεκινάς μια πρόταση με το "Μην παρεξηγηθείς» κατά 138% ο άλλος παρεξηγείται.



Όταν έχει περίοδο μια γυναίκα, μη της μιλάς και όταν έχει νεύρα, μην της μιλάς! Γενικά μη μιλάς!  Αλλά βέβαια.... τέτοιο γουρούνι είσαι που δεν μιλάς!!!



Το θέμα με τις παγκόσμιες ημέρες είναι πως όλοι γράφουν και σχολιάζουν και από πράξεις μηδέν. Πολύς λόγος και πιο πολύ Αδράνεια….



Το μυαλό ερωτεύεται χειρότερα από την καρδιά.



Μαμά στο σχολείο με λένε gay και με χτυπάνε
Ποιοί σε χτυπάνε;
Οι γόβες



Φήμες λένε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα οργανώσουν σεμινάριο για τους υπαλλήλους τους με θέμα: "Ευγένεια, αυτός ο άγνωστος"



Δε ξέρω για σένα, εγώ πάντως σου έλειψα



10 χρονών και έχουν iPhone, ipad , laptop, facebook και ipod. Εγώ όταν ήμουν 10, ένιωθα Άρχοντας επειδή πήρα καινούριους μαρκαδόρους.




Οι άνθρωποι συνηθίζουν να ταλαιπωρούν τις ψυχές τους και των άλλων κάνοντας τα εύκολα δύσκολα. Ο κανόνας είναι πάρα πολύ απλός και χαρίζει μόνιμη ισορροπία: do what you say and say what you think.




Σου έκανα 147 αναπάντητες για να σου πω ότι σε ξεπέρασα και κοιτάζω μπροστά, αλλά μάλλον δεν τις είδες, οπότε σου στέλνω και αυτό το μήνυμα...



Ψιτ, κοπελιά,έχεις λίγο πρόσωπο στο μεικ απ !!



Μπαίνω στο φαρμακείο και ζητάω 50 προφυλακτικά, 2 κοπέλες πίσω μου αρχίζουν να χαχανίζουν, γυρνάω «κάντα 52»



Όποιος πίστευε στην καταστροφή του κόσμου στις 21/12, του πρότεινα να μου χαρίσει όσα χρήματα διαθέτει. Μια και δεν θα τα χρειάζονταν...



Η καλύτερη απάντηση στο "πάχυνες" είναι το "και εσύ, γέρασες.."



Ο άνθρωπος δεν θέλει μονάχα να ζει μα θέλει και να ξέρει γιατί ζει.


Έχω βαρεθεί να με θέλουν οι γυναίκες για το μυαλό μου. Μα καλά, τα λεφτά μου και το αρχαίο μου ελληνικό κορμί, καμία δεν το βλέπει;;



-Τι κάνεις;
-Με το ένα χέρι σου γράφω μήνυμα και με το άλλο σε σκέφτομαι...



Που είναι οι εποχές που βλέπαμε στο ίδιο απόγευμα, Μαγκαιβερ, thundercats και στο καπάκι doctor who…


Ας παραδεχτούμε κάτι: Το αξύριστο λουκ δεν είναι στιλ και άποψη αλλά βαρεμάρα για το ξύρισμα



Όταν η γυναίκα αποφασίζει να σε καταστρέψει, ούτε σε σπρώχνει, ούτε σε τραβαει. Σε έλκει…



Στην πόλη επικρατεί μια ανησυχητική ηρεμία. Να ανησυχήσω ή να ηρεμήσω;;



Τι ζώδιο είστε κυρία Σαπουτζάκη;
Παρθενώνας



Ηλίθιε, μην αυταπατάσαι. Μόνος σου είσαι. Εσύ και το πληκτρολόγιο σου.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ aixmi.gr




Παραμονή των Χριστουγέννων, της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, ( κράτησε τη σημειολογία σε παρακαλώ. Ούτε αυτό δεν σεβάστηκε ) στο αξιόλογο aixmi.gr φιλοξενείται ένα κατάπτυστο άρθρο της κυρίας Ελένης Βασιλοπούλου με τον τίτλο «Ρασοφόροι φιλάργυροι, παιδόφιλοι… Άγιοι πραγματικά…» και αισθάνθηκα την ανάγκη να καταγράψω ένα σχόλιο. 

Παραθέτω τη λάσπη, εεε… συγγνώμη, το άρθρο ήθελα να γράψω, και στο τέλος ακολουθεί το σχόλιο μου: 

http://www.aixmi.gr/index.php/rasoforoifilargyrpaidofagioi/ 

= = = 

Ιερείς σε ρόλο καλού Σαμαρείτη συντονίζουν το εξαιρετικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συντηρούν τη θεάρεστη δημόσια εικόνα της.

Σε μια περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης, η υποκρισία διαφεντεύει και οι πλέον αδιάφοροι προς την ουσία των πραγματικών αναγκών του κόσμου, είναι αυτοί οι ρασοφόροι που παραβαίνουν κάθε εντολή και ασελγούν κυριολεκτικά, ψυχικά και σωματικά σε όσους ανήκουν στις αδύναμες κοινωνικές μάζες.

Πράξη πρώτη, πράξη οργής.

Την ίδια στιγμή που ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, διαμηνύει στην Πολιτεία και στους αρμόδιους υπουργούς ότι πρέπει να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης του ΕΔΑΔ, σχετικά με την εφαρμογή του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, χαρακτηρίζοντας το «κακούργημα» και «παρά φύσιν ασέλγεια», κάποιοι άλλοι ιερείς ασελγούν δια της Μητροπολιτικής ανοχής ή αδιαφορίας ή άγνοιας (κατά περιπτώσεων) και ικανοποιούν τις σεξουαλικές τους διαστροφές σε παραπλανημένους πιστούς και σε ακόλουθους της ανωμαλίας. 

Ιερατικά σκάνδαλα μεταξύ δόκιμων μοναχών και πνευματικών πατέρων έχουν δει πολλές φορές το φως της δημοσιότητας, αυτά που συγκλονίζουν στο άκουσμα και μόνο, είναι τα περιστατικά παιδοφιλίας που αγγίζουν αρκετούς διεστραμμένους ιερείς της Ορθοδόξου εκκλησίας.

«Πότε θα σε συναντήσω, να μου αλλάξει η ζωή;» ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την προσωπική του ιστοσελίδα Αρχιμανδρίτης και είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία, που έλεγε ότι εκδίδεται μέσω του διαδικτύου.

Ένας άλλος Αρχιμανδρίτης, κρυβόταν πίσω από το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που διακινούσε μέσω διαδικτύου.

Σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές κληρικούς, παιδεραστές και βιαστές ανηλίκων τέκνων και όχι τεκνών κατά τις δικές τους λάγνες επιθυμίες, σιγοβράζουν στο καζάνι της αμαρτίας μέχρι να ξεχειλίσει και η Εκκλησία να ανακαλύψει τι γίνεται κάτω από τον χιτώνα της.

Πράξη δεύτερη, πράξη για κλάματα.

Η Εκκλησία στέκεται δίπλα στο ποίμνιό της και, ουσιαστικά, νοιάζεται για την εστία του.
Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από εξαθλιωμένες καταστάσεις, οικογένειες βρίσκονται στο δρόμο χωρίς στέγη, αλλά παρόλα αυτά η εκκλησία είναι δίπλα τους, προσφέροντάς τους συσσίτιο. Για τα εκατοντάδες άδεια ιδιόκτητα διαμερίσματα της Εκκλησίας; Ούτε λόγος.

«Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω».

Ελεημοσύνη και αγάπη, αλλά το «μεγάλο παγκάρι» ουδείς το αγγίζει. Η Εκκλησία διαχειρίζεται τα οικονομικά της άψογα, με επιχειρηματικότητα και σκληρούς διακανονισμούς υπερασπίζεται την περιουσία της. 

Δυνάστες φιλάργυροι, ελέγχουν τα κτίρια που ενοικιάζουν επιχειρηματίες για πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Πρόκειται για κληρικούς, οι οποίοι φορούν το προσωπείο των θρησκευτικών λειτουργών και με άψογο διπλωματικό τρόπο ως αδίστακτοι διαπραγματευτές, ασκούν πιέσεις για να αποσπάσουν το συμφωνημένο υπέρογκο ποσό.

Επιχειρηματίας που δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στα 20.000 ευρώ, μηνιαίο ενοίκιο, ζήτησε από τον Μητροπολίτη να επιδείξει λίγη ανοχή λόγω οικονομικής κρίσης και ο συμπονετικός Πατέρας, απάντησε: «Αν δεν μπορείς παιδί μου, άστο να το ενοικιάσει κάποιος άλλος χριστιανός».

Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπογραφεί συμφωνητικά, μνημόνιο μεταξύ επιχειρηματιών και με την ευλογία του Δεσπότη. Μήπως αδίκως τους λοιδορώ και λάβω ως χριστουγεννιάτικο δώρο, αφορισμό, να μη λιώνουν μήτε τα υποδήματα μου; 

Πόσες πράξεις ακόμα να σας περιγράψω; Το θέατρο του παραλόγου σε μια σκηνή με φόντο τον εσταυρωμένο. Πράξεις γεμάτες ίντριγκα. Διότι και μεταξύ ιερέων επικρατεί το «οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος»

Τέλος, οφείλω ως «καλή χριστιανή» να αναφερθώ στους λιγοστούς πιστούς θρησκευτικούς λειτουργούς, σε εκείνους τους ιερείς που χωρίς δόλο, χωρίς επικριτικό ύφος, με αγάπη και ταπεινότητα βρίσκονται πραγματικά δίπλα στο ποίμνιο τους και να τους πω, ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

 = = = = 

Όταν ήμουν νεότερος, άρα και άπειρος άρα και αφελής, πίστευα ότι πολλοί άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις, πραγματικά άδολα κίνητρα αλλά τι κρίμα, οι κακοί ιερείς τους παίρνουν στο λαιμό τους.
Επειδή η ζωή με πέταξε σε πολλές ετερόκλητες ακρογιαλιές, διαπίστωσα ότι τελικά αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία και το καλύτερο άλλοθι. 

Συνήθως αυτοί που δεν γουστάρουν την Ορθοδοξία για τους δικούς τους σεβαστούς φυσικά λόγους είναι πονηροί, ύπουλοι και δειλοί. 

Η κυρία Ελένη Βασιλοπούλου είναι και τα τρία. 

Πονηρή γιατί μπορείς να δεις την αρχική και την τελική πρόταση. Για να μην κατηγορηθεί για φανατισμό και μεροληψία η πρώτη και η τελευταία φράση είναι γούτσου γούτσου και οοοοοοοοοοοολο το υπόλοιπο άρθρο, ένας οχετός. 

Δειλή γιατί δεν λέει την πραγματική της θέση. Να την καταργήσουμε την Ορθοδοξία; Πείτε το καλή μου κυρία, ξεκάθαρα και ειλικρινά, γιατί αφήνετε το άρθρο σας μισό; Για να μην κατηγορηθείτε; Ή ευκόλως εννοείται μια και το 98% του άρθρου σας είναι εναντίον; 

Ύπουλη γιατί αν πραγματικά θέλετε να γράψετε μια εικόνα των Ελλήνων ιερέων θα πρέπει ισομερώς να αναφέρετε τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου στην Κιβωτό του Κόσμου. Τον Πατέρα Γερβάσιο που έχει αποφυλακίσει χιλιάδες ανθρώπους. Τον Αναστάσιο Αλβανίας, έναν πραγματικά ενάρετο και φωτεινό άνθρωπο. Όχι απλώς να πετάμε ένα «και λιγοστοί πιστοί θρησκευτικοί λειτουργοί». Τόση πια αποστροφή σας προκαλεί η λέξη «ιερέας»; Σας βοήθησα με τρία ονόματα, αντίστοιχα με τα δικά σας παραδείγματα και  με μια τίμια δημοσιογραφική έρευνα θα βρείτε και πολλούς άλλους που τα μαζικά μέσα επιρροής δεν προβάλλουν. Πεδίον δόξης λαμπρόν για να ξεχωρίσετε από το συρμό. 

Αν εσείς κυρία Βασιλοπούλου χρειαστείτε να κάνετε μια εγχείριση μήπως θα χτυπήσετε την πρώτη πόρτα που θα δείτε μπροστά σας που θα έχει κρεμασμένη την πινακίδα «γιατρός-χειρουργός»; 

Αν εσείς κυρία Βασιλοπούλου χρειαστείτε νομική υποστήριξη για μια υπόθεση σας θα προσλάβετε τον πρώτο τυχόντα που θα σας συστηθεί ως δικηγόρος; 

Όπως και εσείς έχετε επιλεγεί στα μέσα που εργάζεστε, με βάση τα προσόντα σας ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά καλύτερα από πολλούς άλλους. Εκτός και αν τα κριτήρια για τη δική σας επιλογή δεν είναι αξιοκρατικά οπότε σας καταλαβαίνω απολύτως. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, μας οδηγεί στην ισοπέδωση και τον εκμηδενισμό και όλων των υπολοίπων. 

Το ίδιο ακριβώς είναι και ο ιερέας – παπάς – ρασοφόρος, πείτε τον όπως θέλετε. Είναι ευθύνη του ποιμνίου να επιλέξει τον καλύτερο δυνατό ιερέα.  Ο Θεός – αν τον πιστεύετε – μας έδωσε κρίση. Σκέψη. Να ψάξουμε για τον καλύτερο δυνατό. 

Υπάρχουν πάρα πολλοί ενάρετοι άνθρωποι αλλά δεν πουλάνε βλέπεις. Πόσες φορές έχει βγει ο Αλβανίας στην τηλεόραση φέτος, σε ολόκληρο το 2013; Δύο; Και αν. Ο ανάξιος ιερέας πόσες φορές θα προβληθεί ημερησίως; Πέντε φορές. Τουλάχιστον. 

Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις. «έλα μωρέ τώρα με τους παπαδες ναούμ, κλέφτες, παιδεραστές…»

Οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει και  ήταν σφόδρα εναντίον της Ορθοδοξίας, όταν άρχιζα να τους ξηλώνω αυτή την εύκολη καραμέλα, διαπίστωνα ( και είναι όλοι copy paste ) ότι απλώς δεν ασπάζονταν την πίστη μας και έψαχναν για τον «αντικειμενικό και «αδιαμφισβήτητο» λόγο. 

Άλλος θυμάμαι ήταν 12 θεϊστής, άλλος μέλος της μασονικής στοάς, άλλοι είχαν αντικαταστήσει τον πραγματικό Θεό με τους δικούς τους: Τον εγωισμό, τον εαυτό τους, το χρήμα, τη ματαιοδοξία τους, μια ποδοσφαιρική ομάδα, την εξουσία, τον τζόγο και τον πλούτο. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άθεο. Αθρησκο ναι. Άθεος δεν υπάρχει. Όλοι έχουν Θεό αλλά του δίνουν το όνομα που τους βολεύει. 

Η Ορθοδοξία όμως δεν βολεύει. Όταν σου λέει να αλλάξεις τον εαυτό σου και να νικήσεις τα πάθη σου και τα ελαττώματα σου και να αγαπάς τον πλησίον ως εαυτόν, πώς να την αποδεχθείς; 

Έχουμε βγάλει τόσα υπέροχα συνθήματα άλλωστε: «Σε όποιον αρέσουμε» λέει το χιλιοτραγουδισμένο άσμα. «Αυτός είμαι και δεν αλλάζω» λέει ο καθένας από μας. Υπάρχει πιο εγωιστική στάση από αυτό; 

Οι ρήσεις αυτές δεν πρέπει να ανήκουν στον άνθρωπο αλλά σε ένα σκύλο. Σε μια γάτα. Σε μια καρέκλα. Ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να «άνω θρώσκει» και να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος και να ωφελεί τον εαυτό του και όσους επηρεάζει. Ξέρω, ψιλά γράμματα. 

Οπότε ποιος είναι ο εύκολος στόχος; 

Να βρίσεις μια θρησκεία που σου λέει, ο έχω δύο να δίνει το ένα; Η θρησκεία που σου λέει αγάπα τον πλησίον ως σεαυτόν; Όχι βέβαια! 

Οι παπάδες! 

Θάνατος! 

Αυτός που για τους δικούς του λόγους [ ΣΣ και δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό: «Όστις θέλει» είπε Αυτός που γεννιέται σήμερα ] δεν γουστάρει την Ορθοδοξία, τα χώνει αναφανδόν και συλλήβδην στους ρασοφόρους. Διαχρονικά. 

Θα μου πεις, «μα καλά δεν υπάρχουν κακοί;» Φυσικά. Απλώς αυτό χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να καλύψει την αλήθεια και τα πραγματικά κίνητρα του καθενός.

Όσο για το άλλο το εύκολο παραμύθι ότι η Εκκλησία έχει φοβερή και τρομερή περιουσία και τη διαχειρίζεται ως στυγνός επιχειρηματίας,  μήπως μπορείτε να φανταστείτε την κοινωνική συνοχή αν η Εκκλησία δεν έκανε φιλανθρωπικό έργο; 

Ειδικά στις μέρες μας, έχετε πραγματικά έστω την παραμικρή ιδέα για το πόσο βοηθάει η Εκκλησία και οι οργανώσεις της ( Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων – Ονήσιμος – Αποστολή ) τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες;  Ίχνος σεβασμού για τους αγωνιστές που  προσπαθούν να κρατήσουν και να βοηθήσουν οικογένειες στις τόσο δύσκολες μέρες που περνάμε δεν διαθέτετε; 

Το κοινωνικό έργο είναι δουλειά του κράτους. Όχι της Εκκλησίας.  Στο κράτος  πληρώνουμε φόρους. Στην Εκκλησία άμα θέλουμε πάμε και αν θέλουμε βάζουμε 10 cents να ανάψουμε ένα κερί.  Μη μου αντιτείνετε σας παρακαλώ για τα μυστήρια αφενός γιατί αυτά είναι μια φορά στη ζωή μας ενώ στο κράτος δίνουμε φόρους καθημερινά και γιατί γνωρίζω πολλούς ιερείς που δεν παίρνουν ούτε ευρώ για το μυστήριο του γάμου, του ευχελαίου κλπ.

 Τι; Δεν τους ξέρετε; Βρείτε τους! Τι αντικειμενική δημοσιογράφος είστε άλλωστε… 

Η Εκκλησία είναι πνευματικός οργανισμός και η φιλανθρωπία είναι πάρεργο.  Την κάνει γιατί είναι στοιχείο της αλλά δεν είναι ο σκοπός της. Αλλά ας μη σας πάω σε αυτά τα θεολογικά. Είναι δύσκολα. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που εξέδωσε η Αγροτική τράπεζα το 1988, στο σύνολο της αγροτικής γης της Ελλάδος ανήκουν: 

ΔΗΜΟΣΙΟ 43.598.000 στρέμματα
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 15.553.200 στρέμματα
ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1.282.300 στρέμματα
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ 1.098.400 στρέμματα 

Από αυτά τα 1.282.300 στρέμματα ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, τα 367.000 είναι δασικές εκτάσεις, τα 745.400 βοσκότοποι και μόνο τα 169.900 γεωργική καλλιεργήσιμη γη. 

Πιστεύω να έχετε τη σχετική ευφυία να καταλαβαίνετε την εμφανή διαφορά και το που θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και το ποιος πρέπει να αξιοποιήσει και τι. 

Εν κατακλείδι μην ξεχνάτε κυρία Βασιλοπούλου που θέλετε την παραμονή των Χριστουγέννων να κερδίσετε μια Ρεπούσεια δημοσιότητα με τον υπόνομο που πληκτρολογήσατε, ότι τα Χριστιανικά κράτη είναι αυτά που εξασφαλίζουν την ελευθερία λόγου για να γράφετε ελεύθερα τις απόψεις σας. 

Ακόμα και τη γλώσσα που γράφετε, αν δεν υπήρχε η Ορθόδοξη Εκκλησία να την κρατήσει ζωντανή είτε με τη διάσωση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από το Βυζάντιο, είτε με τις δράσεις ηρώων όπως του ΠατροΚοσμά, είτε με το αρχείο του Αγίου Όρους, αυτή τη στιγμή θα σας έλεγαν Φατμαγκιούλ ή Φατμέ αν σας αρέσει περισσότερο. 

Σκεφτείτε να γράφατε ένα τέτοιο άρθρο σε ένα μουσουλμανικό κράτος ή στην Κορέα ή στην Κίνα. Τις συνέπειες τις αφήνω στη φαντασία σας… 


Η Ορθοδοξία είναι μια ζωντανή αλήθεια 2.000 ετών και δεν έχει ανάγκη καμία κυρία Βασιλοπούλου και κανέναν Suspect. Ο Ήλιος δεν χάνει από την αξία του επειδή δεν καταδέχεται να τον δει η νυχτερίδα. Εμείς έχουμε την ανάγκη να είμαστε Ορθόδοξοι… 

NON VELAT UMBRA DIEM

Υγ. Αντί τετριμμένων ευχών…

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ





Θέλω να γίνω αριστερός.

Να γδέρνω, να μαδάω.

Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς,

αυτό που … πολεμάω!



 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Να παίρνω χορηγίες,

επιδοτήσεις, αρπαχτές,

κονδύλια, αργομισθίες.


 

Θέλω να γίνω αριστερός

και στη δεξιά μου τσέπη,

να βάζω όσα ο λαός

σε μια ζωή δεν βλέπει.


 
Θέλω να γίνω αριστερός,

χρυσά να ‘χω κουτάλια

κι όταν μαζί μου διαφωνούν

να σπάω και κεφάλια.


 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Να έχω ασυλία.

Θολές παρόλες να πετώ,

να γράφω και βιβλία.


 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Ένα με τους παρίες,

κοστούμι Αρμάνι να φορώ,

δίπλα τους στις πορείες.


 
Θέλω να γίνω αριστερός,

ξερόλας τελοσπάντων,

κήνσωρ, Ιεροεξεταστής

και τιμητής των πάντων.


 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Μονά-ζυγά δικά μου.

Ο πιο στυγνός δικτάτορας

να ωχριά μπροστά μου.


 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Να μένω στην Εκάλη.

Φασίστες, ρατσιστόμουτρα

να είναι όλοι οι άλλοι.


 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Να εισβάλω στη Βουλή.

Να καταλάβω … έδρανο,

να κοιμηθώ πολύ.


 
Θέλω να γίνω αριστερός,

την ανεργία να σκίσω.

Δούλους πολλούς, εισαγωγής,

τον τόπο να γεμίσω.


 
Θέλω να γίνω αριστερός,

να σπάσω τα ταμπού.

Κόκα, παρτούζα κι αστακοί

να γίνουν του συρμού.


 
Θέλω να γίνω αριστερός

για να υμνώ τη φύση.

Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές,

να καλλιεργώ χασίσι.


 
Θέλω να γίνω αριστερός

και να πουλώ κουλτούρα.

Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά,

ξεράσματα και ούρα.


 
Θέλω να γίνω αριστερός,

να βγάζω και φιρμάνια.

Να κάθονται όλοι προσοχή

στη γκέι περηφάνια.


 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Να βρίζω τον Χριστό.

Αλλοδαποί αλλόθρησκοι

να μ’ έχουν για αρχηγό.


 
Θέλω να γίνω αριστερός,

τις εκκλησιές να κλείσω,

μπούργκες να βλέπω ολόγυρα,

πολλά τζαμιά να χτίσω.


 
Θέλω να γίνω αριστερός

και πολυπολιτισμικός.

Τις παραδόσεις τού Έλληνα

να θάψω δια παντός.


 
Θέλω να γίνω αριστερός.

Να είμαι χιπ και τρέντι.

Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί

να μ’ έχουν για αφέντη.


= = = =
Αγνώστου αρχικού συγγραφέως,  μου το έστειλαν με mail και θεωρώ ότι εύστοχα λέει μερικές αλήθειες. Τόσα χρόνια οι τέχνες και οι καλλιτέχνες ήταν μονόπατα από τη μια πλευρά. Τελικά μπορεί να δημιουργήσει και η άλλη.