Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ


Πριν από αρκετό καιρό, καθώς έκανα ζάπινγκ, έπεσα πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης που είχε θέμα τον Νοστράδαμο και τις προφητείες του. Το είδα γιατί οφείλω να ομολογήσω πως δεν γνωρίζω επι του θέματος για τον συγκεκριμένο προφήτη. Είπα λοιπόν πως είναι ευκαιρία μπας και μάθω τίποτα παραπάνω. Όταν τελείωσε μετά από 40 λεπτά συνειδητοποίησα πως ηταν το χειρότερο ντοκιμαντέρ που παρακολούθησα στη ζωη μου. 

Από τη μια εμφανίζονταν μερικοί τύποι αγνώστων στοιχείων πέραν κάτι τίτλων «μελετητής του Νοστράδαμου», «νόθος ξάδερφος από κουμπάρα του Νοστράδαμου», «διευθυντης της βιβλιοθήκης του γκριζενμπίχλερ-ρούφεν μπύρεν», οι οποιοι μιλούσαν λες και πρόκειτο για τον Χριστό. Ο Νοστράδαμος ηταν τεράστιος ελεγε ο ενας. ο Νοστράδαμος ηταν γίγαντας ελεγε ο άλλος. Ο Νοστράδαμος ηταν η ομορφιά του ποδοσφαίρου, η επιτομή της γνώσης, ο αρχοντας του σύμπαντος. 

Όταν αρχισα να αναρωτιέμαι γιατί ολα αυτά, τότε ηρθε και η απόδειξη. Επι 20 λεπτά έλεγαν οτι ο Νοστράδαμος είχε προφητέψει την προσγείωση των αεροπλάνων στους δυο πύργους στη Νεα Υορκη. Κοιτάξτε εδώ, κοιτάξτε ελεγε μια γκόμενα με τρεμάμενη φωνή και έδειξε μια ζωγραφιά του  που από ένα πυργάκι σαν τα πιόνια  στο σκάκι είχε ζωγραφίσει μια φωτιά. Και γω αν ζωγραφίσω τη βουλή φλεγόμενη, παει να πει ότι θα εχω προβλέψει μια πιθανή ρουκέτα της σέχτας επαναστατών και τρομοκρατών; 

Μετά έδειχναν αποσπάσματα από ένα ποίημα που υποτίθεται πως ενίσχυαν τις προφητικές ικανότητες του ανδρός. Τόσο κατανοήτο όσο και οι στίχοι του Γιάννη Αγγελάκα. Πάντως κάτι έλεγε ότι ένα σιδερένιο πουλί θα χτυπήσει τη δύση. Και ξανά μανά ο κύκλος των χαμένων προφητών. Οι ίδιοι ομιλητές να λένε πόσο καταπληκτικός ηταν ο Νοστράδαμος και πόσες προφητείες επαληθεύτηκαν μόνο που δεν έλεγαν τις προφητείες! Κόλλησαν στους δίδυμους πύργους και να ξαναδείχνουν το πυργάκι με τις φλόγες και τον στίχο με το σιδερένιο πουλί.

Στη χώρα μας υπάρχει ενας –σχετικά- σύγχρονος προφήτης που λέγεται Κοσμάς ο Αιτωλός. Χάθηκε ο κόσμος να γίνει μια εμπεριστατωμένη και σοβαρή ερευνα (από τη δική μας διάολε, την κρατική τηλεόραση ) για τις δικές του προφητείες και πρέπει να μας δείξουν αν ο Νοστράδαμος με το φλεγόμενο πυργάκι ήξερε πως θα στουκάρουν τα αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους;

Πάντως ωραίο αυτό το κόλπο. Γράφεις ακατάληπτα, πετάς κάτι εξυπνάδες τύπου θα κουνηθεί σαν βάρκα η γη εκει που εχει πολλα νησιά και μετά βγαίνεις και λες «ορίστε, είχα προβλέψει έναν μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία» που ούτως ή άλλως θα γίνει.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ


Εστω ότι εχεις καλή σχέση με το αφεντικό – προϊστάμενο – διευθυντή σου. Δεν επεκτείνομαι σε αγγλικούς τίτλους γιατί θέλω μια σελίδα! Σου λέει πως η απόδοσή σου εκτος από τις προβλεπόμενες από τη μισθοδοσία παροχές, θα έχει και κάποιες επιπλέον. Προσπάθησε να τις διασφαλίσεις γραπτώς. Αν σου προβάλλει δικαιολογίες τύπου «μα δεν με εμπιστεύεσαι;» μπορείς να αντιτείνεις το «σαφώς και σε εμπιστεύομαι γιατί συνεργαζόμαστε αλλά θα είναι για μένα ένα επιπλέον κίνητρο να ξέρω τι εχω λαμβάνειν εστω και ως πιθανότητα. Τα λόγια ξεχνιούνται. Το γραπτό θα το εχω μπροστά μου και θα πιέζω τον εαυτό μου για καλύτερη απόδοση».

Στη δουλειά όταν υπάρχει διαφορά ιεραρχίας, δεν υπάρχουν φιλίες και ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι αφενός ανέκδοτο για τον ιδιωτικό τομέα και απαρχή πολιτικής καριέρας για τον δημόσιο. Το μόνο που μπορείς να πετύχεις είναι μια καλή συννενόηση. Οπου μεσολαβούν χρήματα, επιχειρηματικό κέρδος, εταιρική κρίση, εφόσον είσαι υπάλληλος πολύ απλά δεν υπάρχεις. Η επιθεώρηση εργασίας ευτυχώς σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζει τον εργαζόμενο αλλά θέλει ότι και η δικαιοσύνη. Στοιχεία.

Ετσι την πάτησε και ένας φίλος μου κάποτε.
Εξαιρετική σχέση με τον εργοδότη, να μιλάνε από αθλητικά μέχρι τις γυναικείες τους συναναστροφές και οι διαβεβαιώσεις ότι «θα τα πάρεις τα μπόνους» εκπληρώθηκαν τόσο όσο και το πρώτο ταξίδι του Τιτανικού στη Νέα Υόρκη.  Θυμάμαι πόσες φορές είχε κάνει ο ταλαίπωρος τη διαδρομή ελπίδα απελπισία όπως και τη διαδρομή σπίτι περίπτερο.

Ναι, ξέρω ότι εχεις λαμβάνειν, θα τα πάρεις. Κάνε υπομονή, περνάμε δύσκολες μέρες. Σου εγγυώμαι προσωπικά παρά την καθυστέρηση ότι δεν θα τα χάσεις. Εχεις δίκιο, περίμενουμε ένα δάνειο να μπει ώστε να βγάλουμε μερικές υποχρεώσεις και μεταξύ αυτών είσαι εσυ. Ελα Λάκη που δεν θα σου δώσουμε τα λεφτά! Είναι δυνατόν σε σένα που στήριξες σε δύσκολες στιγμές την εταιρεία; Περιμένουμε μια πληρωμή από έναν μεγάλο πελάτη και θα εξοφληθείς αμέσως. Εχεις τον λόγο μου πως σε 15 μέρες θα σου τα δώσουμε. Ξέρεις Λάκη, οι κακοί συνέταιροι είναι αυτοί που εχουν αφήσει εκκρεμότητες αλλά μην ανησυχείς, θα πληρωθείς. Είμαστε σε μια διαδικασία αποπληρωμής ολων των οφειλών και μεταξύ αυτών και τα δικά σου. Κάνε μια καταμέτρηση να τη δωσω στο λογιστήριο. Λοιπόν, Λάκη τελείωσε, την άλλη εβδομάδα θα σου κάνουμε την κατάθεση. Οι κακοί συνέταιροι μας δημιουργούν πρόβλημα. Θέλεις να τους κάνεις μια μήνυση ώστε να ερθω μάρτυρας;  

Αν σε κούρασα τόση ωρα που διαβάζεις, για φαντάσου εγω που τα άκουγα και ποσώ δε μάλλον ο Λάκης που τα υπέστη, για ένα διάστημα 6 μηνών. Δεν είχε ουτε χαρτιά για να κινηθεί νομικά αλλά και επέμεινε στις ευγενικές του ενοχλήσεις. 6 ολόκληρους μήνες έφαγε υποσχέσεις όπως καταπίνει η φάλαινα τα ψάρια. Να δεχθώ την οποιαδήποτε δυσκολία αλλά 6 μήνες παραμύθι δεν τρώγεται ούτε με 4 κιλά σαντιγί.

Μέχρι που παραιτήθηκε ο Λάκης και καταράστηκε αυτά τα χρήματα. Ο κόπος του, η δουλειά του, η προσπάθεια του.

Είναι από τις στιγμές που ονειρεύεσαι να εχεις μπαμπά τον Ψωμιάδη ( τον Μάκη και όχι τον Παναγιώτη ), τον Κόκκαλη, τον Νικόλα Πατέρα και να δούλευεις από χόμπι.. Να πήγαινες με καμια δεκαριά μπράβους και όχι να τον σκότωνες, δεν αντέχεται ούτε ως σκέψη, αλλά να έσπαγες πλάκα. Πως ο ψεύτης και ο απατεώνας παει με μαγκιά και εξυπνάδα να φαει τα λεφτά ενός υπάλληλου, μπορεί να γίνει βατραχάκι που παρακαλάει να μην τον αγγίξεις..

Είναι από τις στιγμές που αισθάνεσαι αδύναμος ως κοινός θνητός και δεν εχεις κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Το μάθημα που πήρα από την ιστορία του φίλου μου του Λάκη  ηταν πως αν δεν υπάρχει γραπτή διαβεβαίωση, μην υπολογίζεις σε καμία παροχή οσο και καλές σχέσεις να εχεις με τα αφεντικά σου.

Life is life and business is business….

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Τους βλέπω ολους μαζί σε φωτογραφία και μου έρχεται κατά νου η ρήση του βραζιλιάνου προσωπικού μου ποτοαναμείκτη, take the one, hit the other one.

Ντορα: Τη φοβάμαι. Τη θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ελλάδα. Από υπουργεία που πέρασε δεν τη θυμάμαι για κάτι καταπληκτικό. Ούτε στον δήμο της Αθήνας έκανε κάτι σπουδαίο. Στην Ευρυτανία δεσπόζει η βίλα της σε μια πλαγιά ενός βουνού και τη μονοεδρική στην αρχή την κέρδισε λογω του πένθους και μετά από τους διορισμούς. Πολιτικός που χτίζει μια εικόνα επι σειρά ετων αλλά από έργο, δεν θα έλεγα ότι ξεχώρισε. Ασε δε που όταν τη βλέπω μου θυμίζει τον μπαμπά της και με πιάνει ένα σύγκρυο…

Σαμαράς: Πως μπορώ να ξεχάσω την αθρόα προσέλευση των Αλβανών όταν ηταν  υπουργός; Μετά δημιούργησε την Πολιτική Ανοιξη για να τη διαλύσει ώστε να επιστρέψει στο μαντρί. Εξαφανισμένος επι σειρά ετων και μας προέκυψε σχεδόν αμόλυντος.

Αβραμόπουλος: Εκανε και αυτός το χόμπι του με το κόμμα ελευθέρων πολιτών που θριάμβευσε στις δημοσκοπήσεις και γύρισε σε αξιώματα και θώκους χωρίς να προσφέρει τίποτα. Εκτος από τα κάγκελα στην πανεπιστημίου και τους λόγους δοκίμια, που μιλάει πολύ και δεν λέει τίποτα εκτος από κλισέ και ευχές τον θυμάστε για κάτι άλλο;

Ψωμιάδης: Η πιο απολαυστική υποψηφιότητα. Ωρες ωρες εύχομαι ότι θα είχε μεγάλη πλάκα και θα ηταν πολύ ενδιαφέρον να γίνει αρχηγός.

Αν προτιμούσα κάποιον άλλον;
Τον Σουφλιά ή τον Χατζηδάκη.

Αλλά η απορία θα μου μείνει. 

Κόμμα με 2.300.000 Ελλήνες ψηφοφόρους  δεν βρήκαν δυο τρεις σοβαρούς ανθρώπους να βάλουν υποψηφιότητα;

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE


Ένα από τα εθνικά μας σπορ είναι και ο τετραγωνισμός του κύκλου. Αποφάσισε η κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την απάτη των stage και ξεσηκώθηκαν οι ηρωες να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται.

Ερώτηση:
Είναι εργασία τα stage ?
Όχι, είναι απανθρωπιά, με μισθούς της πλάκας, χωρίς ασφάλιση, αδειες κλπ

Ερώτηση:
Πήγε κανείς με το ζόρι;
Όχι, πήγε οικειοθελώς γιατί έπεσε ο αντάπτορας ο πολιτευτής, βουλευτής – βολευτής ότι μπες και μετά σε περνάμε από το παράθυρο στο δημόσιο. Αν δεν είμαστε εμεις στα πράγματα, ελα μωρε τώρα κάνε μια απεργία, ένα συλλαλητήριο, κάτι θα γίνει και για σένα. Ψήφισε με να σε κάνω μόνιμο.

Ετυχε να ξυπνήσω νωρίς το πρωι της Πέμπτης και να δω στην εκπομπή του Καμπουράκη και του Οικονομέα μερικούς τύπους να λένε επικολυρικά:
«θέλουμε να ζήσουμε, αφήστε μας να επιβιώσουμε, για μια θέση στον ηλιο» και κάτι τέτοια χαζοχαρούμενα.

Θέλεις να ζήσεις φίλε μου;

Να πάρεις τη χρυσή ευκαιρία, να ανοίξεις τις αγγελίες, να πάρεις τηλέφωνα, να στείλεις βιογραφικά, να πας σε συντεύξεις και να βρεις δουλειά! Δεν παθαίνεις τίποτα, θα ζήσεις!  

Μόνο με το stage και την πρόσληψη στο δημόσιο θα δεις φως;

Οι περισσότεροι Ελληνες, βλάκες είμαστε που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα; Επειδή εσυ έτρεξες πίσω από τον Βουλευτή να σε χώσει στο Δημόσιο με τις συνεχείς ανανεώσεις της σύμβασης ώστε κάπου, κάπως, κάποτε, κάποιος, θα καθαρίσει και για μας, για να γίνει αορίστου πρέπει να ασχολείται το σύμπαν μαζί σου;

Επιλογή σου ήταν να μπεις στο stage αντι να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην αγορά, δεν σε υποχρέωσε κανένας. Επιλογή σου ηταν να τρέχεις στα πολιτικά γραφεία αντι να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου, την ουσιαστική προϋπηρεσία σου και τα προσόντα σου.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι κατά τη γνώμη μου, είναι μια πλήρης καταγραφή των πραγματικών αναγκών του δημοσίου τομέα ή όπως το λέμε στα νεα ελληνικά job description. Εκει που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες να γίνει ενας διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και οι των stage ανάλογα με την υπηρεσία που θέλουν να πάνε και το χρόνο σύμβασης ( άλλο αυτός που είναι σε καθεστώς stage 24 μήνες και άλλο αυτος που είναι 4 μήνες ) να πριμοδοτηθούν με μόρια και να τελειώνουμε με το δημόσιο κλείνοντας μια για πάντα αυτή την stage-oπληγή.

Όπως ας πούμε ακούω διάφορα για νοσηλευτικό προσωπικό και πρέπει λέει να γίνουν προσλήψεις γιατί δεν εχουμε νοσηλεύτριες. Πριν γίνουν προσλήψεις, ας γίνει μια καταγραφή. Πόσες νοσηλεύτριες εχει κάθε νοσοκομείο, πόσες από αυτές είναι γραμματείς, φαρισαίοι, σαδδουκαίοι και πόσες ασκουν πραγματικά τα καθήκοντα τους. Γιατί άλλο είναι ένα νοσοκομείο να εχει 100 νοσηλεύτριες και να τις ψάχνεις με το αεροβόλο να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς όταν βολεύονται ως ιδιαιτέρες, γραμματείς και διοικητικό προσωπικό.

Δεν αντέχεται η υποκρισία των κομμάτων όταν προεκλογικά λέγανε για τη βαρβαρότητα των stage και τώρα που πάει να καταργηθεί, φωνάζουν.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ


Αισθάνθηκα περίεργα όταν πριν από λίγες μέρες κατέφθασε η επιταγή της Google στα χέρια μου. 4 χρόνια στο μπλόγκιν, πήρα 70 ευρώ. Για λόγους συμβολικούς θα πάνε στην ανανέωση του domain name, suspectblog.gr και λογικά θα τσοντάρω επιπλέον.  Εξάλλου δεν μπορείς να πεις ότι θα χτίσεις σπίτι με 70 ευρώ.  Είναι μια μικρή ηθική ικανοποίηση.

Δεν κάνω τον υπεράνω. Αν φτάσει το μπλογκ να μου δίνει ένα εισόδημα δεν είμαι ηλίθιος να το αρνηθώ. Δεν είναι το ζητούμενο καθώς προτίστως το μπλογκιν ικανοποιεί την ανάγκη αυτοέκφρασης μου αλλά και δεν είναι απορριπτέο.

Δούλεψε λέει πάνω στο χόμπι σου για να μην εργαστείς ποτέ. Καλά θα ηταν. Προς το παρόν, κρατάω το συναίσθημα και το χαμόγελο. Το μπλογκ μου, το παιδί μου στο οποιο έδωσα πάρα πολλές ωρες ενασχόλησης γύρισε και μου επέστρεψε 70 ευρώ. Τόσα μπόρεσε αλλά τα πρώτα χρήματα είναι πάντα πιο γλυκά..

Για αυτό λοιπόν αγαπητοί και αγαπημένοι, αν δεν βαριέστε και αν προαιρείσθε, από κάτω από τα κείμενα υπαρχουν  διαφημίσεις. Αν σας συγκινεί καμία, κάντε κλικ. Αφήστε το παράθυρο για λίγα δευτερόλεπτα ανοιχτό. Αν δεν βρείτε κάτι ενδιαφέρον, τουλάχιστον θα έχετε συνεισφέρει κατά 0,0 κάτι σεντς….

Που ξέρετε, σε 4 χρόνια μπορεί τα 70 να γίνουν 100…

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΔΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ. Η ΘΗΛΥΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.


Ρε Υποπτε, εχω ένα πρόβλημα με τις γυναίκες…

Παραξενεύτηκα γιατί ο φίλος είναι εμφανίσιμος, εχει χιούμορ, ξέρει να μιλάει και μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό που είπε.
Για λέγε, για λέγε…
Ρε συ πλησιάζω μια κοπέλα. Δείχνει να ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον μου. Κάπως το ξεκινάμε ή μόλις το ξεκινήσαμε και ωπ! Τη χάνω! Δεν μπορώ να καταλάβω, τι στο κέρατο τελικά τις γοητεύει;  
Από τη μια όταν παω να κολλήσω απομακρύνονται. Όταν δοκιμάζω αυτά που διαβάζουμε περι «φτύσε την για να κολλήσει αυτή» πάλι δεν πιάνει. Τι να κάνω σοφέ μου φίλε;

Αφου με ανέβασε ψυχολογικά με την τελευταία φράση πήρα το στιλ του μέγα ξερόλα και του κατακτητή των 5 ηπείρων και του είπα μέσα σε ένα σύννεφο από καπνό και αλκοόλ κάτι σαν τον Φίλιπ Μάρλοου ένα πράμα:

Ο πατέρας φταίει για όλα…

Στην αρχή γέλασε και δεν κατάλαβε.

Ελα ρε, κόψε τις βλακείες..

Ο πατέρας φταίει για όλα….

Ρε παπάρα σου λέω τον πόνο μου και με δουλεύεις;

 Εκει αποφάσισα να του εξηγήσω.

Όταν σενιόρ αρχίζεις το παιχνίδι και είσαι μεν σε καλό, πολύ καλό δρόμο αλλά πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω για να την κερδίσεις, άνοιξε μια φιλοσοφική κουβέντα περί της οικογενείας της και κυρίως με τη σχέση με τον πατέρα της.

Καλά τα κλισέ των περιοδικών αλλά κάθε άνθρωπος κουβαλάει τη δική του ιστορία. Επειδή όμως ζούμε σε κοινό περιβάλλον και η κοινωνία μας εχει κοινά χαρακτηριστικά μπορείς να καταλάβεις με αυτή την ερώτηση τι σου γίνεται.

Αν η σχέση με τον πατέρα της ήταν κουκουρούκου, δηλαδή, να ηταν απων, να ηταν απρόσιτος, δύστροπος, απόμακρος και να μην της έδωσε πολύ αγάπη τότε αύτη έλκεται από τα αλάνια, τους άπιστους στη σχέση, αυτούς που τη φτύνουν, αυτούς που αδιαφορούν, γιατί το πρότυπο της είναι ο πατέρας της. Αν βέβαια κολλήσει, μετά θα σου βγάλει το λάδι καθώς θα πρέπει να της δώσεις αγάπη και για σένα και για τον πατέρα της και για τους πρωην της που την έφτυναν.

Αν ο πατέρας της είχε πάρει τον πατρικό ρόλο στα σοβαρά και με υπευθυνότητα τότε χρειάζεται από την αρχή να δείξεις το ενδιαφέρον σου στην κοπέλα αυτή. Αν το παίξεις και καλά αδιάφορος θα σου δώσει και κόκκινη κάρτα και 4 πέναλτι.

Ετσι λοιπόν σενιόρ, μάλλον τις τακτικές σου τις εφήρμοσες σε λάθος άτομα…
Λες;
Λεω..
Μετά από λίγη ωρα σιωπής……
……Είσαι άρχοντας ρε! Τωρα μπορώ να εξηγήσω αρκετά… Αδερφέ μου!

Να σαι καλά, όμως να προσέξεις ΕΣΥ τι θα πεις για τη σχέση με τη μητέρα σου….
Σενιορ…


Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΠ COSCO ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ


Η καινούρια κυβέρνηση μπήκε θετικά στην κοινωνική μας πραγματικότητα. Είδαμε ένα πραγματικά ολιγομελές σχήμα με άχρηστα υπουργεία κομμένα, τον Παπανδρέου στην Ηλεία, στα παρατημένα στη μοίρα τους Ολυμπιακά ακίνητα που η προγούμενη κυβέρνηση είχε τόσο επιτυχημένο σχέδιο αξιοποίησής τους όπως και το πρώτο ταξίδι του Τιτανικού. Εγινε ενας τσαμπουκάς στα Εξάρχεια και αμέσως ο Χρυσοχοϊδης έδειξε πυγμή, καταργήθηκαν οι πάμπολλες και άχρηστες επιτροπές και βλέπουμε με μεγάλη χαρά τη διάθεση να κοπούν τα περιττά έξοδα με τα κρατικά αυτοκίνητα. Από την άλλη στη Νεα Δημοκρατία ακόμα ψάχνονται αν θα ψηφίσουν σαν δημοκρατικό κόμμα ή σαν μασονική στοά και οι Οικολόγοι όταν ο Παπανδρέου τους πρότεινε να μπουν στην κυβέρνηση έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αρνήθηκαν. Οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι. Αν γινόταν όμως μια διάσκεψη για τη Μακεδονική μειονότητα και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό των κατατρεγμένων λαων, πρώτοι θα ηταν.  Μέχρι και ο – τι κάνεις με αυτούς ρε φίλε – σοβαρός Αντώνης Καφετζόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη βιαστική απόρριψη της πρότασης Παπανδρέου.

Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία ηρθε με τους δήθεν αγωνιστές του ΟΛΠ.
Ας υποθέσουμε ότι ακυρώνεται η σύμβαση. Οι επιπτώσεις που θα έχουμε θα είναι ότι θα ακυρώσουμε κάθε πιθανότητα να ερθει ενας σοβαρός επενδυτής στη χώρα μας. Η συμφωνία με την COSCO δεν είναι μια παρτίδα μπιρίμπας στο καφενείο. Είναι νόμος του κράτους που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο. Επιπλέον δε, θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι για μια χούφτα συνδιακαλιστές και επαγγελματίες τεμπέληδες που δεν θέλουν να εργαστούν αλλά να κάθονται και να πληρώνονται  αλλά και να βγάζουν τα χαρτζιλίκια τους.

Η απραξία της αγοράς είναι πρωτοφανής. Τα εμπορεύματα μένουν να βγάζουν αράχνες στο λιμάνι και ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις νοιώθουν την τανάλια στο λαιμό.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα δούμε αν είναι υπερ των πολλών ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη: Οπότε ξεσηκώνεται το συνδικαλισταριό με τις ευλογίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, να περνάει το δίκιο της κλίκας και των μικρών αλλά καλά οργανωμένων συμφερόντων. Σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για το κράτος και την ιδιωτικοποίηση.

Καλά έκανε το ΕΒΕΑ και πήγε για ασφαλιστικά μέτρα. Μάλιστα ας μου επιτραπεί η φαντασίωση να προσθέσω και μερικά μέτρα ακόμα.

Α) ψάξιμο του πόθεν εσχες οσων διευθύνουν την απεργία. Είμαι σίγουρος πως τα υπάρχοντα τους είναι πολύ περισσότερα από το υψος της μισθοδοσίας τους

Β) κύρηξη παράνομης και καταχρηστικής της απεργίας άμεσα

Γ)  να πάνε στα σπίτια τους αυτοί που εκβιάζουν το κοινωνικό σύνολο και όταν σε χαλεπούς καιρούς γίνεται μια σοβαρή επένδυση από μια υπερδύναμη όπως η Κίνα που μπορεί να κάνει και άλλες επενδύσεις στο μέλλον.

Δ) έλεγχος των συνδικαλιστών, αν δουλεύουν, πότε δουλευουν και πόσο δουλεύουν.
Δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει απεργία για να μην μπει το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των κοντεϊνερς σε πραγματικό χρόνο. Σωστά κατάλαβες, η δικαιολογία ηταν να μη χάσουν τα παιδιά τη δουλειά τους αλλα η ουσία ηταν να υπάρχει λιγότερος έλεγχος…

Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA ενας από τους πρωτομάστορες της απεργίας είπε ότι δεν αφήνουν ούτε ιατρικά εφόδια να βγουν από λιμάνι.

Είναι πολύ κρίσιμη αυτή η διαμάχη γιατι αν νικήσουν οι λιμενργάτες μετά θα πάρουν θάρρος και οι υπόλοιποι οπότε θα μείνουμε και πάλι, για μια φορά ακόμα, στο ιδιο εργο θεατές….

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΑΙΔΗΨΟΣ THERMAE SYLLA


Το τριημερο που περασα στο συγκεκριμενο ξενοδοχειο θα μου μεινει χαραγμενο όχι για τον λογο που πηγα αλλα για τις μοναχικες βολτες στο κρυο και την ενδοσκοπηση που εκανα…

Δες τις καλυτερες φωτογραφιες από αυτές που εβγαλα εδώ:
Και όπως ειπαμε!

Αν σας αρεσει καποια, μπορειτε να την κλεψετε ελευθερα. Τα πνευματικα δικαιωματα
  δεν με ενδιαφερουν.  Απλως, απευθυνομενος στο φιλοτιμο σας, αν αποφασισετε καποια ή καποιες να τις διαδωσετε, μπορειτε να αναφερετε ότι την πηρατε από το www.suspectblog.gr
 
Οποτε λοιπον, βαλτε τις μουσικες που σας αρεσουν καθως θα τις χαζευετε και απολαυστε το σαν βιντεοκλιπ!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΛΗΨΗ DNA


( που ακούστηκε κάποια στιγμή να λαμβάνεται από τους εγκληματίες )

Μερικές διαχωριστικές είναι δύσκολες.

Μερικες διαχωριστικές γίνονται ακόμα πιο δύσκολες στο μυαλό μας. Το βιβλιο του Οργουελ, το 1984, επέφερε τον φόβο. «Μη γίνουμε ετσι, μην αλλάξει κατ αυτόν τον τρόπο η κοινωνία μας». 
Συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε για τον μεγάλο αδερφό.

Σημασία δεν εχει το «μη» αλλα το «αυτό γιατί»
Πλήττω με τις αρχες προσωπικών δεδομένων, με τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναρωτιέμαι ποια η χρησιμότητα τους πλην του να βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και να δρέπουν λογιών επιδοτήσεις.

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πλήθος εγκλημάτων θα είχε εξιχνιαστεί αν είχαμε δείγματα DNA. Από τους βιασμούς μέχρι τους φόνους. Δεν εχω κανένα πρόβλημα, δείγμα DNA να λαμβάνεται από τη γέννηση του κάθενος μας. Τι σημαίνει φακέλωμα και τι σημαίνει προσωπικό δεδομένο όταν μιλάμε για έγκλημα;

Η κοινωνία αλλάζει, το έγκλημα και το αδίκημα εκσυγχρονίζεται και αν βρίσκουμε νεους τρόπους αντιμετώπισής του, δεν μπορώ να σκεφτώ τα προσωπικά δεδομένα. Όταν πας να βιάσεις, τι μπορούμε να συζητήσουμε;

Το να συζητήσουμε πως αυτά θα αποθηκευθούν και πως θα γίνει η διαχείριση τους, το καταλαβαίνω. Δεν δέχομαι όμως το να κλείνουμε τα μάτια και να εφεύρουμε «αξιες» της πλάκας και μετά να φωνάζουμε για την ανίκανη αστυνομία.

Τέλος, μια και το βιβλίο το εχω διαβάσει, ο μεγάλος αδερφός έλεγε για τον επιρεασμό της κριτικής σκέψης των ανθρώπων. Αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει με τον γενετικό μας κώδικα ώστε να το φοβόμαστε τόσο πολύ.


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ



Συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό εχω δει τις επαναλήψεις του «Αλλαξέ το» με τον Σπύρο Σούλη. Αν και σχεδόν πολέμιος της τηλεόρασης, οφείλω να παραδεχθώ ότι αυτή την εκπομπή τη βλέπω ευχάριστα.
Τον Σούλη γενικά δεν τον ήξερα. Ούτε με τι εχει ασχοληθεί, ούτε που ηταν κρυμμένος.  Γράφει εξαιρετικά στην κάμερα. Η σκηνοθεσία, τα τρικ, η άποψη ( αν και ο Σούλης είναι πολύ του φούξια που ωρες ωρες με εκνευρίζει ) ολο το concept με τον σωστό ρυθμό δεν σε αφήνει να κοιμάσαι ούτε ξεχειλώνει την εκπομπή.

Χαιρέκακα μια φίλη μου παρατήρησε ότι το «Αλλαξε το» είναι αντιγραφή απο αντίστοιχη εκπομπή στο εξωτερικό. Δεν με νοιάζει. Σημασία δεν εχει αν αντιγράφεις αλλά τι αντιγράφεις. Παίρνουμε που παίρνουμε reality βλακείες ας πάρουμε και κάτι καλό!

Εκτος ότι βλέπεις καινούρια πράγματα, παίρνεις ιδέες, το γεγονός ότι μπαίνει συνήθως σε αχούρια και τα μεταμορφώνει, η εκπομπή αυτή ανάγεται σε …κοινωνικό λειτούργημα!

Εύχομαι να συνεχιστεί γιατι βλέπεις κάτι διαφορετικό και εκφράζω την ελπίδα το «Αλλαξε το» να χαρίζει το χαμόγελο σε φτωχούς ανθρώπους και όχι τη βίλα να την κάνει παλάτι.

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον αν στα σπίτια που φτιάχνει να πήγαινε ένα χρόνο αργότερα να δούμε ετσι ολη την πορεία. Πως ηταν, πως το έφτιαξε, πως το διατήρησαν!

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – Ο ΛΩΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ


Πέραν του ουφ επιτέλους, για να λέμε και την black truth η Λετονία δεν ήταν και ενας καταπληκτικός αντίπαλος. Συμπαθητική ομάδα με μεγάλα κενά στην άμυνα και ενας τερματοφύλακας τροχονόμος μας έκανε να βάλουμε πολλά γκολ και να χαρούμε.

Αν πρέπει να δω τον λόγο που κερδίσαμε είναι ο οίστρος του Γκέκα με την εκτελεστική του ικανότητα και η ποιότητα του Σαμαρά που βοήθησε πολύ στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Ο Ρεχάγκελ καλά έκανε με το να δώσει το χρίσμα στον Τζόρβα. Τρακαρισμένο το παιδί αλλά από τον Χαλκιά είναι καλύτερος. Για την επιλογή του Σεϊταρίδη τον καταλαβαίνω. Οσο κακός και να είναι λόγω ανετοιμότητας, την ποιότητα του δεν την εχει κανείς άλλος από τους Ελληνες παίκτες. Αυτό όμως που δεν κατάλαβα είναι η επιλογή του Τζιόλη. Το παιδί είχε κέφι αλλά δεν είχε το ρυθμό. Δεν ηταν καλός ούτε στην ανάπτυξη αλλά κυρίως ούτε στην  κάλυψη.

Αυτός που με εντυπωσίασε αρνητικά ήταν ο Κατσουράνης. Περπατούσε, περισσότερο μίλαγε παρά έπαιζε, πασούλες στα τρια μέτρα. Πάλι καλά που είχαμε τον έμπειρο Πατσατζόγλου που κάλυψε και εκείνον.

Ο Καραγκούνης αντικατοπτρίζει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ο καθρέπτης του. Αργος ρυθμός, ψυχή και κυρίως πολύ σκοπιμότητα στον αγώνα. Μετά το 79’ δεν είδαμε ποδόσφαιρο. Κράτα, καθυστέρηση, πέσε κάτω, ξανά μανά, γύρνα τη μπάλα, ηλεκτροπληξία στο άγγιγμα του αντιπάλου, ποιος θα χτυπήσει το φάουλ, ελα εσυ, αστο για τον άλλον, πίσω τη μπάλα στα στόπερ.  
Ετσι κάναμε και μετά το πρώτο γκολ. Κάτσαμε, ανέβηκαν, κέρδισαν απανωτά κόρνερ, έγινε το λάθος του πολύ σίγουρου Τόρο, ισοφάριση.
Ετσι κάηκε και ο Σαλπιγγίδης που δεν πήρε τη μπάλα στον χώρο ή στο ενας εναντίον ενός και ο Τοροσίδης ο οποιος δεν είχε ένα στήριγμα να κάνει overlap.
Για αυτό άλλωστε και ο Αμανατίδης που μπήκε μετά δεν έκανε τη διαφορά. Αφου γυρίζαμε τη μπάλα στον άξονα άσκοπα. Ο Τοροσίδης ως αριστερό μπακ είναι εξω από τα νερά του αλλά είναι πολύ χρήσιμος για να τον αγνοήσεις. Με τα πολλά χαφ της Λετονίας και την κίνηση χωρίς τη μπάλα,  οι κεντρικοί μας αμυντίκοι ήθελαν βοήθεια. Ο Τζιόλης δεν, ο Κατσουράνης τίποτα μέχρι να μπει ο Πατσα και να κλειδώσει τον χώρο εξω από τη μεγάλη περιοχή.


Αυτό νομίζω πως είναι και το κομβικό σημείο στο οποιο ως ελληνικό ποδόσφαιρο μένουμε πίσω. Η σκοπιμότητα και το αποτέλεσμα.  Μια νοοτροπία που ξεκινάει από τον οπαδό του ηλεκτρονικού πίνακα και όχι του ποδοσφαίρου, συνεχίζεται με τον δημοσιογράφο οπαδό και όχι τον γνώστη του αθλήματος και συνεχίζεται βέβαια με τον προπονητή που παίζει το κεφάλι του κάθε Κυριακή και τον παίκτη που σήμερα είναι ηρωας του 1821 και αύριο ο προδότης που άνοιξε την Κερκόπορτα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρεχάγκελ έχει αποφασίσει από την αρχή που ήρθε, να κάνει την ομάδα μας σοβαρή, μεγάλη και θέλει να παίρνει αποτελέσματα. Όμως ο παίκτης που βλέπει ότι εχει απέναντι του έναν αντίπαλο αδύναμο πρέπει να παίζει για το σκορ, το θέαμα, το παιχνίδι το ιδιο. Εμεις, εντάξει το βάλαμε, ας γυρίσουμε γύρω γύρω τη μπάλα.



Για μένα το ζητούμενο από την Εθνική μας είναι η αξιοπρέπεια και αν έρθει και το αποτέλεσμα, εχει καλώς. Και αυτό το πετυχαίνει. Αν θέλω να δω θέαμα θα δω την Μπάρτσα. Ενας καλός τρόπος για να είσαι μίζερος, και στη χώρα μας η μιζέρια είναι στο DNA μας, είναι να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη ώστε να μην εκτιμήσεις αυτά που εχεις και αυτά που καταφέρνεις. Στο κάτω κάτω της γραφής πόσες εθνικές ομάδες στον κόσμο παίζουν θεαματικά και εχουν εξαιρετικά αποτελέσματα;

Παντως, ετσι όπως είναι τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό, οι εθνικές μας ομάδες και του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, εκτος βέβαια ότι εχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και με συγκινούν απείρως περισσότερο από την ΑΕΚ, αλλά και είναι ανώτερες των πρωταθλημάτων τα οποια υποτίθεται πως εκπροσωπούν…


Υγ. Οι εξυπνάδες του Σωτηρακόπουλου περι ευνοϊκής διαιτησίας, με ενόχλησαν και λυπήθηκα γιατί εστω ενας δεν του θύμησε στο στούντιο του mega το χειρουργείο που περάσαμε με την Ελβετία. Βέβαια θα μου πεις, εδώ δεν κατάλαβαν τι πήγε να κάνει ο Σαμαράς και το συζητούσαν μια ωρα, οπότε τι περιμένεις …

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ


Δεν ξέρω αν είναι δικό μου το θέμα, δεν γνωρίζω αν εχει γίνει κάποια μελέτη επ’ αυτού. Όποτε μιλάω στο κινητό και παρκάρω, μετά δυσκολεύομαι να θυμηθώ που πάρκαρα! Ναι ξέρω. Όχι, δεν είναι σωστό, δεν πρέπει. Καλά εντάξει.

Πάντως, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.
Αναρωτιέμαι μήπως συμβαίνει μόνο σε μένα….

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο KEVIN YOST ΣΤΟ CANDY BAR


O Kevin Yost είναι από τους αγαπημένους μου DJs και παραγωγούς. Οι deep and jazzy επιδράσεις στο house σύμπαν που κινείται, δεν με άφηνουν ασυγκίνητο. Όταν έμαθα ότι θα μπορέσω να τον ακούσω ζωντάνα στο candy bar, δεν απώλεσα την ευκαιρία.  

Χθες λοιπόν, με έναν φίλο πήγαμε στο εν λόγω κλάμπι. Ευγενικά τα παιδιά στην πόρτα και ο χώρος με προδιέθεσε ευχάριστα. Ωραία διακόσμηση, φώτα, σωστή διαχείριση χώρου, με επίπεδα και άνετους καναπέδες. Από αισθητική οφείλω να πω πως το candy bar είναι εξαιρετικό.

Τα καλα νεα τελειώνουν εδώ.

Αναρωτιέμαι αν αυτό το μαγαζί εχει ιδιοκτήτη ή εστω έναν άνθρωπο που να ξέρει από μουσική. Να ξέρει όμως. Είναι κρίμα να εχουν επενδυθεί τόσα χρήματα στα φωτορυθμικά και ο ηχος να είναι καβουρντιστήρι. Στο αυτοκίνητό μου ακούω καλύτερα. Ένα γρουμπ γρουμπ και οποιος αντέξει. Αν ηταν σκυλάδικο παει στην ευχή ετσι και αλλιώς οι θαμώνες λαϊκοποπ πολιτιστικών κέντρων δεν εχουν ιδεα από το σπορ. Όμως όταν μιλάμε για dance και δει για house πρέπει να εχεις προσεγμένο ηχο. Ότι χρώμα πάει να βάλει ο DJ, το τρώει η μαρμάγκα.

Αν ηταν Παρασκευή ή Σάββατο παει στην ευχή θα το καταλάβαινα.
Ημέρα Τετάρτη, να φέρνεις έναν τόσο διάσημο στον χώρο του και τον βάζεις να παίξει στις 2 το πρωι; Εντάξει, συμπαθής ο Frankie που προηγήθηκε αλλά με αυτή την τακτική αποκλείεις οσους εργάζονται την επόμενη μέρα και απευθύνεσαι μόνο στους φοιτητές και στους αργόσχολους.

Επίσης, περιμετρικά του candy bar είχε οθόνες plasma που θα βοηθούσαν ώστε το οπτικό θέαμα να γινόταν καλύτερο. Σωστά κατάλαβες, για μια ωρα έδειχναν το  πρόγραμμα με τα προσεχή  παρτι και μετά βαρέθηκαν και έσβησαν. Μάλλον μόνες τους.

Ο Kevin  Yost αφου είδε ότι το μαγαζί δεν έσφυζε από κόσμο ( και κόσμο που να εχει σχέση με το άθλημα ) είχε πάρει τη φάτσα τύπου «Σας ευχαριστώ πολύ, πέρασα ένα υπέροχο βράδι μόνο που δεν ήταν το αποψινό»
Τον άκουσα για 4 κομμάτια που δεν θα υποστήριζα ότι με άφησαν άφωνο, το φαγε και ο γαϊδαρος, έπρεπε να φύγω.  

Τι κρίμα…


Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΓΡΑΦΟΥ



 «Υποπτε, ένα βιβλίο για σένα», είπε ο αδελφικός μου φίλος Στέλιος όταν μου το έδωσε. Κάναμε διακοπές στο Πήλιο, αγόρασε την espresso λογω των dvd και του περίσσευε το συγκεκριμένο βιβλίο που διανέμετο δωρεάν με την εφημερίδα.

Πλήρωσα μια από τις αρχες μου. Το βιβλίο, την ταινία και τη θεατρική παράσταση τα παρακολουθώ μέχρι τέλους. Μου εχει τύχει να θέλω να απομακρυνθώ αλλά μια απρόσμενη τροπή να κάνει τη διαφορά. Αντίθετα σε ένα τραγούδι ή σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα δεν υπομένω. Ιδιαίτερα, αν το αθλητικό θέαμα δεν αφορά την Εθνική Ελλάδος ή την ΑΕΚ και με κουράζει, σιγά μην το δω ολόκληρο.

Το 1999 ο συγγραφέας όπως λέει στο εισαγωγικό του σημείωμα, έγραψε το συγκεκριμένο πόνημα το οποιο όταν το τελείωσα κατάλαβα γιατί το παίρνεις από την espresso. Κακογραμμένο, με εκφραστικά σχήματα που λέμε αλλά δεν γράφουμε. Πολύ κοντά στην πορνογραφία και ικανοποιεί το κοινο του κους κους και των μεσημεριανάδικων. Στην προσπάθεια να γράψει ρεαλιστικά, βωμολοχεί και η λέξη «μωρή» συναντάται τουλάχιστον 150 φορές. Διέκρινα οργη στη γραφή του γιατί περιγράφει κάποιους χαρακτήρες σχεδόν φωτογραφικά [ ΣΣ. δεν κατάλαβα κάποιον γιατί δεν εχω τόσο μεγάλη γνώση αλλά οι ιδιοι θα αναγνώρισαν σίγουρα τους εαυτούς τους ] και φυσικά ο ιδιος αυτοπεριγράφεται ως ενας αμόλυντος ασυμβίβαστος. Μπλιαχ!

Βιβλίο που θεωρητικά αποτυπώνει τα κακώς κείμενα της ελληνικής showbiz που εμεις οι κοινοί θνητοί δεν γνωρίζουμε όπως οι στάρλετ που τα τρώνε από τους πλουσίους, εύποροι γέροι που υπόσχονται καριέρες σε οδαλίσκες κατόπιν ενδελεχούς οντισιον, αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια, σε μια πρόχειρη γραφή χωρίς αρχή μέση και τέλος που ικανοποιεί τη συγγραφική ματαιοδοξία του κ. Μπούνια.

Ευτυχώς που λόγω της φτηνιάρικης εκτύπωσης του βιβλίου σε μιαμισυ ωρα το διάβασα και όχι μόνο δεν αναζήτησα το δεύτερο μέρος αλλά το προσέφερα στον γείτονα που έψηνε καλαμπόκια για προσάναμμα.

Ως καύσιμη υλη, το βιβλίο ηταν εξαιρετικό…

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ


Μετά από μια σχετικά πολιτική και όχι τόσο πανηγυριτζίδικη προεκλογική περίοδο, πιστεύω πως ο καθένας πήρε αυτό που του άξιζε.

Αφου μάζεψα τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά εκλογικά διαφημιστικά φυλλάδια στην πολυκατοικία μου και τα πέταξα στα σκουπίδια, παρακολούθησα τα αποτελέσματα των εκλογών από το Mega. Μου αρέσει αυτός που αντιπαθούν πολλοί και ακούει στο όνομα Γιάννη Πρετεντέρης. Γιατί είναι αλαζόνας αλλά πλεον ευφυής των υπολοίπων, γιατί είναι είρων και δεικτικός αλλά καίριος στα σχόλια του. Ελεγαν στο mega λοιπόν για τον δικομματισμό.

Κακό είναι; Επιτυχημένο πολιτικό σύστημα δηλαδή για μια χώρα 10 εκατομμυρίων εκ των οποιων 6 ζουν στην Αττική είναι αυτό με 20 κόμματα στο κοινοβούλιο;
Ποιο άλλο κόμμα από τα χρόνια της ΔΗΑΝΑ και πέρα, κατάφερε να εμπνεύσει τον κόσμο και να πει κάτι καινούριο;
Η Αριστερά χρεωκόπησε. Ο Αβραμόπουλος μετά από μερικές εξαιρετικές δημοσκοπήσεις μας τελείωσε, ο Σαμαράς εξαφανίστηκε νύχτα και ο Τσοβόλας ηταν ενας συμπαθής κύριος που δεν είχε κάτι καινούριο να μας πει. Ο Παπαθεμελής, πότε στο ΠΑΣΟΚ, πότε στη Νεα Δημοκρατία, εντάξει, έντιμος μεν αλλά ισχνός δε.΄
Ο Μάνος; Ποιος; Τι φταίει αυτός ο κακός δικομματισμός όταν οι εναλλακτικές προτάσεις πάσχουν; Σε αυτές τις εκλογές υπήρχε χώρος να ενισχυθούν οι λοιπές δυνάμεις. Δεν τα κατάφεραν είτε γιατί δεν είχαν τίποτα να πουν, είτε γιατί πρέπει να λύσουν πρώτα τα δικά τους προβλήματα και μετά να λύσουν και τα δικά μας.

Χάρηκα που δεν μπήκαν στη Βουλή οι Οικολόγοι – Πράσινοι. Ευτυχώς που δεν απορρόφησαν μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας ώστε να εχουμε βουλευτές μερικούς τύπους που λένε πως υπάρχει μακεδονική μειονότητα, γλώσσα και περιουσίες  και η κακή Ελλάδα τους καταπιέζει

Ο Τσίπρας το έσωσε την τελευταία στιγμή ενώ θα έπρεπε να κάνει και αυτός ένα διάλειμμα. Αντε, στο επόμενο μπάχαλο ( έρχεται με τα ιδιωτικά ιδρύματα ) να ξαναβγει να περιθάλψει τις καταστροφές και στο επόμενο μεγάλο έργο οπως η διπλή ανάπλαση να διαμαρτυρηθεί για την διάσωση του φούξια μουσταρδί τετράποδου και τρικέρατου κολεόπτερου. Το ΚΚΕ με τον στείρο και κενό λόγο του, έφαγε μια γερή σφαλιάρα και αναρωτιέμαι το εξης:

Με τέτοιο Καραμανλή και δεξιά κυβέρνηση αν δεν μπόρεσε τώρα η αριστερά στην Ελλάδα να καρπωθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό, πότε θα το κάνει;
Εστω και αν φτάσαμε στο 2009 πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, την ιδεολογία τους, τη γλώσσα που μιλάνε γιατί αν ο Παπανδρέου κυβερνήσει με επιτυχία, τους βλέπω και οι δυο μαζί να φτάνουν στο 5% και αμα.

Ο Καρατζαφέρης πέτυχε αυτό ακριβώς που ήθελα. Λίγο παραπάνω, λίγο όμως, από αυτό που είχε το 2007,  για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα αλλά και ενισχυμένος για να φωνάζει για τα εθνικά θέματα. Αυτά τα χρόνια με τη ΝΔ κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ είχε λόγο ύπαρξης ως αντιπολίτευση. Τώρα με δυο αντιπολιτεύσεις της ιδιας πολυκατοικίας, είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα κρατήσει τους ψηφοφόρους του και αν δεν επαληθευθεί μια θεωρία  που λέει ότι η ΝΔ θα απορροφήσει το κόμμα του Καρατζαφέρη.

Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια συντριπτική νίκη εκπλήσσοντας τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν κέρδισε τόσο πολύ γιατί είχε ρεύμα ή ενθουσιασμό ή την προσδοκία που συνόδευε τον Καραμανλή το 2004. Είχε όμως τον πολιτικό λόγο σε συνδιασμό με την καταστροφική κυβέρνηση να εισπράξει ολη την απογοήτευση αυτό.

Οι καιροί για τη χώρα μας είναι δύσκολοι. Καλώς ή κακώς το ΠΑΣΟΚ έχει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να ανακάμψουμε ως εθνος. Αν ο Παπανδρέου αποδειχθει βατοπεδινός κουμπάρος  με τη χορηγία της siemens τότε θα έχουμε κοσμογονικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα καθώς οι ψήφοι από τη γενική απογοήτευση θα πάνε οπου να ναι. Ήδη το τρίτο κόμμα είναι η αποχή με  30% και αν η κυβέρνηση Παπανδρέου αποτύχει, μπορεί και να πάει πρώτο οπως στις ευρωεκλογές.  

Ο κόσμος ουσιαστικά έριξε δυο ψήφους. Έναν κατάμαυρο στον Καραμανλή αποδοκιμάζοντας τον  για τις πολιτικές, τις πρακτικές και τους ανθρώπους του. Έριξε και την ψήφο της υπευθυνότητας. Δεν θέλουμε αμφίβολα πειράματα με άδοξο  τέλος. Σε εποχές που χρειάζεται ανάστημα σε μια κοσμογονία εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων και μια σοβαρή πολιτική πρακτική. Οι ηδη υπάρχοντες πόροι να αξιοποιηθούν και να τεθούν σε μια ορθολογική και δίκαιη διαχείριση για να μην κοιτάμε μαγεμένοι το τσουνάμι αλλα να θωρακιζόμαστε για να το αντιμετώπισουμε. Η δεξιά παράταξη ( ΝΔ και ΛΑΟΣ) σημείωσε τα χειρότερα ποσοστά της από ποτέ και η εξοκλήρου απορρόφηση από το ΠΑΣΟΚ δείχνει πως ο κόσμος στην Ελλάδα παραμένει στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς χωρίς να πετάει την ψήφο του σε ΚΚΕ και Σύριζα και δίνει μια τελευταία ευκαιρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη στον Γιώργο δίνοντάς του μια και μοναδική ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός. Αν αποτύχει, τον ήπιε όπως τον ήπιαμε και ολοι μας. Ψηφίσαμε γιατί θέλουμε μια κυβέρνηση που να είναι σε θέση να κάνει δέκα σοβαρές κινήσεις. Ο Παπανδρέου παίρνει την εντολή με το μαχαίρι στα δόντια και είναι υποχρεωμένος από την ιστορική συγκυρία να φέρει την αποστολή σε πέρας. Για μένα το τι μπορώ να περιμένω θα φανεί αύριο με τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Αν πάμε σε άλλο ένα σχήμα 60 υπουργών και υφυπουργών, αντιο ζωή.


Είχε πλάκα που έλεγαν οι της ΝΔ ότι εμεις είπαμε αλήθειες και δεν ωραιοποιήσαμε κατάστασεις όπως το ΠΑΣΟΚ. Γιατί, το ΠΑΣΟΚ είπε πως η κατάσταση είναι υπέροχη; Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η διαχείριση της ΝΔ ηταν για τα μαυρα δράγκαλα και πως θα κυβέρνησει καλύτερα. Δεν είπε κανείς πως θα ανέβει ο Γιώργος στην εξουσία και θα βρέξει 500ευρα!


Μάγκας λέει και γενναίος ο Καραμανλής που παρατήθηκε.
Ε;
Μιλάς σοβαρά;
Χάνοντας με 10,5 μονάδες σε μια εκλογική αναμέτρηση που εσυ προκάλεσες στη μέση της θητείας σου, πως θα επέμενες να παραμείνεις αρχηγός; Αν εχεις ιχνος αξιοπρέπειας φεύγεις χωρίς καν να το συζητήσεις. Τώρα πια μπορείς να παίζεις play station απρόσκοπτα.
Ο χειρότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολίτευσης, συνέδεσε το όνομα του με τις δυο μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που μας βρήκαν [ φωτιές 2007 και 2009 ] και με το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών της πρώτης του κυβέρνησης να κατηγορείται για ατασθαλίες, τι ακριβώς έκανε ώστε να θεωρείται μεγάλος ηγέτης;
Επειδή έχασε και έφυγε;
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται να μην υπάρχει θητεία στους αρχηγούς των κομμάτων αλλά να είναι σαν τον Πατριάρχη. Ες αει.

Αν σκεφτείς πως πριν από 5 μόλις χρόνια ο Καραμανλής είχε την αποδοχή ολου του έθνους…. Καινούριος, με ωραία συνθήματα περι νεας διακυβέρνησης, διαφάνειας και επανίδρυσης του κράτους. Με επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, με το euro στην Πορτογαλια [ ΣΣ μη σου φαίνεται παράξενο, η ψυχολογία του λαου ανεβαίνει μετά από τέτοια αθλητικά θαύματα ] με συνεχή εγκαίνια έργων του ΠΑΣΟΚ και είχε απέναντι ένα διαλυμμένο κόμμα και τον ..Γιωργάκη που 5 χρόνια αργότερα έγινε Γιώργος. Σκέτο.  

Ανησυχώ για τη ΝΔ σε ότι αφορά το νέο αρχηγό της. Η Ντόρα είναι επικίνδυνη. Ο Σαμαράς μας έφερε πλήθος φυλακόβιων Αλβανών και επι σειρά ετων ηταν στο περιθώριο. Ο Αβραμόπουλος από πολλά αξιώματα πέρασε και άφησε τα κάγκελα στην Πανεπιστημίου. Προτιμώ τον Σουφλιά που έκανε έργο ή τον Χατζηδάκη που ηταν ο πιο σοβαρός υπουργός σε μια τόσο μα τόσο αποτυχημένη κυβέρνηση. Για τον μόνο που στενοχωρήθηκα που δεν εξελέγη είναι ο Αρης Σταθάκης. Ενας αξιοπρεπής κύριος που δεν είχε καμία σχέση με τους Ρουσόπουλους και τους Βουλγαράκηδες.

Αν θέλει κανείς να εξηγήσει την πτώση της Νεας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να πάει πολύ μακριά. Είναι η κυβέρνηση που στην τελευταία της ημέρα στην εξουσία αύξησε κατά 50% τα διόδια προς τη Λαμία και στην επιστροφή στα τελευταία διόδια πριν να μπούμε στην Αθήνα, οι υπάλληλοι μας έκαναν νόημα να περάσουμε χωρίς να πληρώσουμε…